Fotis_Greece Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2005 Εχω βαλει τον δισκο με το λειτουργικο στο ata 133 controller (IT8212 ata/raid controller) της μητρικης μου Gigabyte 8KNXP rev2. Ta windows εχουν τον driver και ολα λειτουργουν κανονικα. Οταν συνδεσω και δευτερο σκληρο δισκο που εχει την μουσικη μου στον ιδιο controller τοτε δεν bootαρει. Βγαζει το μηνυμα "ntldr is missing" Γιατι ρε παιδια συμβαινει αυτο. Εκανα ενναλαγη των δισκων στον controller αλλα παλι το ιδιο. Γιατι παει να διαβασει πρωτα απο τον δισκο που δεν εχει του λειτουργικο?
Fotis_Greece Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2005 Το ειχα στο cable select, το δοκιμασα και στο master, slave αλλα το ιδιο.
Fotis_Greece Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2005 ασε που ο controller δινει δυο ide, ide3 & ide4, οποτε μπορεις να εχεις μεχρι 4 δισκους. Τα δοκιμασα και τα δυο σε ξεχωριστες καλωδιοταινιες, master και τα δυο αλλα παλι τα ιδια.
manosone Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2005 Μου εχει τυχει κατι παρομοιο.Ειχα ενα σκληρο που για καποιο λογο κρασαρε.Μετα εβαλα αλλο πανω,του εβαλα λειτουργικο κτλ.Οταν πηγα να βαλω τον αλλο σκληρο επανω,διαβαζε απο τον δευτερο με αποτελεσμα να κρασαρει αφου εσκαγαν οι drivers.Μετα ομως οταν εβγαλα το dvd ολα ηταν οκ.Μιλαγα με ενα παιδι τψρα και μου ειπε οτι μπορει να ειναι και conflict.Μαλλον ετσι ειναι δηλαδη.
Fotis_Greece Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2005 Κοιταξα και στο BIOS για το hard disc priority. Εκει δηλωνεις απο ποιο δισκο να μπουταρει πρωτα. Υπαρχει η επιλογη μονο του controller IT8212, να μπουταρει και οχι καθε δισκου ξεχωριστα που ειναι στο controller. Λετε οταν εχεις πανω απο ενα δισκο να θεωρει οτι μποουταρεις απο raid?
manosone Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2005 Δοκιμασε να μην εχεις αλλες συσκευες επανω.Οπως στο παραδειμα που εφερα εγω.
gerontas Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Θα το δω και θα σου πώ πιό συγκεκριμένα (δεν έχω μπροστά μου το μηχάνημα με αυτή τη μητρική), απ' ότι θυμάμαι: Ο ΑΤΑ 3/4 (ο πράσινος controller) είναι νομίζω για raid. Οι δίσκοι μπαίνουν master/slave στον ...άλλο. Πάλι, αν θυμάμαι σ' αυτόν ρυθμίζεις τον τρόπο λειτουργίας σε ΑΤΑ ή RAID. Τέλος, εκτός από τη σειρά των δίσκων, ρυθμίζεις και τη σειρά των controllers, πρέπει ο controller που μπουτάρεις να είναι πρώτος (δηλ. να μην είναι πριν απ' αυτόν π.χ. ο SATA, έστω κι αν αυτός είναι άδειος). Ελπίζω μέχρι αύριο το απόγευμα που θα μπορώ να γίνω πιό συγκεκριμένος, να έχεις βρεί τη λύση.
random Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 mas grafeis ti partitions exoun oi diskoi kai se poio einai ta win?
DjChrisT Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Κοιταξα και στο BIOS για το hard disc priority. Εκει δηλωνεις απο ποιο δισκο να μπουταρει πρωτα...... Αυτο ακριβως θα κανεις... Ειχα και εγω αυτο το NTLDR, μεχρι να το βρω..... &*$%#$#$#@#@^%&*^&!!!
