Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με δικτυο..

Αbominable

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω στησει δικτυο μεταξυ 2 υπολογιστων. Για την ακριβεια ακομα το παλεύω..

Ενω μου δειχνει οτι συνδέεται επιλεγω προβολη υπολογιστων ομάδας εργασίας και μου πεταει μνμ: Δεν ειναι δυνατη η προσβαση στο mshome μπορει να μην εχετε δκιωματα... μπλα μπλα μπλα..

Τι πρεπει να πειράξω;;

Το κουφο ειναι ότι εχω τον 1ο ανοικτο (απο τον οποιο περνω και internet) και οταν ανοιξα τον 2ο ανοιξε το internet μονο του και μπορω να συνδεθω απο τον 2ο στο internet μεσω του 1ου..

Δημοσ.

an exoun kai oi 2 ipologistes xp dokimase na trekseis ton set up a small home or office network wizard, o opoios vrisketai sto fakelo network places(topothesies diktioy), pano deksia kai stous 2 ipologistes. na prosexeis na apantiseis sosta stin erotisi gia to poios ipologistis exei ti sindesi internet pano tou..an den vrethoun metaksi tous pigaine sto my computer/deksi klik/properties kai pigaine sto tb computer name..trekse to network id wizard kai pata kai to koumpi pou leei change gia na allakseis to onoma tou kathe ipologisti sto diktio kai na oriseis to workgroup sou..na einai mshome kai sta 2...

Δημοσ.

:) Αφού έχεις δίκτυο μεταξύ των υπολογιστών "αυτό το δοκιμάζεις άμα γράψεις σε command promt την εντολή 'ping (και την ip του υπολογιστή που θες να συνδεθείς)'". Αν υπάρχει φυσική σύνδεση τότε καλώς.

1. Αν έχεις βάλει δυναμικές διευθύνσεις στα PC δοκίμασε να βάλεις στατικές "δεξί κλικ πάνω στην κάρτα δικτύου σου - ιδιότητες - κάνε κλικ πάνω στο πρωτόκολλο tcp/ip και πάτα ιδιότητες" Αποτσεκάρισε τις δυναμικές διευθύνσεις και δώσε στατικές π.χ. στον ένα υπολογιστή δώσε 192.168.1.1 και στον άλλο 192.168.1.10

2. Αν έχεις φορτώσει το SP2 στον υπολογιστή σου, καλό θα είναι να το απενεργοποιήσεις ή να το παραμετροποιήσεις το Firewall δίνοντας ελεύθερη είσοδο στις αντίστοιχες IP στον κάθε υπολογιστή.

3. Αν έχεις φορτώσει Firewall τρίτου κατασκευαστή, επίσης θα πρέπει να το παραμετροποιήσεις ή να το απενεργοποιήσεις.

4. Όσο αφορά την σύνδεση στο internet, αν κάνεις δεξί κλικ επάνω της και πατήσεις ιδιότητες, στην καρτέλα sharing έχει κάποιες επιλογές εκ τον οποιων θα πρέπει να απενεργοποιήσεις το να τροποποιούν οι χρήστες την σύνδεση μιας και όταν θα ανοίγει ο δεύτερος υπολογιστής, ο πρώτος θα καλεί συνέχεια την σύνδεση σου. Μέσα από τις ιδιώτητες τις σύνδεσης μπορείς να περιορίσεις το τι θα βλέπει ο δεύτερος υπολογιστής, με λίγα λόγια του δίνεις εσύ πόρτες για να βλέπει μόνο http ή smtp κ.α. που θα τα βρεις εκεί μέσα.

Ελπίζω να βοήθησα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...