Stilewag Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Psaxnw ena programa pou na: 1. "silamvanei" afto pou dixnei i othoni sto energo parathiro (opws einai to Print Screen) 2. na kanei OCR oti HEX code iparxei sto energo parathiro 3. na swzei to apotelesma se ena arxeio Ena paradeigma: 1. estw/ipothetoume ena arxeio .exe 2. To anoigoume me enan HEX editor 3. Anoigoume kai to OCR programa 4. Arxizoume na vlepoume (kanoume scroll down) ta periexomena tou .exe arxeiou me ton HEX editor 5. To OCR programa parakolouthei to scroll-down kai katagrafei afto pou vlepei stin othoni se ena allo arxeio. 6. Meta to telos tis diadikasias, to arxeio pou parigage to OCR programa tha prepei na einai panomiotypo (identical) me to arxiko. Afto pou zitaw mporei na fenetai asteio, alla an iparxei tetoio programa the me swsei apo arketes meres (isws kai vdomades) doulias.
alerasta Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Μάλλον κάπου έχεις μπερδευτεί... Ενα exe αρχείο κρατάει τον εκτελέσιμο κώδικα της εφαρμογής. Τα δεδομένα μπορεί να βρίσκονται μέσα στο exe, μπορεί και όχι. Αν βρίσκονται μέσα στο exe (όπως π.χ. σε κάποια e-books) τότε το πιθανότερο να είναι συμπιεσμένα ή κρυπτογραφημένα. Αν μπορείς δώσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το αρχείο που θέλεις να πάρεις το κείμενο. - Εκτός απ' αυτό ψάξε γιά κάποιο πρόγραμμα που μπορεί να κάνει screen grab & OCR ταυτόχρονα (όχι από HEX, κατ' ευθείαν από την οθόνη). Κάπου είχα πετύχει ένα τέτοιο πρόγραμμα αλλά δεν το κατέβασα καν γιατί θεώρησα πως δε θα το χρειαστώ ποτέ, οπότε δε θυμάμαι ούτε πως το λένε.
Stilewag Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 to paradeigma me to .exe itan tixaio. kserw pws simera oi perisoteres efarmoges einai kati parapanw apo ena .exe arxeio. anti gia .exe tha mporousa na eixa valei .jpg h .doc h .iso ktlp.. den thelw na apokriptografisw, thelw oti fenetai stin othoni na ginetai grab se ena arxeio. an to arxeio pou evlepa stin othoni einai kriptografimeno, tote kai to apotelesma tha einai kriptografimeno, den me peirazei. to programa pou psaxnw den einai anagki na ksexwrizei se HEX, apla na pernaei apo OCR-scan oti vrisketai stin othoni. meta omws tha prepei na xrisimopoiisw ena allo programa pou na tou valw to HEX kai na mou to petatrepsei se Binary :-/
MindControl Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Kalo tha itan na uphrxe ena tetoio OCR Application pou na parakolouthei otidhpote deixnei i othoni kai na apomononei to HEX Code twn xaraktirwn. Gia poio logo theleis kati tetoio ?? Periergo to aithma sou ...... Anyway, tetoia efarmogi den etuxe pote na pesei stin diki mou antilipsi mias kai o mpakalikos tropos einai na swzeis kathe selida tou hexEditor se Image File , kai epeita na kaneis OCR epi autwn twn arxeivn. Theleis mipos na spaseis programmataki , meso automatopoihmenhs odou ? Den mporo na katalavo, afou stin teliki analusi, theleis to neo arxeio na einai identical, tote giati den kaneis apla Dump ta data apo ena arxeio sto allo ? kai pedeuesai pigainontas omonia meso China ? Filakia polla, MindControl
Stilewag Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 oxi, den thelw na spasw kati. apla vlepw HEX stin othoni (enow kapoio programa mou to emfanizei) alla den mporw na to apothikefsw, einai "view only". den mporw na skeftw allo tropo pou na mporw na apothikefsw afto to HEX, alla eimai anoixtos se protaseis twra pou to skeftomai, tha mporousa na kanw Cupture se images (me ena grabbing programa, opws to Corel Capture), alla meta prepei na perasw to apotelesma mesw OCR kai stin sinexeia na kanw sin-kolisw (merge) to output :? ...gia afto eipa "meres i isws kai envodomades" :?
