daniel's_saving_grace Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2005 Μου ήρθε email από το hardshop (insomnia sponsor) χωρίς να έχω κάνει register εκεί, όσο θυμάμαι, ή κάποια αγορά. Μήπως δόθηκαν από insomnia email μελών;; Χωρίς την άδειά μας;;
madsc Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2005 K εδώ μια από τα ίδια. Να δοθούν e-mail δεν έχουν δοθεί από τo insomnia forum, κ ούτε πρόκειται ποτέ να γίνει χωρίς την άδεια των χρηστών. Ούτως η άλλως δεν έχει γίνει κάτι παρόμιο τόσα χρόνια. Μία απάντηση (υποθετική πάντα) είναι πως τα forum είναι εύκολος στόχος για συλλογή e-mail με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Για να δούμε τι έχει να πει κ η διεύθυνση του hardshop για αυτό. /sc
daniel's_saving_grace Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2005 Δε θέλω να είμαι κακόπιστος αλλά αφενός πάντα είχα ρυθμίσεις να μην φαίνεται το email μου σε αυτό το forum, αφετέρου αυτό το email δεν το χρησιμοποιώ παρά για εγγραφές σε forum κτλ. Γενικά μου φαίνεται δύσκολο να το πήραν κάπως αλλιώς... Πάντως ας περιμένουμε απάντηση από τους υπεύθυνους.
Hal9000 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2005 Μου ήρθε email από το hardshop (insomnia sponsor) χωρίς να έχω κάνει register εκεί, όσο θυμάμαι, ή κάποια αγορά. Μήπως δόθηκαν από insomnia email μελών;; Χωρίς την άδειά μας;; Σε διαβεβαιώ ότι κανένα e-mail δεν έχει δωθεί και ούτε πρόκειται να δωθεί ποτέ γιατί πάνω απ'ολα σεβόμαστε αυτή τη τεράστια κοινότητα που έχει δημιουργηθεί.
daniel's_saving_grace Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2005 Ευχαριστώ για την σαφή απάντηση. Μήπως υπάρχει κάποια θεωρία για το πώς τελικά έφτασαν στα χέρια τους αυτά τα email;
ChrisAce Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Mhpos apo allo forum mias kai to xrhsimopoieis mono se forums auto to email?
Japan Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Ego pantos den exo lavei tipota mexri tora apo hardshop, opote endexomenos na itan apo kapoio allo forum. Chryssa
polaki Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Ναι ουτε κ εγω εχω λάβει email...... Εντάξει κάνε ενα delete και βλέπουμε για το μέλλον!
Majestic Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 oute se mena exei emfanistei kapoio mail apo to hardshop....mporei na einai apo eggrafh pou exeis kanei se kapoio allo forum... alla ti shmasia exei afou:1)to mail to xrhsimopoieis mono se forum 2)mporeis(to pithanotero) opoiadhpote stigmh na akyrwseis thn eggrafh sto newsletter tou hardshop
daniel's_saving_grace Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 To σημαντικό δεν είναι το ότι έλαβα το email, το σημαντικό είναι το πώς το πήραν και το αν κάποιο site έχει προδώσει την εμπιστοσύνη των μελών του. Απλά συνέπεσε η σύμπτωση που το συγκεκριμένο κατάστημα έγινε σπόνσορας αυτού εδώ του site και ο συνειρμός δεν ήταν δύσκολο να γίνει.
gerontas Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2005 Δεν έχω τη παραμικρή αμφιβολία ότι η όποια διαρροή δεν έχει καμιά σχέση με το Insomnia. Σέβομαι το λόγο του Hal9k, εμπιστεύομαι όσους έγραψαν ότι δεν πήραν αντίστοιχο μήνυμα, ξέρω ότι δεν πήρα ούτε κι εγώ και εκτιμώ ότι θα είχαμε ενημερωθεί αν δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό. Ας μου επιτραπεί όμως να πιστεύω ότι ο ιδιοκτήτης του Hardshop οφείλει μια εξήγηση: Πιθανόν, για να μας εξηγήσει, ότι ο φίλος daniel's_saving_grace κάπου απάντησε βιαστικά "ΝΑΙ" στην ερώτηση "Θέλετε να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό κλπ.κλπ." (No hard feelings: Αυτούς τους spam-oriented κωδικούς, τους χρησιμοποιώ πολλές φορές μετά από ένα 20ωρο δουλειάς, άσε που δεν είμαι και τόσο τυπικός στην προστασία τους). Κυρίως για ν' αποδείξει ότι τη διαφήμηση στο Insomnia δεν την έβαλε, επειδή το πρότεινε απλά το τμήμα marketing, αλλά επειδή το παρακολουθεί, σέβεται τα μέλη του και τον ενδιαφέρει το κλίμα που επικρατεί εδώ για την επιχείρησή του. Τέλος, σε ότι με αφορά: Χρωστάω πολλά σ' αυτή τη γωνιά και ήμουν ειλικρινά προσανατολισμένος να προχωρήσω στην επόμενη αγορά από το συγκεκριμένο μαγαζί, ακόμη κι αν υπήρχε μια (λογική) διαφορά τιμής. Οσο το θέμα μένει σε εκκρεμμότητα, θα παραμείνω πιστός στις μέχρι τώρα επιλογές μου. Στην προσωπική μου blacklist, οι spammers βρίσκονται το ίδιο ψηλά με τους χρηματοδότες παραπλανητικής ή κακόγουστης διαφήμησης. Just my two cents.
