Dorian Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 γνωρίζει κανείς κανενα μαγαζί να φέρνει Benq DVDRW συσκευές και προφανώς το 1640; γενικά ποιά είναι η αντιπροσωπεία της benq;
mamep Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2005 Ego to exo parei apo http://www.digitalo.gr alla mou irthe se 3 vdomades + 15 euro metaforika.. K meta apo e-shops paizei to pixmania oso gia tin antiprosopeia den gnorizo..
Dorian Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2005 ψιλοακριβό και με τα μεταφορικά πανάκριβο . δεν το έχω ξανακούσει και το μαγαζί... δύσκολο το βλέπω να το προτιμήσω. τι να πω λες και είναι καμιά εξωτική εταιρία και δεν υπάρχουν πουθενά DVD της benq.
mamep Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2005 Kati akoustike oti tha to feroun sto peach.. http://www.peach.gr/ Pare ena tilefono na rotiseis Pantos digitalo den axizei to kopo na xereis..
Dorian Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2005 το είδα στο θέμα για τα taiyo στο Ηράκλειο, σε ευχαριστώ πάντως. θα φέρει λέει το απόγευμα. πάω να πάρω ένα δεν αντέχω άλλο με το σαράβαλο liteon 411. ελπίζω να βγει άριστο όπως ακούγεται τουλάχιστον.
tolier Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2005 To Plextor PX-740A είναι ενα ΟΕΜ Benq DW-1640 (http://tdb.rpc1.org/) αν σε ενδιαφέρει το συγκεκριμένο drive ως hardware.
maranx Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2005 Εγώ πάντως αγόρασα πρόσφατα το BenQ DW1640 (?55). Είπα να γράψω εντυπώσεις εδώ λόγω του τίτλου του τόπικ και να μην ανοίγω καινούργιο. Πρόκειται για μοντέλο Made in Malaysia και μπήκε αμέσως το BSLB firmware. 1. Για Retail συσκευασία είναι πολύ φτωχή. Περιέχει μόνο το drive, 2 (!) μόνο βίδες, το cd με τα προγράμματα, ένα φύλλο Quick Setup και ένα φυλλάδιο για το software. 2. Δεν μπήκε DMA απευθείας. Το σύνδεσα ως Secondary Master σε μια PCI IDE κάρτα που έχω, πράγμα που έχω διαβάσει πως μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα, αλλά βαριόμουν να αλλάξω όλη τη διάταξη του κουτιού. Έβγαλα τα καλώδια από την κάρτα και τα ξανάβαλα ένα-ένα (με αντίστοιχα reset) και δούλεψε (UDMA 2 - το καλώδιο είναι απλό και όχι 80άρι, άν δεν έχω καλή ποιότητα εγγραφής και ταχύτητα θα αντικατασταθεί). Θετικότατο χαρακτηριστικό του είναι πως έχει πολύ μικρό βάθος, ελευθερώνοντας αρκετό χώρο στο εσωτερικό του κουτιού. 3. Είναι εξαιρετικό reader. CD δισκάκια που δεν μπορούσε να τα διαβάσει το Plextor2410A (από πρόβλημα στο δισκάκι), τα διάβασε με τη μία, χωρίς να μειώσει ταχύτητα ανάγνωσης και με συνολική χρόνο αρκετά μικρότερο από αυτόν που κάνει το plextor για ένα τέλειο δισκάκι. Σε DVD με πρόβλημα από εφημερίδα δεν κατάφερε να διαβάσει το Chapter με το πρόβλημα, αλλά εκεί που το προηγούμενο drive μου (ASUS DVD reader) έκανε 30 λεπτά να ξεκολλήσει, αυτό έκανε λιγότερο από μισό λεπτό. Τέλος έχει και πολύ καλά Seek times 4. Ψαρωτικός ο μηχανισμός ανοιγοκλεισίματος, αφού είναι τελείως αθόρυβος. Το Drive κατά την ανάγνωση είναι σχετικά (όχι τελείως) αθόρυβο. Περισσότερα αυριο που θα έχω γράψει και ελέγξει τα πρώτα δισκάκια.
