kSiS Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 γεια χαρά, ένας φίλος μου, μου ζήτησε βοήθεια σχετικά με αγορά επεξεργαστή,μητρικής, ραμ, σκληρού κ κάρτας γραφικών. επειδή δεν παρακολουθώ τελευταία την εξέλιξη, έχω χάσει επεισόδια θα ήθελα να μου προτείνεται μάρκες και μοντέλα.(φοβάμαι και το ενδεχόμενο να υπάρχει ασυμβατότητα μεταξύ δύο υλικών και να μην λειτουργεί το pc και έτσι θα ήθελα να προτείνεται δοκιμασμένα πράγματα). τα λεφτά θα κυμαίνονται στα 800€ χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να φτάσει και τα 1000. έχουμε και λέμε: cpu: του είπα κάτι σε AMD (πιστεύω να συμφωνείτε). σίγουρα κάτι σε 64bit αλλά δεν ξέρω άμα θα πέσω εκτός προϋπολογισμού(800-1000€) mobo: που είπε αν γίνεται σε ASUS(πιθανόν να είναι ευχαριστημένος με κάποια παλαιοτερή του). εγώ από αυτά που ξέρω θέλω να έχει pci-express, καμιά 6αριά usb, και κάρτα ήχου on board αν γίνεται, αν όχι δεν πειράζει. επίσης να έχει SATA. κάρτα γραφικών: δεν ξέρω αν θα είναι nVidia η Ati, αλλά την θέλει δυνατή, να του κρατήσει, και σίγουρα pci-express. ραμ: 1Gb, αλλά δεν θέλω κάποια φήρμα γιατί θα βγω σίγουρα εκτός προϋπολογισμού σκληρός: Κάποιος ΣΑΤΑ κοντά στα 200GB, με ικανοποιητική απόδοση. Υ.Γ. όσο το δυνατόν γίνεται να μείνουμε στα 800€. φχαριστώ πολύ
random Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 σκοπός χρησης? τι εφαρμογες? αν θελει παιχνιδια, τι ειδους? (αν δεν παιζει 3d fps, δε χρειαζεται να πας σε ακραια υψη) το βλεπει για oc? θα ανοιγοκλεινει κουτι για βαλε-βγαλε ή με 1 σκληρο ειναι οκ και θα το αφησει ετσι? εχει dsl και εχει σκοπο μεγαλα συνεχή DL ?
phovos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Προφανως το παλικάρι για να θελει δυνατή καρτα γραφικών παιζει αρκετα παιχνίδια οποτε εγω λέω... ASUS A8N-SLi [Εχει ότι ζηταει και με το παραπανω] ~130euro Athlon 64 3200+ venice ~190 2x512 value RAM [Kingston ή twinmos ,εγω προτιμώ τη δευτερη] ~90euro 200Gb SATA [Προτιμω Seagate λογο εγγυησης] ~110euro POV 7800GT ~ 422euro Συνολο 942euro Και αν θες να πας κατω απο 800euro αλλαζεις την 7800gt με μια 6600GT 6600GT~160euro Συνολο :680 ------------------------------------------------------------------------- Εγω μιας και παιζω αρκετα παιχνιδακια και μου αρεσει να τα τσιτώνω θα προτιμουσα τη πρώτη προταση.Αν παλι οι απαιτήσεις του σε φιλτρα και αναλύσεις ειναι λογικές τότε και η 6600GT μπορει να του φανει υπεραρκετή.
kSiS Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 ωραίος phovos thx.να σου πω όμως οι ραμ αυτές είναι καλή μάρκα, οπότε δεν μπορούμε να βάλουμε άλλες να κόψουμε και απο εκεί κάποια ευρώ ? επίσης η μητρική αυτή(η υποδοχή για ΡΑΜ) και οι ραμ που είπες στα πόσα Mhz είναι? απ'οτι βλέπω έχεις τέτοιο cpu και στο δικό σου Pc, είσαι ικανοποιημένος απο αυτήν? το παιδί δεν ασχολείται με κάτι συγκεκριμένω να σου πω. λίγο απ'όλα, άντε καμιά ταινεία να κάνει rip, κάνα -δυο παιχνίδια να παίζει, να έχει καμιά 5αριά gb mp3 τέτοια πράγματα. το ενδεχόμενο του overclocking το αποκλείω dsl δεν έχει.
phovos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Υπάρχουν και noname μνημες αλλά η διαφορα στη τιμή ειναι 5 ευρω[10ευρω/GB] ,καλύτερα να βαλεις καποιο επωνυμο σετακι εστω και value!90 ευρω τα 2x512 δεν ειναι πολλά χρήματα... Οι Kingston value ειναι pc3200[400Mhz] 3-3-3-6 Οι Twinmos value ειναι pc3200[400Mhz] 2.5-3-3-6 Αν δε σκοπευει να κανει o/c τοτε και οι δύο τον καλύπτουν ανετα. Εγω για καθε μερα τον εχω στα 2500Mhz[10x250] αλλά και στα default ειναι σφαιρα...Ειδικά για το σκοπό που θελει το μηχανημα το παιδί δε νομίζω να χρειαζεται παραπάνω δύναμη, και ο 3500+ δεν εχει και ιδιαιτερες διαφορες σε επιδόσεις[Μονο σε benchmarks θα δεις μια μικρη διαφορα] Αν όπως λες δεν ειναι φανατικός gamer τοτε και η 6600GT [pci-express] θα τον υπερκαλύψει. Απο κει και περα αν θες ρίξε και μια ματια στις πιο ακριβές εκδόσεις της A8N A8N-SLi DELUXE A8N-SLi PREMIUM EDIT Ο φίλος σου εχει παρει τροφοδοτικό?
kSiS Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 δεν μου είπε κάτι. μάλλον έχει κάνα 350άρι απο κάνα παλιό μηχάνημα και θα νομίζει πως θα του φτάσει. θα χρειαστεί κάνα 400άρι μάρκας για να μην έχει πρόβλημα με την κάρτα γραφικών ?
phovos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Αν εχει noname καλύτερα να διαθεσει καποια χρήματα για το τροφοδοτικό μιας και ειναι απο τα συμαντικότερα κομματια ενος υπολογιστή και ταυτοχρονα το πιο παραμελημενο απο τους περισσότερους χρήστες... Ριξε μια ματια στο enermax 485W noisetaker...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.