Προς το περιεχόμενο

How do i share torrents???

jdoohan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.

Μπορει καποιος να μου εξηγησει πως δουλευει το share στα torrents?

Παιζει ρολο το share size??

Δουλευω με το BitLord.

Ευχαριστω!

• Super Moderators
Δημοσ.

Το bit-torrent ως πρωτόκολλο δουλεύει χοντρικά ως εξής:

Κάθε client (εγώ, εσύ κλπ) κατεβάζει ένα αρχειάκι .torrent που βρίσκεται σε κάποιο site (χοντρικά, αυτό το site είναι ο tracker του αρχείου torrent). Αυτό το αρχειάκι πληροφορεί τον client πού να ψάξει να βρει το αρχείο που θέλεις (πχ μία ταινία, ένα τραγούδι κλπ). Μόλις βρει το αρχείο που θέλεις και βρει έναν ή περισσότερους clients που το έχουν, αρχίζει να κατεβάζει κομμάτια-κομμάτια το αρχείο που θέλεις και το ενώνει στον υπολογιστή σου. Ταυτόχρονα όμως και όσο κατεβάζεις εσύ (download), ταυτόχρονα ανεβάζεις (upload) τα κομμάτια που ήδη έχεις αποκτήσει σε άλλους υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι μαζί σου. Δηλ. ο κάθε υπολογιστής που κατεβάζει ταυτόχρονα μοιράζει. Η όλη φιλοσοφία είναι "κερδίζω εγώ αλλά μοιράζω για να κερδίσει κι ο διπλανός".

Αρκετοί trackers μετρούν το share ratio (όχι size, ratio λέγεται) και σε περίπτωση που πέσει πολύ, σου απαγορεύουν την πρόσβαση (σε κάνουν ban). Κι αυτό γιατί αν έχεις share ratio κάτω από 1.0 (δηλ. 0.2, 0.3 κλπ) σημαίνει ότι κατεβάζεις μεν όσο γουστάρεις αλλά μετά δεν μοιράζεσαι αυτό που έχεις κατεβάσει κι έτσι καταστρατηγείς την όλη φιλοσοφία που είπαμε πιο πάνω. Όποιος κάνει συστηματικά κάτι τέτοιο, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι ένας μπάσταρδος εγωιστής αλήτης που πρέπει να παλουκωθεί.

Το να έχεις share ratio χαμηλότερο του 1.0 συμβαίνει είτε επειδή έχεις το upload speed στο 0 είτε επειδή σταματάς το torrent αμέσως μόλις κατέβει (και πριν πιάσει ratio 1:1).

Στους περισσότερους, αν όχι σε όλους, τους torrent clients (το πρόγραμμα torrent) φαίνεται δίπλα από κάθε torrent το share ratio του συγκεκριμένου αρχείου.

Αυτά. :)

Δημοσ.

Σε ευχαριστω πολυ.

Εχω αλλα ενα ερωτηματα.

Πως μπορω να κανω εγω share καποια αρχεια χωρις να τα εχω κατεβασει απο καποιο torrent site?Εαν μπορω να το κανω θα ανεβει το ratio?

Επισης ξερει κανεις καποια καλα torrent sites?

Ευχαριστω.

• Super Moderators
Δημοσ.

1. Μπορείς να δημιουργήσεις torrent αρχείο και να το ανεβάσεις σε κάποιο torrent site. Συνήθως οι clients έχουν επιλογή δημιουργίας αρχείου torrent. Άλλα αρχεία δεν μπορείς να κάνεις share (εκτός αν τα έχεις κάνει torrent). Δεν είναι όπως στα P2P προγράμματα που κάνεις share έναν ολόκληρο υποφάκελλο.

2. Η αναζήτηση και η δημοσίευση link για torrent sites απαγορεύεται από τους Όρους Χρήσης του παρόντος forum. Κοίτα εδώ >>>

http://www.insomnia.gr/vb3/announcement.php?f=21&announcementid=11

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...