soraver Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Mexri na breis lush mesw tou bios / ru8miseis kalwdiwn ktl gia na exeis kai tosu 2 sklhrous sto pc ftia3e mia disketoula kai kane unzip auto: http://1gighost.net/ohioman/xpquick.zip apla peira3e ligo to boot.ini
Fotis_Greece Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Ειναι δυο δισκοι. Ο πρωτος εχει 2 partitions που στον πρωτο ειναι το λειτουργικο και στο δευτερο σχεδον αδειο. Ο δευτερος δισκος εχει μουσικη σε ενα partition
gerontas Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Φωτη, προσπάθησα να βγάλω άκρη μπαίνοντας στο μηχανημα, αλλά χωρίς πολλά-πολλά, πάει καιρός που τράβηξα το λούκι. Ωστόσο, κάποια πράματα που θα πρόσεχα: Βεβαιώσου ότι οι δίσκοι είναι στον πρώτο controller.Εν ανάγκη πήγαινε Integrated Peripherals -> On-Chip Secondary PCI IDE->Disabled Δες, αν την ώρα που μπουτάρει, προσπαθεί να τρέξει το setup του IT8212: Το μήνυμα είναι "Press Ctrl-G to enter setup utility"(Σκέψη: Πιθανόν να έχει ήδη φτιάξει το array για τους δυό δίσκους. Λύση της απελπισίας: Ασε τον ένα δίσκο μόνο του -αυτόν με τα Win- κι αφού βεβαιωθείς ότι μπουτάρει, ξαναβάλε τον δεύτερο. Λογικά θα ζητήσει να τρέξει το setup). Αφού μπεις στο RAID setup, διάλεξε RAID Type->NormalΠροσοχή: Η Gigabyte προτείνει backup των δίσκων πριν απ' αυτή τη διαδικασία Δεν νομίζω να βοήθησα και πολύ, αν δε βγάλεις άκρη, θα μπορουσα να δω οθόνη-οθόνη τις ρυθμίσεις του BIOS (αν και το "δικό μας" μπουτάρει δυστυχώς από τον SATA Controller. Καλή Τύχη.
random Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 για να δουμε... αντι να λυσουμε το θεμα hardware μηπως γινεται απλα να το αγνοήσουμε? δηλ. να πειραξουμε το boot.ini μεχρι να βρουμε ενα config που να παίζει. αυτη τη στιγμή εχεις ενα boot.ini που μοιάζει με το εξης: >[boot loader] timeout=0 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP" /fastdetect βγαλε, τον 2ο δισκο, μπες στα win, προσθεσε μερικες παραλλαγες της τελευταιας γραμμης, και αυξησε το timeout για να προλαβεις να διαλέξεις πχ. νέο boot.ini > [boot loader] timeout=8 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP (my old boot)" /fastdetect multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Windows test1" /fastdetect multi(0)disk(0)rdisk(2)partition(1)\WINDOWS="Windows test2" /fastdetect multi(0)disk(0)rdisk(3)partition(1)\WINDOWS="Windows test3" /fastdetect σωνεις το boot.ini, μετα φοράς παλι το 2ο disko, και δοκιμαζεις ποιο "testX" θα δουλεψει. δηλ, παιξε μερικους συνδιασμους, με τα rdisk μεχρι να βρεις το σωστό (οποτε σβηνεις τα υπόλοιπα, kaneis default to σωστό, kai timeout sto 0 ) ή αν τυχον υπάρχει 2ος controler που μπερδευει το συστημα θα παιξεις και με το multi. Η συνταξη ειναι, "τα windows βρίσκονται στο...": multi(W)disk(X)rdisk(Y)partition(Z)\WINDOWS W = ο controller, συνήθως 0 X = πάντα 0. Y = ο φυσικός δίσκος πάνω στον ελεγκτή W, συνήθως μεταξύ 0 και 3. Z = Το partition του δισκου Υ. Τα Primary partitions παίρνουν πρώτα νουμερο, μετα τα logical. Η αρίθμηση για τα W,X,Y αρχίζει απο 0, για τα partition Ζ απο 1. ------------------------------------------------------------------- ** αν οι γραμμες στο boot.ini σου, δεν ξεκινάνε με τη λεξη MULTI(x) αλλα με Scsi(0), ή με Signature(χχχχχχ), κοπιαρε εδω το κειμενο, να το δουμε **
freeoik Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Αν δεν κάνω κάποιο μεγάλο λάθος την στιγμή που φορτώνει το pc σου το bios έχει δύο επιλογές "press del to enter setup" & "press F10 to set boot disk" ή κάπως έτσι. Με F10 επιλέγεις το δίσκο με τον οποίο θα κάνει boot το σύστημα σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.