tromeros dennis Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2005 Καλησπερα! Με θημαστε? ;-) Ειμαι εκεινος με τον 300GB σκληρο δισκο που ειθελα να παρω. Τον πηρα, και ταρα εχω αλο προβλημα... :???: Δεν μπορω να κανω install το windows xp. Mου δειχνη οτι υπαρχει σκληρος Maxtor κλπ μολις ανηγω το PC, αλα μετα, το Windows XP Setup μου λεει δεν ειπαρχει. Προσπαθησα προτα με την κανονικη εκδοση του xp, μετα πηρα την εκδοση με το Service Pack 1 και μετα και την εκδοση για AMD 64 (εχω AMD 64), παντου μου λεει δεν ειπαρχει σκληρος. Ειναι σηνδεδεμενος μεσω S-ATA.
ppetr Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2005 Εκεί που λέει "Press F6 to install additional drivers" το πατάς και βάζεις τη δισκέττα με τους οδηγούς του SATA
tromeros dennis Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2005 ΑΑΑΑΑΑΑ! Γιατι εγω νομιζα οτι ειναι μονο για SATA ARRAY! Θα το δοκιμασω, ευχαριστο!!!!! EDIT: Δυστηχως δεν γινεται.... EDIT 2: Εβαλα αλον δισκο με τον οπια ανοιξα το pc, τον 300GB δισκο παντα μεσα. Στο my computer δεν μου δηχνει δευτερον δισκο ενο το Speed Fan μου δηχνει...
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2005 Δεξι κλικ στο my computer -> manage -> disk management -> δεξι κλικ στο νεο δισκο και φτιαξε partitions. Αυτα
varthol Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2005 φίλε μου προσπάθησε να βάλης WinXP+sp2 και όλα θα πάνε καλά.... Εγκατάσταση Windows XP με ενσωματομένο το Service Pack 2.Ετσι ΜΟΝΟ.... Εχω το Αγγλικό Αν Θές.....Περισσότερα...
Johnnie Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2005 Για κοίταξε στο BIOS αν έχει επιλογή λειτουργίας του SATA controller σε IDE mode και επέλεξέ την. Έτσι τα windows θα βλέπουν το δίσκο κανονικά σαν να ήταν IDE. 8) 8) 8)
tromeros dennis Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2005 Για κοίταξε στο BIOS αν έχει επιλογή λειτουργίας του SATA controller σε IDE mode και επέλεξέ την. Έτσι τα windows θα βλέπουν το δίσκο κανονικά σαν να ήταν IDE. 8) 8) 8) μπα... δεν ειδα τιποτα... :???: φίλε μου προσπάθησε να βάλης WinXP+sp2 και όλα θα πάνε καλά....Εγκατάσταση Windows XP με ενσωματομένο το Service Pack 2.Ετσι ΜΟΝΟ.... Εχω το Αγγλικό Αν Θές.....Περισσότερα.. Θα κανω μια δοκιμη... Θα ελεγα κολιας οτι το Mainboard μου δεν υποστιριζει το SATA 133 που χρησιμοποίη, αλα αφου το βλεπο και μολις ανοιγω το pc mou, και εκει που δειχνει τι Hardware εχει το pc ΚΑΙ στο SpeedFan που τον αναγνορηζει κανονικοτατα!...
ppetr Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2005 Εγώ έκανα χτες format και έβλεπα τον SATA και στο BIOS, και τον είχα επιλογή στο setup των winXP SP1 χωρίς να περάσω σχετικούς drivers. Τώρα πώς έγινε αυτό...
billypan Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2005 Vale service pack 2.Ta xp xwris sp2 vlepoun sklhrous mexri 120 gb.Kane ayto pou leei o filos poio pano me ta partitions.Eixa kai egw to idio problem me 2 sata 200gb.To bios tous evlepe gia 120 ekaston....
polaki Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Vale service pack 2.Ta xp xwris sp2 vlepoun sklhrous mexri 120 gb.Kane ayto pou leei o filos poio pano me ta partitions.Eixa kai egw to idio problem me 2 sata 200gb.To bios tous evlepe gia 120 ekaston.... Δε νομίζω ότι ισχύει αυτό, είχα 160άρη απτον Φεβρουάριο 2004 που δεν ειχε κυκλοφορίσει το SP1... Μήπως αναφέρεσαι στο SP1?
madsc Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Το αν θα δουν sata hd κατευθείαν τα win είναι καθαρά θέμα του αν θα "δουν" τον sata controller που κάθεται επάνω ο hd. Αλλιώς drivers ή drivers κατά την εγκατάσταση με F6 κ δισκέτα αν θα στηθεί boot ο δίσκος. Οι προϋποθέσεις κατά ms λένε xp + sp1 για hd >136gb. Αν τα win τώρα δεν τον βλέπουν ολόκληρο το keyword που ψάχνεις είναι 48bit addressing. Σιγουρέψου ότι τον φόρμαρες όλοκληρο από device manager. /sc
LordD Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Auto pou sou proteine o ppetr eipes to dokimases kai "den ginetai"!! Ti ennoeis??
tromeros dennis Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Το αν θα δουν sata hd κατευθείαν τα win είναι καθαρά θέμα του αν θα "δουν" τον sata controller που κάθεται επάνω ο hd. Αλλιώς drivers ή drivers κατά την εγκατάσταση με F6 κ δισκέτα αν θα στηθεί boot ο δίσκος.Οι προϋποθέσεις κατά ms λένε xp + sp1 για hd >136gb. Αν τα win τώρα δεν τον βλέπουν ολόκληρο το keyword που ψάχνεις είναι 48bit addressing. Σιγουρέψου ότι τον φόρμαρες όλοκληρο από device manager. /sc SP1 το ειχα' date=' SP2 εβαλα και παλι τα ιδια. Ειχα βαλει μια αλλη φορα 2 sata δισκους στα sata controller και δεν μου τους εδειχνε το windows. Τα αφησα οπως ειταν επειδη ειχα προσβαση πανω στους δισκους μεσω τον GetDataBack και TestDisk. Αυτο με το keyword και το 48bit addressing να μου το εξηγησεις, και τι ενωεις με "Σιγουρέψου ότι τον φόρμαρες όλοκληρο από device manager." ? Auto pou sou proteine o ppetr eipes to dokimases kai "den ginetai"!! Ti ennoeis?? Εβαλα την δισκετα με τα drivers και τα περασε μεσα για το install κανονικα οπως λεει το setup (και οπως εχω ξανακανει) χωρις επιτιχια, παλη δεν εβρισκε τον δισκο μου το Winodows XP Setup.
tromeros dennis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Λοιπον. Καταφερα μα το MaxBlast τις Maxtor να κανω format στον δισκο και να κανει copy του ενος δισκου στον αλλον, διλαδη εχω τωρα διο ακριβος ιδιους δισκους. Δουλευει τορα κανονικα. Μονο το προβλημα που ειχα, ακομα ειπαρχει. Οταν κανω το win xp setup μου λεει οτι δεν ειπαρχει δισκος, ας εχω και τα drivers για το raid μεσα.
ppetr Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Όταν μπείς στο BIOS πριν ξεκινήσει, βλέπεις τους δίσκους σου? Εγώ βλέπω τα πάντα (ακόμα και του controller) Μήπως είναι θέμα BIOS?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.