termi21 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2002 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2002 Χαιρετώ! Λοιπόν έχω το εξής πρόβλημα. Αποφάσισα να κάνω και εγώ το βήμα και να αφήσω πίσω τα Windows 98. Αυτό για 2 λόγους: 1ον επειδή έχουν αρχίσει να μου σπάνε τα νεύρα με τα crashαρίσματα και τις μπλε οθόνες και 2ον επειδή στήνουμε ένα μικρό network στο σπίτι, οπότε λέμε να βάλουμε όλοι XP για καλύτερη συμβατότητα. Στο θέμα μας! Home Edition ή Pro? Έχουμε βάλει ήδη τα Pro σε ένα PC εδώ (Athlon 1000, 128RAM) και σέρνεται στην κυριολεξία (μου θυμίζει κάτι από Commodore 64 για να καταλάβετε). Έχω ακούσει ότι γενικώς τα Home είναι πιο "ελαφριά" για το σύστημα και ότι έχουν μεγαλύτερη υπόστηριξη όσον αφορά το hardware (drivers). Από την άλλη έχω ακούσει ότι τα Pro έχουν μεγαλύτερη υποστήριξη όσων αφορά τα δίκτυα, και πιο πολλά security features.<p>Καμμιά ιδέα?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2002 Super Moderators Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2002 http://forum.insomnia.gr/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=6&t=002368<p>http://forum.insomnia.gr/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=6&t=002334<p>Τα Home έχουν ακριβώς την ίδια υποστήριξη σε hardware/software όπως και τα Pro. Όντως τα Pro υπάρχουν παραπάνω ρυθμίσεις για δίκτυα αλλά αυτό δεν σημαίνει και πολλά - αν δεν έχεις ιδιαίτερη διάθεση να ασχοληθείς με δίκτυα.<p>Η βασικότερη (για εμένα) διαφορά των Pro είναι η υποστήριξη του Dynamic Storage.<p>Παρεπιπτόντως, είναι λογικό να σου ψιλο-σέρνεται το σύστημα με 128ΜΒ μνήμη. Είναι το ελάχιστο recommended μέγεθος μνήμης για τα ΧΡ. Δοκίμασε 256ΜΒ ή (ακόμα καλύτερα) 512ΜΒ να δεις διαφορά. Το λέει και η ίδια η Microsoft...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2002 Super Moderators Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2002 Οι Δυναμικοί Δίσκοι (ελεύθερη απόδοση των Dynamic Volumes) είναι μια έννοια που πρωτο-μπήκε στα Windows από τα Windows 2000 Server. Αυτό που κάνουν ουσιαστικά (μιλάω για τα simple dynamic volumes κυρίως) είναι να αλλάζουν τις βασικές τους ιδιότητες (μέγεθος, partition κλπ) χωρίς επανεκκίνηση των Windows ή την χρήση εργαλείων partitioning (πχ. PartitionMagic).<p>Παράδειγμα: Σύστημα με 2 drives. Στον πρώτο έχω ένα dynamic volume (simple) που βλέπω να γεμίζει σιγά-σιγά. Για να μην ξεμείνω από αποθηκετευτικό χώρο, μπορώ να ορίσω το volume να επεκταθεί και στο δεύτερο drive, όπου έχει κάποια GB κενό χώρο. <p>Αυτή η αλλαγή/επέκταση του δίσκου γίνεται δυναμικά πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται ούτε να ξανακάνω partition ούτε format ούτε τίποτα. Απλά ο έξτρα χώρος προστίθεται στο ήδη υπάρχον volume. Κι αν ξεμείνω από χώρο, το επεκτείνω κι άλλο ή αγοράζω κι άλλο δίσκο και επεκτείνω το volume εκεί - χωρίς format και fdisk! <p>Τα dynamic volumes μπορεί να είναι κατ' αρχήν simple και spanned (ένα simple volume που έχει επεκταθεί μία ή παραπάνω φορές). Τα stripped, mirrored και RAID 0 volumes δημιουργούνται μόνο κάτω από Windows 2000 Server ή Advanced Server - τα Windows XP Pro μπορούν να 'δουν' τέτοια volumes, αλλά μπορούν να τα δημιουργήσουν μόνο σε αυτά τα λειτουργικά (Windows 2000 Server και πάνω)... Σε WinXP Pro μπορούμε να έχουμε μόνο simple και spanned. <p>Για περισσότερα για τα dynamic volumes ρίξτε μια ματιά σε αυτό το άρθρο από το TechNet της Microsoft.<p>(άσχετο: αυτό το TechNet έχει μερικά άρθρα σωστά διαμαντάκια!)<p>Δεν παριστάνω τον 'μάγκα': Δεν έχω βάλει (ακόμα) σε σκληρό μου δίσκο dynamic volume, απλά θα ήθελα να έχω την δυνατότητα να το κάνω. <p>ΥΓ: Πάντως θέλω να το δοκιμάσω πραγματικά να δω πώς και τι είναι... <p>[ 16-02-2002: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: paredwse ]</p>
mentor Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2002 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2002 Και νομίζω μου έδωσες μια πολύ ολοκληρωμένη απάντηση πάνω στο θέμα. Σ' ευχαριστώ πολύ γι' αυτό! Γενικά οι καθοριστικές απαντήσεις σου σε πολλά ερωτήματα ινσόμνιακς με έχουν διαφωτίσει πάρα πολύ... Keep it that way!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2002 Super Moderators Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2002 Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
mentor Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2002 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2002 Φίλε paredwse επειδή δεν είμαστε και τόσο σχετικοί, τι είναι με λίγα και απλά λόγια το Dynamic Storage?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.