Dorian Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2005 Kαλά αυτό με τις 2 βίδες ήταν πολύ κουφό. από τη retail συσκευασία το μόνο που έλειπε σε σχέση με συσκευές από άλλες εταιρίες που έχω αγοράσει, ήταν καλώδιο IDE, δεν δίνουν συνήθως τίποτα παραπάνω (εκτός βέβαια και από τις 2 παραπάνω βίδες). θετικό ήταν το nero express ΟΕΜ που έχει, χρήσιμο ειδικά για όσους θα το βάλουν σε μαγαζί. το μόνο αρνητικό που παρατήρησα ήταν ότι μάλλον δεν συμπαθεί να βρίσκεται με άλλες συσκευές στο ίδιο κανάλι IDE, έτρωγε μερικά κολλήματα στην ανάγνωση μερικές φορές και διάβαζε πολύ αργά. στο cdfreaks μετά το επιβεβαίωσα πως αυτό ισχύει αν και δεν το έχω αλλάξει ακόμα. Όλα τα λεφτά βέβαια είναι το Qsuite, ειδικά το overspeed σε συνδυασμό με το solid burn όπου δεν γράφεις στην τύχη σε ψηλότερες ταχύτητες με patched firmware όπως πχ στο nec αλλά τεστάρει αν η ποιότητα είναι ικανοποιητική και αναλόγως ρίχνει την ταχύτητα. ακόμα έχει το qscan όπου πριν γράψει κάποιο δίσκο μπορείς να ελέγξεις τι ταχύτητες αντέχει, αυτόματο booktype DVDROM στα DVD+R, έχει τέλος τις μαξιμουμ ταχύτητες σε όλα τα format DVD+-R 16X, DVD +RW 8X, cd 48X cdRW 32X, γενικά φαίνεται το τέλειο recorder. ως reader βγάζει πολύ καλά αποτελέσματα αλλά μάλλον τα Liteon είναι καλύτερα σε αυτό τον τομέα και έτσι και αλλιώς τα recorder δεν τα χρησιμοποιώ για reader, για να αντέξουν περισσότερο. παρακάτω ένα σκανάρισμα με το nero σε taiyo 8X Που γράφτηκε με overspeed και solid burn στα 12Χ. δεν έχω και μεγάλη εμπειρία από σκαναρίσματα DVD αλλά μου φαίνεται άριστη εγγραφή, αν θέλει κάποιος ας τη σχολιάσει. από ότι θυμάμαι το liteon 411s που είχα, έβγαζε εγγραφές σε κανονικές ταχύτητες 80 -85% quality score πάλι με taiyo 4X.
aliendna51 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2005 Kati akoustike oti tha to feroun sto peach..http://www.peach.gr/ Pare ena tilefono na rotiseis Pantos digitalo den axizei to kopo na xereis.. Πρόσφατα έπιασα δουλειά στο peach.. Φέρνουμε ότι θες από benq.. Σε λίγο καιρό θα λειτουργεί και το e-shop της εταιρίας, το http://www.donkey.gr ..
maranx Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2005 Ορίστε και 2 δικές μου εγγραφές με TY gold στα 8x. Το QSuite 2 μου έδειχνε αυξημένα ποσοστά να γίνει λάθος σε ταχύτητα 16x, γιαυτό και τα έγραψα σε 8x. Είναι με WOPC ενεργό. Dorian στο αποτέλεσμα που postαρες, είναι τα ασημί ή τα gold; Aliedna51 πρέπει να σε έβαλα να τρέχεις για ψιλά την Πέμπτη που πήρα το Drive , έ; :? Sorry...
Dorian Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2005 ένα κουτί με 5 taiyo 8X με θήκες πήρα για δοκιμές καθώς έχω πολλά ακόμα 4Χ. δεν είμαι σίγουρος ποια εννοείς ως gold, το χρώμα της επίστρωσης πάντως που έχουν είναι ασημί. ποια θεωρούνται γενικά καλύτερα;
maranx Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2005 Τα ασημί γενικά θεωρούνται από τα καλύτερα γενικότερα. Τα Gold είναι πάρα πολύ καλά μεν, αλλά λίγο χειρότερα. Μπορεί γιαυτό το Qsuite μου λέει πως δεν ενδείκνυται να γραφτούν σε 16x.
Dorian Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2005 ούτε τα ασημί 8Χ μπορόυν να γραφτούν σε 16Χ σύμφωνα με το qsan, μέχρι 12Χ βγάζει ότι είναι ΟΚ. ίσως να είναι κάπως συντηρητική η εκτίμηση που κάνει, θα δοκιμάσω ένα στα 16Χ να δω αν έχει μεγάλες απώλειες στην ποιότητα.
talos_2002 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2005 Και το Sony DRU-810A είναι BenQ 1640. Αλλά δύσκολο να το βρεις ακόμα.
plpapadopoulos Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 1) To BenQ DW1640 ontws einai to idio hardware me to Plextor PX-740A me th diafora oti apla plhrwneis ta grammatakia "Plextor" kapou 40 euros pio panw . 2) Antiproswpeia ths BenQ einai o Vounatsas (Maxell) sth L. Syggrou sthn A8hna. 3) Ta sygkekrimena drives mporeis na ta vreis apo to Cosmodata ki apo ta katasthmata Seven Video Net (videoclubs) pou fernoun BenQ & Maxell apo to Vounatsa.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.