Προς το περιεχόμενο

Ξεκλειδωμα 6600GT

S2Katana

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα!Εχω ακουσει και διαβασει οτι οι καρτες GT της Nvidia ''ξεκλειδωνονται'' με καποιο τροπο και αποδιδουν πολυ καλυτερα.Εγω εχω 2 Asus 6600GT SLi Enabled.Μπορω να κανω κατι τετοιο?Αν ναι πως?Ποια ειναι τα ρισκα?

Ευχαριστω :grin:

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Οι μονες κάρτες που ξεκλειδωνουν ειναι η 6800LE/6800/6800GT

H 7800GT εχει μεν ανενεργα pipelines αλλά δεν μπορουν να ξεκλειδωθουν

Και τελος η 6600GT που όπως ειπε ο planetman δεν εχει τίποτα κλειδωμενο...

Δημοσ.

Υπερχρονισμό εννοεί, πράγμα που εγώ δεν συνιστώ προσωπικά. Πρώτον γιατί οι 6600GT ζεσταίνονται αρκετά και δεύτερον γιατί ακόμα και άριστη κυκλοφορία να έχεις μέσα στο κουτί η μία κάρτα λόγω του "στριμώγματος" η μία δίπλα στην άλλη θα υποφέρει πάντα παραπάνω από άποψη θερμοκρασιών.

Δημοσ.

Όχι άλλα σηκώνει παρα πολύ overclock. Νομίζω η μόνη διαφορά που έχει με την GT είναι οτι δεν έχει DDR3 μνήμες. Κατα τα άλλα έχω δεί 6600 απλή με το πυρήνα να τρέχει στη συχνότητα της GT χωρίς πρόβλημα. Δλδ απο ~300MHz->600MHz

Δημοσ.

Ailuros

Υπερχρονισμό εννοεί, πράγμα που εγώ δεν συνιστώ προσωπικά. Πρώτον γιατί οι 6600GT ζεσταίνονται αρκετά και δεύτερον γιατί ακόμα και άριστη κυκλοφορία να έχεις μέσα στο κουτί η μία κάρτα λόγω του "στριμώγματος" η μία δίπλα στην άλλη θα υποφέρει πάντα παραπάνω από άποψη θερμοκρασιών.

Μπορεί να αφήσει το κουτί ανοιχτό, αν θέλει και να βάλει και ένα ανεμιστήρα από δίπλα για καλο και για κακό.... ( αυτό έχω κάνει και εγώ αφού δεν αξοιώθηκα να πάρω πιο δυνατή ψυκτρα για την κάρτα και εξτρα ανεμηστιράκια για το κουτί.... και μάλλον χρειάζομαι και ψύκτρες για τις μνήμες του PC και καλύτερη ψύκτρα για τον επεξεργαστή. Μόνο αυτά)

Δημοσ.

Να σου πω, εχεις δικιο.Η απο πανω καρτα ζεσταινεται 2-3 βαθμους παραπανω απο την κατω λογω της θερμοτητας που εκπεμπεται απο αυτες.Αρα, αν παρω 2 ψυκτρες για τις 6600GT θα λυθει το προβλημα?Παντως σκισιμο BTF2 δεν ειδα στον καυσωνα πανω απο 70C.Aξιζει κατα τη γνωμη σας η κινηση overclocking και αντιστοιχης αγορας ψυκτρων?Οχι πως δεν ειμαι ευχαριστημενος, αλλα μου αρεσουν τα ΑΚΙΝΔΥΝΑ πειραματα.Θα εφτανα ας πουμε την αποδοση 1 και μισης 6800GT(δεδομενω οτι 2 6600GT ισοδυναμουν περιπου με 1 6800GT)???

Δημοσ.

Dr_Slump Χρησιμοποιεις το Riva Tuner και ξεκλειδώνεις τα masked pipelines αλλα παντα υπαρχει η πιθανότητα να ειναι ελλατωματικά και να μη δουλεψουν σωστα.Σε αυτη τη περίπτωση απλα την επαναφερεις στις αρχικες ρυθμίσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες ψαξε στο forum του http://www.guru3d.com

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...