neperios_1984 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Den ksero an tha sou kanei, pantos ena poli kalo OCR programma einai to ABBYY Finereader Proffesional 7.0..Pragmatika kanei poli kali douleia... Gia dokimase na kaneis print screen->save as .jpeg i .bmp afto pou se endiaferei kai meta anoikse auto to programma kai kane ocr read... It might work.
MindControl Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 neperie logarithme, auto pou tou protineis tha tou parei aiwnes. Ego ennousa na grapsei kwdika, kai tsak mpam na kanei kathe HexEditor selida , save as .JPG. Ean to kanei etsi tha tou parei kana lepto monaxa. Pantos tha skefto kati kai tha apantiso ston filo mas. Filakia Polla, MindControl
Stilewag Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 efxaristw paidia vasika... prepei na einai girw stis... den kserw poses selides. krataw patimeno to PGDN key kai katevenei gia 60 defterolepta, kai me tin analisi sta 2048x1536! Opote gia na vgalw tosa screenshots... :?
ksantas Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Grapse sto command prompt: type arxeio.exe>arxeio.txt
GrMikeD Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Fantazomai oti o viewer pou exeis, upostirizei printing... Loipon, ean den exeis, bres to full acrobat paketo i kapoion allo pdf printer http://www.pdf995.com/). Opote, kane print tin dekaeksadiki morfi tou arxeiou se pdf, meta anoikse to me ton acrobat viewer kai kane apla select kai copy to dekaeksadiko keimeno.
Stilewag Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 den thelw to idio to arxeio, alla afta pou vgazei stin othoni. to "type" sou doulevei? emena stamataei meta apo ligo kai fisika "error in exe file". GrMikeD, den katalava akrivws ti enoeis me to print. Omws i efarmogi afti distixws den exei print, einai mono ti vlepw stin othoni mia akoma aporia, as poume oti meta apo poli kopo apoktisw to dekaeksadiko keimeno, pws to metatrepsw se binary?
Vaguras Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Δοκίμασες με κανένα hex editor τύπου cygnus; εδώ http://www.softcircuits.com/cygnus/index.htm με ένα export to txt file.
GrMikeD Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Katebase text editors opws textpad i ultraedit, pou se afinoun na kaneis kai print
accipio Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Το Finereader 8 έχει ένα καταπληκτικό προγραμματάκι, το Screenshot Reader, που κάνει OCR σε όποιο τμήμα της οθόνης θέλεις, και μάλιστα με πολύ καλά αποτελέσματα ακόμη και σε "δύσκολα" κείμενα. Δοκίμασέ το οπωσδήποτε. Δοκιμή: Το αποτέλεσμα που μου έβγαλε στο παραπάνω συνημμένο με HEX code: 0160 56 FF 75 E00170 8B 4D EO 8B 0180 FA 00 00 83 0190 75 F4 FF 15 01A0 16 FF 75 F4 01B0 BE F8 FF FF 01C0 01 00 FF 75 89 5D DC FF 75 EC 45 F4 88 1C 01 8D C4 14 85 CO 74 17 34 41 02 10 59 8B 68 AO 82 02 10 FF 83 C4 OC FF 75 F4 F4 68 80 82 02 10 50 E8 22 AO 01 00 4D DC 51 50 E8 A9 39 5D F4 74 OA FF 45 DC 89 45 F4 EB 35 E4 D5 02 10 E8 FF 75 E4 E8 2F 38 FF 35 E4 D5 02 10 Vyua&]UyuiPe" . <Ma<Eo' DMUQPee ύ. .fk ...At 9]6t ϊ uoy 4A Y<EUfcEoe yuoh , y5a0 e &0ΥΫ/Α yuoyuae/8 .yuoh€, y5a0
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.