Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 265
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρε φέρτε πίσω τον David Tennant

#προσωπικα ο καλύτερος doctor της νεας εποχής της σειρας

και εγω ειχα την ελπιδα λογο παραγωγου (broadchurch) οτι θα εφερνε πισω τον tenant...τελικα εφερε την σπασικλο...

η μονη γυναικα που θα μπορουσα να φανταστω ως doctor ειναι η ριβερ σονγκ...

γενικα μετα απο τον ματ σμιθ νομιζω οτι η σειρα πηρε πολυ την κατω βολτα.. ο καπαλντι καλος σαν ντοκτορ αλλα τα επεισοδια ηταν ολα τραγικα..πιστευω πως ο μοφατ επαθε γερο σεναριακο μπλοκο τα τελευταια χρονια και φανηκε κ στο σερλοκ και στο dr who

• Like 4
Δημοσ.

Συγγνώμη αν ακουστώ βλάσφημος :P αλλά επειδή πέρα από το εκείνο το Dr με κασκόλ που έβλεπα πιτσιρίκι, δεν έχω δει άλλο (προσπάθησα αλλα δεν...) γιατί είναι τόσο πρόβλημα το να είναι γυναίκα? Δεν υποτίθεται πως είναι κάτι σε shape-shifting εξωγήινος ο ντόκτορ?

Είδα που κράζετε οπότε κάτι θα ξέρετε απλά δεν έχω καταλάβει το λόγο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κραζουν ή επειδη ειναι σεξιστες/μισογυνηδες ή επειδη δεν ξερουν τι βλεπουν τοσο καιρο

το να πεις οτι δεν θελεις τον James Bond γυναικα ή τον Dr Watson, το καταλαβαινω. Εμενα δεν με πειραζει ουτε σε αυτες τις περιπτωσεις αλλα δεχομαι την αποψη να μην χαλασει το πρωτοτυπο. Στο θεμα του Doctor εχουν πει απο την σειρα εκατο φορες με λογια και το εχουν δειξει και με πραξεις οτι ενας timelord μπορει να αλλαξει απο αντρας σε γυναικα ή ακομα και σε κατι που δεν μοιαζει με ανθρωπο. Το προβλημα ειναι στο κεφαλι τους λοιπον.

Επεξ/σία από antemore
  • Like 3
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/7/2017 στις 2:30 ΜΜ, Wayward είπε

Συγγνώμη αν ακουστώ βλάσφημος :P αλλά επειδή πέρα από το εκείνο το Dr με κασκόλ που έβλεπα πιτσιρίκι, δεν έχω δει άλλο (προσπάθησα αλλα δεν...) γιατί είναι τόσο πρόβλημα το να είναι γυναίκα? Δεν υποτίθεται πως είναι κάτι σε shape-shifting εξωγήινος ο ντόκτορ?

Είδα που κράζετε οπότε κάτι θα ξέρετε απλά δεν έχω καταλάβει το λόγο.

ο Doctor δεν ειναι shape shifter. απλως εχει μια ικανοτητα που λεγεται  regeneration,  με την οποια το σωμα του αναγεννιεται οποτε πεθαινει. αποκταει νεο σωμα, νεο προσωπο και νεα προσωπικοτητα, αλλα ολες οι αναμνησεις και τα κυρια στοιχεια του χαρακτηρα του παραμενουν τα ιδια σε ολες τις ενσαρκωσεις. βασικα αυτη η ικανοτητα ηταν μια πανεξυπνη σεναριακη ιδεα, γιατι ψαχνανε εναν τροπο μεσα στην σειρα να αντικαταστησουν τον τοτε βαρια αρρωστο ηθοποιο που επαιζε τον πρωτο Doctor με εναν αλλο νεοτερο ηθοποιο. η ιδεα δουλεψε αψογα, και απο τοτε εχει γινει canon της σειρας.

το θεμα ειναι οτι ο Doctor εχει συλληφθει και παραμεινει εδω και 50 χρονια ως ενας ανδρικος χαρακτηρας. επισης στο συμπαν του ποτε δεν εγινε η παραμικρη νυξη οτι μεσω του regeneration μπορει να αλλαξει και το φυλο του. και τελος εχει καθιερωθει οτι υπαρχουν γυναικες και ανδρες Gallifreyans (Gallifrey ειναι ο πλανητης καταγωγης του Doctor), κανουν οικογενειες και εχουν παιδια.

τωρα αυτη η ιστορια να γινει ο Doctor γυναικα δεν ειναι κατι καινουργιο. υπηρχαν συζητησεις για κατι τετοιο το 80. στο YT υπαρχουν παλιες συνεντευξεις που ειχανε δωσει οι ηθοποιοι του Doctor τοτε,  οπου απανταγανε στο αν θα ειχανε προβλημα με το να παιχθει ο ρολος τους απο γυναικα. φυσικα το BBC δεν τολμησε να κανει την αλλαγη, περα απο καποια charity events το 90 οπου ο Doctor ηταν γυναικα.

οταν εγινε το πετυχημενο reboot της σειρας, μετα απο καποιες σεζον ηρθε ως καινουργιος παραγωγος ο Moffatt, o oποιος ειναι δηλωμενος φεμινιστης. και αυτο φανηκε και στη σειρα, μια με την εισαγωγη της mary sue River Song, αναφορες σε καποια επεισοδια οτι οι Time Lords* μπορουν να γινουν γυναικες μεσω του regeneration και φυσικα η τελεσιδικη αποδειξη οταν ο Master μετατραπηκε σε Missy (Master ειναι ο επι 50 χρονια νεμεσις του Doctor. ανεκαθεν αντρας) . υποψιν οτι ολα αυτα δεν ειχαν συμβει ποτε στη σειρα πριν, παρα μονο οταν εγινε παραγωγος ο Moffat. τωρα ειναι φανερο οτι η Missy ηταν το πειραμα του να δει αν θα μπορουσε στην συνεχεια να κανει και τον Doctor γυναικα. προφανως το πειραμα πετυχε.

