Προς το περιεχόμενο

H Microsoft παραδέχεται ότι μέχρι τώρα έφτιαχνε κακό software!!!

koyan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κακο ξεκακο software, κανενας δεν μου προσφερει τετοιο προιον.... οποτε φυσικα και θα το πληρωνα. Επιπροσθετα απο τα win2000 και επειτα δεν εχω κατι κακο να προσαψω στα windows. Την δουλεια τους την κανουν και μαλιστα πολυ καλα ασχετα του τι τσαμπουναει η MS περι κακου software.

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
mipos thelei na pei to antitheto ??

oti apo do kai pera diladi tha pane xeirotera?

LOL..........

oute gia plaka den leme tetoia pramata!!!!an einai na pane xeirotera (pou prepei na einai poly vlakes gia na kanoun kati tetoio) tha deis gia pote mpainoun ta Linux sto pcaki mas kai leme kai eyxaristw ;)

Δημοσ.

Από την άλλη κάτι διάβασα σε πρόσφατο περιοδικό γιά ένα τσιπάκι ασφαλείας που θα είναι standard σε κάθε νέο pc από κάποια φάση και μετά (κατά το 2006-7) και θα το εκμεταλλεύονται πλήρως τα windows γιά να αποφασίζουν τι μπορούμε και τι δε μπορούμε να κάνουμε στο pc μας... Επίσης θα κρυπτογραφούν όλο μας τον δίσκο με τρόπο που θα είναι αδύνατο να γίνει mount από άλλο λειτουργικό ώστε να δούμε τα περιεχόμενα...

Α! Και ψάχνομαι με το linux τελευταία, και γιά προσωπική και γιά εταιρική χρήση. Είναι δύσκολο στην αρχή, το ξέρω, αλλά τελικά κάνει τα πάντα, δωρεάν και με ανοιχτό κώδικα όπου μπορώ ανά πάσα στιγμή να δω (και να αλλάξω) οτιδήποτε.

Δημοσ.
Από την άλλη κάτι διάβασα σε πρόσφατο περιοδικό γιά ένα τσιπάκι ασφαλείας που θα είναι standard σε κάθε νέο pc από κάποια φάση και μετά (κατά το 2006-7) και θα το εκμεταλλεύονται πλήρως τα windows γιά να αποφασίζουν τι μπορούμε και τι δε μπορούμε να κάνουμε στο pc μας... Επίσης θα κρυπτογραφούν όλο μας τον δίσκο με τρόπο που θα είναι αδύνατο να γίνει mount από άλλο λειτουργικό ώστε να δούμε τα περιεχόμενα...

Α! Και ψάχνομαι με το linux τελευταία' date=' και γιά προσωπική και γιά εταιρική χρήση. Είναι δύσκολο στην αρχή, το ξέρω, αλλά τελικά κάνει τα πάντα, δωρεάν και με ανοιχτό κώδικα όπου μπορώ ανά πάσα στιγμή να δω (και να αλλάξω) οτιδήποτε.[/quote']

To τσιπακι αυτο εχει να κανει με Digital Rights Management (αυτη η πολυ γνωστη μαμακια)... αλλα δεν αναμενεται να μας επηρεασει αμεσα.

Οσον αφορα την κρυπτογραφηση... εδω η MS στην προσπαθεια να καλυψει μια αδυναμια των Windows που υπαρχει εδω και χρονια, σκοτωνει την δυνατοτητα του να βλεπεις τον σκληρο και απο αλλο συστημα... αλλα και αυτο δεν θα προβληματισει... η μαλλον θα νοιαξει μονο αυτους που το εχουν διπορτο το συστημα.

Οσοι τωρα σκεφτεσται να φυγετε απο τα Windows... τουλαχιστον καντε την χαρη στον ευατο σας και πατε σε Mac... Τουλαχιστον απο τον πολιτισμο να παμε παλι στον πολιτισμο... γιατι η αλλη περιπτωση ειναι μεγαλο μανικι και μη ανταγωνιστικο/παραγωγικο για τον μεσο χρηστη, αφηστε που ο "τζαμπας" εχει μεγαλο κοστος.

Δημοσ.
Επιπροσθετα απο τα win2000 και επειτα δεν εχω κατι κακο να προσαψω στα windows. Την δουλεια τους την κανουν και μαλιστα πολυ καλα ασχετα του τι τσαμπουναει η MS περι κακου software.

Με συγχωρείς φίλε μου αλλά από τα λεγόμενά σου δεν έχεις κάτσει να κάνεις σοβαρή δουλειά στα windows. Αν τύχαινε να χρειαστεί θα έβλεπες πόσα προβλήματα έχουν. Τόσα χρόνια multi-user/multi-tasking σύστημα και καλά και ακόμα δε μπορούν δύο χρήστες ταυτόχρονα να σηκώσουν γραφικό περιβάλλον...

