Προς το περιεχόμενο

Ποιό sata controller να πάρω (PCI)

getty

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά,

Έχω μια παλιά μητρική που δεν υποστηρίζει sata hdd και μόλις μου βρέθηκε ένας 250αρης sata2!

Τι μου προτείνεται να πάρω, ποιά μάρκα και πόσο θα μου κοστίσει. Έχει διαφορά στην ταχύτητα ο ενσωματωμένος sata controller των μητρικών από τους ξεχωριστούς (pci)? Να πω ότι το θέμα raid μου είναι αδιάφορο...

Δημοσ.

Efoson 8es mia fthnh lysh, tote o enswmatwmenos RAID controller stis perissoteres mhtrikes isws na einai kai kalyteros apo mia aplh SATA card ths takshs 20-40 euros. An omws 8es na pas gia megales taxythtes kai poiothtes kai paikseis me Intel h' me akrivous Promise (timhs 250+ Euros), tote nomizw kai katalavaineis gia to poios einai o kalyteros ;)

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Πήρα που λέτε το φτυάρι μου και ξέθαψα αυτό το thread, για να κάνω την ίδια ερώτηση με τον αρχικό poster, προσθέτοντας και τα παρακάτω δεδομένα:

• Ο controller προορίζεται για μητρική Abit BE6 με το i440BX chipset. Αν και το manual δεν το αναφέρει ξεκάθαρα νομίζω πως οι PCI της είναι v2.1, κάτι που ίσως παίξει ρόλο, αφού πολλοί controllers απαιτούν PCI v2.2 και 2.3
  • Ήδη υπάρχουν δύο PATA δίσκοι που δε θέλω προς το παρόν να πάνε χαμένοι. Οπότε καλό θα ήταν να είναι υβριδική λύση, με ένα τουλάχιστον PATA κανάλι -> 2 συσκευές
  • Είδα αυτόν που είναι 2 SATA + 1 PATA και ήμουν έτοιμος να τον παραγγείλω. Με σταμάτησαν όμως οι απαιτήσεις που αναφέρονται (PCI v2.2 στο link του μαγαζιού, PCI v2.3 compliancy στο site της Promise)

Έναν file server θέλω να στήσω ρε γμτ. Το μηχανάκι είναι έτοιμο, δουλεύει όπως πρέπει, δεν καίει πολύ ρεύμα και είναι αθόρυβο. Κόλλησα όμως στις κ@λο-PCI. Help me guys... !

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...