thanashs Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 πως μπορω να κανω αλλαγες στο lilo.conf η στο grub.conf σε suse 9.3? πρεπει να μπω με pico? εχω δυο hdd ο ενας με windows xp και ο αλλος με suse εκανα install ξεχωριστα σε καθε hdd και τωρα θελω να το φτιαξω το lilo η το grub να ξεκιναω απο εκει.
Isle Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Τι εννοεις να ξεκινας απο κει?Απο που εννοεις? Παντως πηγαινε Control Center-Yast2 Modules-System-Boot Loader Configuration και εκει μπορεις να βρεις αυτο που ζητας.
bobosss Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 ναι πράγματι απο πού θες να ξεκινάς? Προφανώς θέλεις να έχεις επιλογη στην αρχή ποιο OS θα συκώνεις έτσι? εσύ θα μας πείς που θες να κάνεις τις αλαγες στο lilo h sto grub γιατί θα μας πείς ποιό απο τα 2 έχει εγκαταστήσει. γίνε λίγο ποιο αναλυτικός μπας και μπορέσουμε να βοηθήσουμε.
thanashs Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Θελω να εχω επιλογη στην αρχη με ποιο os να ξεκιναει.γινεται αυτο μεσα απο καποια console?exv kanei install to lilo
Isle Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Απο console δεν ξερω, αλλα γιατι δεν δοκιμαζεις αυτο που σου λεω?
bobosss Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 τρεξε απο consola liloconfig (η κάνε edit το /etc/lilo.conf) και ακολουθα τις οδηγείες και μολις τελειώσεις τρέξε lilo για να το εγκαταστήσεις. Δέν ξέρω αν αυτό που λέει ο ISle δουλέβει γιατί δεν είχα ποτέ SuSe απλά δεν χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις σίγουρα θα είναι πιό απλο από αυτό που σου λέω εγώ. Καί αν δεν δουλέψει έχεις και την λύση μου backup. Μέσα στο /etc/lilo.conf θα πρέπει να προσθέσει κάτι που μoιάζει με other=/dev/hda6 label=WindowsXp restricted alias=2 συνήθως έχει οδηγείες σε σχόλεια μέσα.Απλά εξάντλησε τους άλλους τρόπους πρίν κάνεις οτιδήποτε στο αρχεία και μην πειράξεις για κανένα λόγο τις γραμμες που bootaroyn το λίνουξ ώστε να μπορείς να έχεις τουλ ένα OS που να μπουτάρει. .
apoikos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2005 3o θέμα από πάνω, γράφει "Υπόμνημα" μπροστά και περιέχει τις λέξεις "οδηγός, ρύθμιση, lilo, grub"... http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=116210 ....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.