Δημοσ.
entaksi ta 98 kai idika ta me itan kakisto litourgiko alla ta 2000 kai ta xp einai mia xara (exo kratisi sistima sxedon dio xronia xoris format kai me asximi xrisi)

Το να κρατήσεις ένα μηχάνημα χωρίς format 2 χρόνια δε μου λέει τίποτα. Άσε που και μόνο το γεγονός ότι έχουμε χαρακτηρίσει την αποφυγή του format σαν άθλο για τα windows απαντάει από μόνο του. Εγώ βλαστημάω την ώρα και στη στιγμή που πρέπει να δουλέψω με αυτά. Μέχρι και restart μου κάνει κάποιο πρόγραμμα επειδή το λειτουργικό δε μπορεί να νοικοκυρέψει τη μνήμη. Το terminal είναι επιεικώς άθλιο. Τα environment variables έχουν γελοίο τρόπο να δουλεύουν. Γραφικό περιβάλλον remotely δεν παίζει αν κάποιος κάθεται στο μηχάνημα ή αν κάποιος άλλος το έχει σηκώσει remotely. Διαχείρηση πόρων κατώτερη από άλλα λειτουργικά. 2 GB μνήμη και χρησιμοποιεί το swap. To registry είναι τελείως λάθος τρόπος για να υλοποιήσεις multi-user σύστημα. Τα permissions είναι μεγάλο μπλέξιμο και μπορώ να μιλάω μέχρι το πρωί.

Και όσο για τα λόγια του αντιπροέδρου ένα μόνο έχω να πω:

"Δηλαδή τώρα περιμένεις να μας χτυπήσεις στο φιλότιμο ρε μεγάλε; ότι και καλά τώρα η MS σοβαρεύτηκε και θα αναδυθεί το ήθος και το μεγαλείο της;"

Ρε ουστ (όχι για σένα deathlok :P )

Δημοσ.
Με συγχωρείς φίλε μου αλλά από τα λεγόμενά σου δεν έχεις κάτσει να κάνεις σοβαρή δουλειά στα windows. Αν τύχαινε να χρειαστεί θα έβλεπες πόσα προβλήματα έχουν. Τόσα χρόνια multi-user/multi-tasking σύστημα και καλά και ακόμα δε μπορούν δύο χρήστες ταυτόχρονα να σηκώσουν γραφικό περιβάλλον...

Χτεσινος δεν ειμαι στον χωρο των υπολογιστων. Απο εκει και περα εξαρταται τι εννοεις με το σοβαρη δουλεια...

Εμενα ΟΥΔΕΠΟΤΕ με προβληματισε το λειτουργικο, παντα μου ετρεχαν ολα καλα. Ειτε εκανα video editing, εiτε απλα χρησιμοποιουσα Excel, ειτε... πολλα πολλα ακομα....

Απο εκει και περα για σερβερ σκοπους, δεν ξερω και δεν με απασχολουν. Το μονο σιγουρο ειναι πως αν τα windows εχουν προβληματα τοτε τα αλλα λειτουργικα δεν ξερουν πως να ξεκινανε -υπερβαλλω φυσικα- Απλα θελω να τονισω, πως αλλα λειτουργικα εχουν πολυ πολυ σοβαροτερα προβληματα χρηστικοτητας, υποστηριξης κλπ κλπ... οποτε ας μην ειμαστε ισοπεδωτικοι στις αποψεις μας.

Δημοσ.

Οσοι τωρα σκεφτεσται να φυγετε απο τα Windows... τουλαχιστον καντε την χαρη στον ευατο σας και πατε σε Mac... Τουλαχιστον απο τον πολιτισμο να παμε παλι στον πολιτισμο... γιατι η αλλη περιπτωση ειναι μεγαλο μανικι και μη ανταγωνιστικο/παραγωγικο για τον μεσο χρηστη' date=' αφηστε που ο "τζαμπας" εχει μεγαλο κοστος.[/quote']

sygnomh ala pou akribos (ektos apo xrono) exei kostos to linux? kai ayto peri politismou den to poli katalaba, dokimases kanena suse 9.3, giath egw pou to ekana efri3a, pleo ola (ok 99%) ginonte apo grafiko, pane h palies epoxes ta panta me command line, na mhn miliso gia sta8erotita/asfalia ekei ligo poli ta pragmata einai gnosta.

pantos ena den katalaba, poion prospa8i na doylepsi o tipas ths m$, akoys ekei to 2004 peta3ame olo ton kodika, elews.

Δημοσ.
Χτεσινος δεν ειμαι στον χωρο των υπολογιστων. Απο εκει και περα εξαρταται τι εννοεις με το σοβαρη δουλεια...

Εμενα ΟΥΔΕΠΟΤΕ με προβληματισε το λειτουργικο' date=' παντα μου ετρεχαν ολα καλα. Ειτε εκανα video editing, εiτε απλα χρησιμοποιουσα Excel, ειτε... πολλα πολλα ακομα....

