Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για πρόγραμμα πλήρους Backup μετά από format

kastel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με CD boot του ghost μπορείς να αφαιρέσεις αρχεία ή φακέλους και από το image και από οποιονδήποτε σκληρό έχεις στο συστημά σου.Για να δημιουργήσεις image θα πρέπει να έχεις εγκαταστήσει το ghost στον σκληρό σου. Ενώ με το Acronis True Image Enterprise Server 8 κάνεις boot με το cd χωρίς να έχεις κάνει εγκατάσταση στο σκληρό,και δημιουργείς image και φυσικά κάνεις restore. Εγω χρησιμοποιώ το True Image Enterprise Server 8.0.1143.Είναι λίγο ακριβό βέβαια (999 ευρώ κοστίζει!!!) αλλά κάνει και update πάνω στο image,κάτι που το ghost δεν μπορεί να κάνει.

Δημοσ.

Re paidia kati allo thelo na rotisw ego... peste p.x oti 1) exw kani to format kai pernaw olous tous drivers kai ola ta programata pou xriazome.2)Trexw ro acronis kai kanw image to C:\... meta otan xriastw na kano epanafora tou image autou pos ginete??? (den thelw na kano overwrite ta windows alla format kai na metaferw to image sto C: ksana) pos tha petixw to formarisma tou diskou kai sti sinexia na epanaferw to image sto C:?

Δημοσ.

Μεταξυ Acronis και NortonGhost ποιο εχει την δυνατοτητα να κανεις το backup κανοντας exclude ορισμενους φακελους?(πχ να μην σου κανει backup το φακελο MyMusic).

Thnx!

Δημοσ.
Ενώ με το Acronis True Image Enterprise Server 8 κάνεις boot με το cd χωρίς να έχεις κάνει εγκατάσταση στο σκληρό,και δημιουργείς image και φυσικά κάνεις restore.

afto to kanei kai to ghost ;) apla iparxoun ekdoseis kai ekdoseis ;)

oso gia to an mporeis na pareis kati mesa apo to ghost file..iparxei o ghost explorer pou to anigei kai vgazeis mono oti thes apo mesa ;)

Δημοσ.

tex439,

to eipame parapanw nomizw.Kaneis format to sklhro sou me pollous tropous, px bootareis to pc me mia disketa h ena cd twn windows... kaneis format, epeita bootareis apo to cd tou acronis, tou les pou einai to image kai se poio partition theleis na to metafereis. kai auto htan!

Δημοσ.

Εγώ έχω δουλέψει και τα δύο και κατέληξα στο Acronis λόγω μεγαλύτερης ευκολίας. Όλα όσα είπατε τα κάνουν και τα δύο προγράμματα. Η ευκολία από την άλλη είναι καθαρά υποκειμενικός παράγοντας. Το Acronis μάλιστα μπορούσε να κάνει image το partition με το λειτουργικό χωρίς να κάνει reboot σε DOS, κατευθείαν δλδ μέσα από τα windows. Το Ghost δεν το έκανε αυτό, αλλά ίσως είχα παλιά έκδοση και το διόρθωσαν αργότερα. Αυτή η λειτουργία είναι κορυφαία γιατί έκανα image σε φορητό (με μικρό δίσκο και καθόλου ελεύθερο χώρο) και έσωζα το image μέσω δικτύου σε άλλο pc, το οποίο γίνεται μόνο μέσω windows. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι δεν ξέρω αν το κάνει και το καινούριο Ghost αυτό. Αν όχι τότε το Acronis έχει σοβαρό πλεονέκτημα. Και φυσικά δεν συνάντησα προβλήματα...

Δημοσ.

Ego sti douleia xrisimopoio to Symantec Ghost Corporate Edition 8 (H server ekdosi tou Norton Ghost 2003). Mporo na ftiaxo image apo ena ypologisti kai na to sozo kateutheian sto disko enos allou meso diktyou. Auto ginetai kai me to ghost 2003 kai den xreiazetai na einai sta windows to mixanima pou klonopoieitai. Einai se dos (boot apo disketa) alla se grafiko perivallon kai orizeis tis parametrous diktyou kai douleuei mia xara. Gia na min milisoume gia to multicasting (oxi norton ghost auto, mono symantec) pou mporo na petaxo to image pou molis eftiaxa kateutheian se olo to ergastiri me 10 -15 ypologistes ston idio xrono pou tha to petaga se enan. Diladi ama einai 100Mbit LAN se kana tetarto tha exo 10 PC ftiagmena.

To Norton Ghost 9 to evala mia fora alla den mou arese kai xanagyrisa sto 2003. Kati eixe allaxei ston tropo pou ftiaxnei ta images kai den itan pleon symbata me to Symantec Ghost 8. Alla den to epsaxa parapano. Yparxei kapoio simantiko pleonektima tou ghost 9 se sxesi me to 2003?

Δημοσ.

Παίζει ένα ακόμα πρόγραμμα που οι περισσότεροι το έχουν ακούσει αλλά μάλλον είμαι ο μόνος που το χρησιμοποιεί! Είναι το Norton Goback. Τι κάνει λοιπόν αυτό; Παρακολουθεί οτιδήποτε συμβαίνει στο δίσκο οποιαδήποτε στιγμή και όποια στιγμή θέλεις επιστρέφεις τον υπολογιστή σου όση ώρα θέλεις πίσω (το πόση ώρα εξαρτάται από το χώρο που έχεις διαθέσει γιά τα image αρχεία του και από το πόσο μεγάλα αρχεία αλλάζουν στον Η/Υ σου). Με φυσιολογική χρήση μπορώ να γυρίσω μέχρι 2-3 μέρες πίσω.

-

Εκτός αυτού έχει μία επιλογή που λέγεται SafeTry. Το ενεργοποιείς, κάνει επανεκκίνηση και μπορείς να βάλεις προγράμματα, παιχνίδια, ιούς ή ότι άλλο θέλεις και στο τέλος να κάνεις reject changes και σου επιστρέφει τον υπολογιστή ακριβώς στο σημείο που ήταν πριν πατήσεις SafeTry.

-

Δεν αντικαθιστά το Ghost ή το Acronis (που είναι και τα δύο άψογα) αλλά τα συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο.

Δημοσ.

Δοκίμασα το Acronis True Image Enterprise Server 8.0 και επιτέλους έλυσα το πρόβλημά μου. Είναι καταπληκτικό! Σε 20' επανέφερα το σύστημα στο σημείο που είχα κάνει backup το δίσκο μου (με φορμάρισμα). Η διαδικασία ήταν απλή: 1. Έκανα backup το δίσκο (SATA) σε ένα άλλο δισκο (SATA), 2. έφτιαξα ένα Bootable Rescue CD από το ίδιο το πρόγραμμα, 3. έκανα format με το CD των Windows (XP Pro SP2), 4. bootάρισα από το Bootable Rescue CD και 5. έκανα την επαναφορά του backup ΤΕΛΟΣ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...