Προς το περιεχόμενο

Excel

Speed

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην εταιρία που εργάζομαι απασχολούμε στο τμήμα εισαγωγών και θα ήθελα να με βοηθήσετε λιγάκι για να κάνω την ζωή μου πιο εύκολη...

Όταν λοιπόν παραλαμβάνω νια εισαγώγη θα ήθελα να εισάγω την ημερομηνία παραλαβής και το ποσό και το πρόγραμμα να υπολογίζει αυτόματα Χ αριθμό ημέρων και να μου εμφανίζει την ημερομηνία πληρωμής του ποσού , καθώς και να μπορώ να υπολογίζω και τα προδευτικα υπόλοιπα...

Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει θα ήμουν ευγνώμων είτε με το excel είτε με κάποιο άλλο πρόγραμμα....

Δημοσ.

π.χ να εισάγω ημερομηνία 27/09/05 (T1) και ποσο 3000 Euro και αυτόματα σε διπλανο κελί να μου εμφανίσει την ημερομηνία πληρωμής (T1+ 40) και όταν θα κάνω την πληρωμή πχ 2500 να εμφανίζει υπόλοιπο 500 Euro . Αυτό το έχω κάνει ήδη είναι εύκολο με την ημερομηνία σπάω το κεφάλι μου καθώς και τα προοδευτικά υπόλοιπα....

Δημοσ.

Δεν είναι δύσκολο. Λοιπόν:

1. Κάνεις όλη τη στήλη Α ημερομηνίες (Μορφή-Κελιά-Κατηγορία (Ημερομηνία))

2. Στη στήλη Β βάζεις τα ποσά

3. Στη Στήλη Γ θα προστίθονται οι μέρες για την ημερομηνία πληρωμής. Είναι πάντα οι ίδιες; Δηλαδή, πληρώνετε πάντα 50 μέρες μετά; Αν ναι, γράφεις "=sum(a1+50)" (χωρίς τα ""). Αν όχι, αντί για 50 βάλε όποιον άλλο αριθμό θες. Στο κελί θα εμφανιστεί η ημερομηνία 50 μέρες μετά τη σημερινή.

4. Στη στήλη Δ βάζεις το ποσό της πληρωμής.

5. Στη στήλη Ε εμφανίζεις το υπόλοιπο μέσω του τύπου =B1-D1.

Με το σταυρό συμπληρώνεις τους τύπους στα υπόλοιπα κελιά για να μην ξαναγράφεις!!

Αυτά!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...