Απο εκει και περα για σερβερ σκοπους, δεν ξερω και δεν με απασχολουν. Το μονο σιγουρο ειναι πως αν τα windows εχουν προβληματα τοτε τα αλλα λειτουργικα δεν ξερουν πως να ξεκινανε -υπερβαλλω φυσικα- Απλα θελω να τονισω, πως αλλα λειτουργικα εχουν πολυ πολυ σοβαροτερα προβληματα χρηστικοτητας, υποστηριξης κλπ κλπ... οποτε ας μην ειμαστε ισοπεδωτικοι στις αποψεις μας.[/quote']

Δε σε κατηγόρησα για άγνοια. Απλά όπως σωστά υπέθεσα δεν έχεις κάνει σοβαρή δουλειά. Και ίσως δικαιολογημένα να παρανοήθηκε η λέξη "σοβαρή". Δεν εννοώ βέβαια ότι το video editing ή οποιαδήποτε άλλη δουλειά κάνεις είναι γελοία. Ίσα ίσα. Εννοώ σοβαρή από τη μεριά του λειτουργικού. Και αυτό κυρίως σημαίνει server applications και προγραμματισμός. Δε διαφωνώ ότι ένα Premiere τρέχει καλά, αλλά αυτά είναι προγράμματα έτοιμα και άλλων. Όταν πρέπει εσύ να γράψεις κώδικα (και όχι μόνο για windows) βγαίνουν όλα τα κουσούρια. Για να μη πούμε για το ανέκδοτο server ...

Και όπως πολύ σωστά λέει ο φίλος παραπάνω, πού ακριβώς υπάρχει κόστος στο linux; και μήπως ισοπεδώνουμε τα πράγματα λέγοντας ότι το linux έχει μείνει τόσο πίσω, χωρίς να γνωρίζουμε σε τι στάδιο πραγματικά είναι; Suse και Mandrake είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα ευχρηστίας και φιλικότητας προς το χρήστη.

Υ.Γ. Σόρρυ για την παρανόηση ως προς τη "σοβαρότητα" της δουλειάς :)

Δημοσ.

Ti ennoeis oti 2 xristes den mporoun na sikosoun grafiko periballon sta windows? Sigoura ginetai sta server 2003 giati to exo dokimasei. O enas kathotan mprosta sto mixanima kai ego mpika apo allo mixanima sto diko tou, o kathenas mas me to diko tou account kai desktop, douleue mia xara. Prepei na sikonei kai pano apo 2. Nomizo oti mexri 2 mono ginetai sta xp-pro. Pano apo 2 to exei apenergopoiisei skopima i MS sta xp. Kai to remote desktop protocol einai arketa elafry afou mporo na mpaino kai meso tilefonou apo to spiti kai i apodosi einai toulaxiston axioprepis

Tora gia ta ypoloipa themata yparxei megali ypokeimenikotita. To thema windows vs linux exei parei diastaseis thriskeutikou polemou me ti mia pleura na arneitai na dei ta proterimata tis allis. Tha symfoniso oti to linux exei kanei terastia vimata alla akoma den einai etoimo gia to meso xristi. Skepsou aplos pos kaneis egatastasi drivers tis nvidia (runlevel3, meta trexeis to executable (stin kalyteri periptosi), afou teleiosei peirazeis kai kapoia cinfiguration files me to xeri kai gyrnas se runlevel 5. Filiko? Mexri to installation tou distribution einai oi filikotites dystixos. An den exei kapoios orexi na spasei to kefali tou den paei makria me to linux ektos an ikanopoieitai me osa parexontai out-of-the-box.

Gaming? Xoris windows emulators? Ta paixnidia pou ypostirizontai natively einai daktylodeiktoumena. To wine prospathei alla den mporei na yposxethei kai sigoura den tha sigkinisei auton pou thelei aplos na paixei giati tha valei windows kai xemperdepse. Yparxei kai to cedega gia windows software alla... kostizei!

Einai dikaioma sou na theoreis oti ta windows server einai anekdoto alla yparxoun kai antithetes apopseis. To idaniko gia mena einai ena mixed environment. Ta windows den mporeis akoma na ta apofygeis oute sti server meria efoson einai dedomeno oti tha ta exeis stin client. I ylopoiisi pou diathetei to linux gia emulation enos NT domain meso samba einai kali alla den einai to idio kali me to na exeis ena (synithos parapano) windows server. Ostoso mporeis na apofygeis to kostos ton windows se alles ypiresies opos DHCP, DNS kai mail pou douleuoun mia xara me linux.

Δημοσ.

Δεν περιορίστηκα στο Windows vs Linux. Μίλησα για τα windows σε σχέση με άλλα λειτουργικά εν γένει (για να μη το κάνουμε ιερό πόλεμο πάλι :P ). Στα XP μόνο ένας μπορεί να έχει γραφικό περιβάλλον (παρ'ολα αυτά συνεχίζει να πλασάρεται σαν Multi-user σύστημα).

Όσο για τα Windows Server που φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι δεν έχουν καμμία σχέση με server applications σε windows :):) (Ίσως θα έπρεπε να το διευκρινήσω λίγο παραπάνω ότι δεν αναφερόμουν στη συγκεκριμένη έκδοση των windows αλλά στα windows σαν πλατφόρμα για server based applications)

Ίσως να ακούγομαι υποκειμενικός αλλά ωθούμαι σχεδόν αποκλειστικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζω κάθε μέρα στη δουλειά μου. Οπότε για μένα αυτά που λέω είναι τελείως αντικειμενικά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...