daniel's_saving_grace Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2005 Μετά από μελέτη του θέματος μπορώ να σου πω ότι, παρά την επιφύλαξη του μπας και το είχα κάνει, τελικά δεν είχα καν επισκεφτεί το site του hardshop ποτέ. (Οπως είδα ήταν το infoshop που τελικά είχα επισκεφθεί κάποτε). Συνεπώς δεν απάντησα ποτέ ΝΑΙ σε καμία ερώτηση του hardshop. Συμφωνώ απόλυτα με όσα έγραψες. Και για μένα η τακτική αυτή αποκλείει, προς το παρόν, κάθε πιθανή αγορά από το μαγαζί αυτό. Θα ήθελα πραγματικά μια απάντηση για το πως μάζεψαν αυτές τις διευθύνσεις που, μάλλον, ήταν από κάποια πηγή που ήξεραν ότι είναι υποψήφιοι αγοραστές hardware όπως πχ από ένα τεχνολογικό site.
billpeppas Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2005 Μετά από μελέτη του θέματος μπορώ να σου πω ότι, παρά την επιφύλαξη του μπας και το είχα κάνει, τελικά δεν είχα καν επισκεφτεί το site του hardshop ποτέ. (Οπως είδα ήταν το infoshop που τελικά είχα επισκεφθεί κάποτε). Συνεπώς δεν απάντησα ποτέ ΝΑΙ σε καμία ερώτηση του hardshop. Συμφωνώ απόλυτα με όσα έγραψες. Και για μένα η τακτική αυτή αποκλείει, προς το παρόν, κάθε πιθανή αγορά από το μαγαζί αυτό. Θα ήθελα πραγματικά μια απάντηση για το πως μάζεψαν αυτές τις διευθύνσεις που, μάλλον, ήταν από κάποια πηγή που ήξεραν ότι είναι υποψήφιοι αγοραστές hardware όπως πχ από ένα τεχνολογικό site. Δεν είναι τόσο δύσκολο... βάζουν 2-3 πιτσιρικάδες να σαρώσουν τα main ελληνικά forums, και να σου μια μεγάλη λίστα mail
Dr_Slump Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2005 τουλάχιστον ως κατάστημα είναι αξιόπιστο μέχρι στιγμής.... κάτι δεν θα ήταν "τέλειο", δεν μπορεί
gerontas Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2005 Δεν είναι τόσο δύσκολο...βάζουν 2-3 πιτσιρικάδες να σαρώσουν τα main ελληνικά forums' date=' και να σου μια μεγάλη λίστα mail[/quote'] Φίλτατε Bill την ξέρω αυτή την "τεχνική" και θεωρώ ενοχλητικό spammer τόσο αυτόν που την εφαρμόζει, όσο κι αυτόν που την προφασίζεται. (Οπως ο γελοίος, που (μου) ισχυρίσθηκε, ότι από τη Βάση του ΤΕΕ αντέγραψε όλες τις διευθύνσεις των Μηχανικών, ενώ ξέρω ότι με κάποιο τρόπο πήρε στα χέρια του τη λίστα διανομής του Ενημερωτικού Δελτίου). Από την άλλη, όταν π.χ. κάνω εγγραφή σ' ένα site για ringtones του SE k500 και δέχομαι την αποστολή ενημερωτικού υλικού, το να πάρω ένα mail από ένα μαγαζί που θεωρεί "ενημέρωση" την έκπτωση 5% για την αγορά του W800, κάπου δέχομαι ότι πήγαινα γυρεύοντας. Αν πάλι ο daniel's_saving_grace ή ο gerontas προχώρησε σε registration της προηγουμενης έκδοσης του "X" προγράμματος CAD που μοίρασε το "Ψ" περιοδικό και το (όποιο) Hardshop του έστειλε υλικό για plotters, κομμάτια να γίνει. Συγγνώμη αν γίνομαι κουραστικός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.