Προς το περιεχόμενο

Join Win2000 Se Domain Under Server 2003

georapt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

kalimera se olous!

to problima mou einai to parakato:

exo ena dns pou paizei se server 2003 sp1. Genika sta grafeia exo xp pro kai mexri stigmis ekana join kai dejoin kanonika. Omos gia na kerdiso se taxitita -blepete ta pc den einai kai toso dynata gia xp- apofasisa na dokimaso win2000 pro. os edo ok. tora loipon pou pao na kano join to proto pc eno mou zitaei kanonika onoma kai kodiko -enooite oti dino ta sosta- meta mou leei pos den exo prosbasi sto kerdiko pc. edo na po oti mporo kai kano map kanonika tous koinoxristous porous dinontas to kod tou administrator. to diktyo pezei se static ip kai pingari sosta, opos sosti einai kai i kalodiosi.

exeis kanenas kati sto nou toy;;;

Δημοσ.

Αυτό πρώτη φορά το ακούω, σου δίνει δικαίωμα να δεις τα κοινόχρηστα αρχεία από το Network drive και δεν μπορείς να κάνεις Join στο Domain; Τα 2003 γενικώς έχουν μεγάλες και πολύπλοκες πολιτικές. Θα πετάξω κάτι που μου ήρθε τώρα, αν και δεν νομίζω να αποτελεί πρόβλημα, για δοκίμασε να φτιάξεις ένα λογαριασμό στα Server 2003 ως Administrator και δοκίμασε να κάνεις Join από τα PC στο domain από τον καινούργιο admin λογαριασμό. Και μετά δώσε τα password του User που έχεις δημιουργήσει. Όπα περίμενε, θα πρέπει να ξέρεις ότι στα Server 2003 όταν δημιουργείς ένα λογαριασμό μέσα στο Active directory με μια τεχνική παντρεύουν τον λογαριασμό του χρήστη με το PC. Μέσα από το active directory βρες το φάκελο που περιέχει τους υπολογιστές και κάνε reset. Δεν ξέρω αν αυτό γίνετε από κει ή από τους λογαριασμους των χρηστών. Κοίταξε το, θα το τσεκάρω και εγώ και θα σου πω με σιγουριά

Δημοσ.

Την έχω πάθει, η μόνη διαφορά είναι, ότι τα φρεσκοφορμαρισμένα PC φορούσαν και στην προηγούμενη ζωή τους (όταν και έμπαιναν κανονικά στο Δίκτυο) Win2k Pro και όχι XP. Η παρακάτω λύση που τελικά δούλεψε, δεν στηρίχθηκε σε κάποιο how-to, ούτε τη βλέπω να τεκμηριώνεται θεωρητικά. Στηρίζεται περισσότερο σε διαίσθηση, που αναπτύχθηκε με τη μελέτη δεκάδων σελίδων, που επέστρεψε ο Google σε αναζητήσεις για 2003 Server/2k/2000/NIC/MAC και διάφορους ακόμα πιθανούς κι απίθανους συνδυασμούς.

Αν δεν βρεις άλλη λύση, κάνε μια προσπάθεια:

• Στο server, διαγράφεις τις καταχωρήσεις για τα συγκεκριμένα PC (υποθέτω τό έχεις κάνει ήδη).
  • Στα PC:
    • Αποσυνδέεις τα Ethernet, μπαίνεις τοπικά και καταργείς τις ρυθμίσεις δικτύου
    • Καταργείς την κάρτα δικτύου από τον Device Manager, την αφαιρείς, κάνεις reboot
    • Κλείνεις το μηχάνημα, ξαναβάζεις την κάρτα, την εγκαθιστάς
    • Ξανά reboot (Αυτό μάλλον είναι περιττό, αλλά όποιος καεί στο χυλό... ) :-)
    • Δοκίμασε τώρα να βάλεις το μηχάνημα στο domain.

Σε μένα δούλεψε, ελπίζω το ίδιο για σένα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...