τωρα γιατι πολλοι φανς εχουν αντιδρασει με αυτη την αλλαγη φυλου; διοτι ο χαρακτηρας ειναι εδω και 50 χρονια αντρας. επειδη οι περισσοτεροι φανς ειναι αντρες που εχουν μεγαλωσει με αυτον τον χαρακτηρα. και επειδη ειναι φανερο οτι αυτη η αλλαγη ειναι καθαρα ενα PR stunt για να τονωσουν το κουρασμενο σοου, το οποιο προωθειται απο ενα full SJW πολτικοποιημενο καναλι (BBC) και τον παραγωγο του.

και υπαρχει και ενας αλλος λογος, τον οποιο εξηγει ο Peter Davison που επαιξε τον 5ο Doctor και ειναι ο μονος απο τους παλιους ηθοποιος που ειναι αντιθετος με αυτη την αλλαγη. φυσικα εγινε στοχος των SJW απο τοτε. αυτο που λεει ειναι οτι με το να αλλαξεις το φυλο του Doctor, αλλαζεις και την δυναμικη στην σχεση του Doctor και του συντροφου του, οποτε καταληγεις με ενα στερεοτυπο απο την αναποδη. και συμφωνω με αυτο που λεει. χωρις αυτη την δυναμικη, νομιζω ο γυναικειος Doctor δεν θα ειναι το ιδιο ενδιαφερον.

* Τime Lords ειναι βασικα η ανωτατη κοινωνικη ταξη στον Gallifrey. Γινονται οσοι αντρες μπορουν να ταξιδεψουν στον χρονο με ενα Tardis, που ειναι μια χρονομηχανη. O αστυνομικος τηλεφωνικος θαλαμος του Doctor ειναι ενα παλιο μοντελο Tardis. ο ιδιος ειναι αυτοεξοριστος Time Lord. το αντιστοιχο ονομα για τις γυναικες ειναι Time Ladies.

Επεξ/σία από KilliK
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχω δει ποτέ άλλα trailer της σειράς (πάντα έβλεπα την σειρά απευθείας) όμως αυτό το trailer που έχετε ποστάρει παραπάνω μου φαίνεται τραγικό. Όπως και να'χει  ~2 βδομάδες έμειναν μόνο ακόμα, εγώ θα της δώσω μια ευκαιρία της σειράς. Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με το γεγονός πως θα έχουμε Doctor γυναίκα, και αρκετά συμπαθητική μου είναι αυτή η ηθοποιός (την θυμάμαι απ'το Broadchurch) ...απλά ελπίζω να μην εξελιχθεί και το Doctor Who σε άλλη μια περίπτωση ghostbusters.

Επεξ/σία από Sanjuro
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και εγω θα της δωσω μια ευκαιρια, κυριως απο περιεργεια για να δω πως εχουν χτισει την σχεση Doctor-companions και ποσο πολιτικοποιημενη θα εινια η σειρα. επισης μηπως ειναι καλυτερη απο το χαλι που αφησε ο Μοffatt, μιας και ο παραγωγος ειναι καινουργιος.

Επεξ/σία από KilliK
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 22/9/2018 στις 12:47 ΠΜ, KilliK είπε
Spoiler

οταν ο Master μετατραπηκε σε Missy (Master ειναι ο επι 50 χρονια νεμεσις του Doctor. ανεκαθεν αντρας) . υποψιν οτι ολα αυτα δεν ειχαν συμβει ποτε στη σειρα πριν, παρα μονο οταν εγινε παραγωγος ο Moffat. τωρα ειναι φανερο οτι η Missy ηταν το πειραμα του να δει αν θα μπορουσε στην συνεχεια να κανει και τον Doctor γυναικα.

ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ SPOILER. Ευχαριστώ 😢

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τα πραματα ειναι πολυ χειροτερα απο οτι νομιζα, τελικα η σειρα θα ειναι τελειως πολιτικοποιημενη. ακομη και το τρειλερ παραπανω βριθει απο πολιτικα μηνυματα. φυσικα τα πρωτα private screening reviews μιλανε για αριστουργηματικη ερμηνεια του γυναικειου Doctor, οχι οτι υπηρχε καποια περιπτωση να πουν το αντιθετο.

κριμα, πολυ κριμα. ηθελα να δωσω μια ευκαιρια στη νεα σειρα ανεξαρτητως της αλλαγης φυλου του Doctor, αλλα αυτη η ακραια SJW πολιτικοποιηση την εχει καταδικασει ηδη. οχι εμπορικα, οι φοροι των βρετανων θα την συντηρησουν ουτως η αλλως, αλλα σαν ψυχαγωγια και δραπετευση με εναν απο τους πιο αγαπημενους, διαχρονικους ηρωες. πφφφ..

υγ. οποιος δεν καταλαβε τον συμβολισμο με το γυαλινο ταβανι που θρυμματιζεται:

https://en.wikipedia.org/wiki/Glass_ceiling

σχετικα με την αναφορα για τον σημερινο ρατσισμο κατα των λευκων στην Νοτια Αφρικη:

https://en.wikipedia.org/wiki/South_African_farm_attacks

Επεξ/σία από KilliK

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...