Προς το περιεχόμενο

The Official Lost Season 2 Topic

4saken

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
sorry pou epembeno' date=' alla esy den eleges manuel oti den se peirazan ta flashbacks kai oi laxanokhpoi kai ta eidylia kai pou den dinei poles apanthseis....genikos osa fonazame emeis oth den paei allo. ti alakse tora?? einai alloi oi logoi pou apofasises na to "put on hold"?

Ektos an to les epeidh theleis na deis an antexeis na to afhseis kai na to deis olo mazemeno meta apo kairo, gia na to euxaristitheis perisotero. opote paso (tha antekseis omos? edo emeis pou mas thn espage pali to blepame opote ebgene lol)[/quote']

Το ψιλοπερίμενα ότι θα ακουστούν μερικές φωνές διαμαρτυρίας "Ε;! Μα αυτός έλεγε ότι του άρεσε; Στην πυρά!" αλλά είπα να μην γίνω εντελώς σαφής, γιατί θα έχανα την πλάκα :mrgreen:

Ο λόγος λοιπόν που σταματάω, είναι ακριβώς αυτός που λέει ο tzinos. Δεν βαρέθηκα (καθόλου μάλιστα), απλά παρατήρησα το εξής φαινόμενο: όταν τελειώνει ένα επεισόδιο, η διάθεση μου είναι πάντα στα ύψη. Μετά από μια βδομάδα (και μόνο, δεν χρειάζεται δεύτερη), είμαι εντελώς εκτός κλίματος. Μου λείπει ρε παιδία εκείνο το φοβερό συναίσθημα που είχα ζήσει εκείνες τις δύο εβδομάδες που είδα όλον τον πρώτο κύκλο μαζεμένο, χωρίς να έχω προλάβει να σκεφτώ λύσεις, πράγματα κτλ.

Θα το πω ακόμα καλύτερα. Έχω δηλώσει και άλλες φορές, ότι μου αρέσουν πάρα πολύ τα twist endings. Αυτό όμως είναι κάτι που γίνεται με καλύτερο τρόπο σε μια ταινία. Γιατί; Γιατί δεν έχεις προλάβει να οργανώσεις τις σκέψεις σου και να σκεφτείς ιδιαίτερα πράγματα για το τι συμβαίνει. Αν το μαντέψεις από πριν (ή χειρότερα, σκεφτείς κάτι καλύτερο), τότε το twist-ending σου φαίνεται χαζομάρα ότι και να'ναι και δεν το απολαμβάνεις. Το λοιπόν, αποφάσισα να αντιμετωπίσω και αυτή τη σειρά σαν να ήταν ταινία. Δηλαδή δε θα δώσω χρόνο στον εαυτό μου να σκεφτεί λύσεις ούτε θα συζητήσω με άλλους για αυτές. Γιατί είμαι απόλυτα σίγουρος ότι 50 άνθρωποι έχουμε μεγαλύτερη φαντασία από τους 7 (λέμε τώρα) που γράφουν τη σειρά, και ακόμα περισσότερο από τον έναν που σκέφτηκε τον βασικό σκελετό. Στην ουσία ο μεγαλύτερος εχθρός αυτής της σειράς, είναι ο χρόνος και οι διαθέσεις που αλλάζει κανείς από βδομάδα σε βδομάδα κτλ κτλ.

Φανταστείτε όμως να είχαν γυριστεί ΟΛΟΙ οι κύκλοι της σειράς, και να την είχατε μπροστά σας, και να τη βλέπατε μέσα σε 1-2 μήνες για παράδειγμα; Δεν είναι κάτι που ζηλεύετε; Εμένα μου φαίνεται πολύ δελεαστικό. Και προτείνω στον εαυτό μου να μην το χαλάσει. Απλά είναι κάτι που θα ζήσω μετά από 2 χρόνια. Όπως ας πούμε αν μου έλεγαν ότι γυρίζετε τώρα μια ταινία South Park 2, δε θα πήγαινα να δω τα γυρίσματα και δε θα διάβαζα το σενάριο. Θα περίμενα υπομονετικά, και μετά θα έβλεπα όλη την ταινία.

Δεν ξέρω αν σας έπεισα, αλλά ο λόγος που βάζω τη σειρά on hold, είναι για να την φυλάξω. Μέχρι τότε, θα δω κάτι άλλο. Ας πούμε τα x-files που δεν τα έχω δει, και ξέρω ότι το τέλος υπάρχει ήδη. Σε 2-3 χρόνια πάντως, θα καλοπεράσω!

Οποιαδήποτε άλλη απορία, μέχρι την ημέρα που θα βγει το επόμενο επεισόδιο. Μετά δε θα ξαναδιαβάσω αυτό το Θέμα.

ΥΓ. Είναι και ένα είδος άσκησης αυτοπειθαρχίας όπως λέει και ο tzinos. Αν και δε νομίζω ότι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, γιατί όπως έχω ξαναπεί, όταν περνάει καιρός και δεν έχω δει επεισόδια, έχω ξενερώσει και σχεδόν δεν έχω όρεξη να δω. Μια φορά μου έτυχε να έχω στον δίσκο μου το τελευταίο επεισόδιο και να μην το βλέπω για μήνες, απλά γιατί το είχα ξεχάσει. Όταν όμως το είδα τελικά, σκέφτηκα "όχι ρε! Τι είχα τόσο καιρό, και δεν το είχα δει!". Μετά από 2-3 μέρες, πάλι τα ίδια...

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παντως,δεν ξερω αν αντεξεις για 1-2 σεζον...Εγω πχ,δε θα μπορουσα να χασω το διωρο season finale,γιατι ακριβως απο αυτο θα καταλαβω αν αξιζει να βλεπω τη σειρα και του χρονου....Ειδικα με αυτα που ειπε ο Abrams...

"Σύμφωνα με τον Abrams, το cliffhanger αυτής της σεζόν θα είναι απείρως καλύτερο από αυτό της πρώτης (όχι οτι αυτό ήταν ιδιαίτερα δύσκολο) και οτι παράλληλα πρόκειται για το καλύτερο φινάλε που έχει ακούσει ποτέ του. Σύμφωνα με το δημιουργό, η κορύφωση προς αυτό το επεισόδιο χτίζεται από την αρχή της σεζόν."

• Moderators
Δημοσ.
το cliffhanger αυτής της σεζόν θα είναι απείρως καλύτερο από αυτό της πρώτης (όχι οτι αυτό ήταν ιδιαίτερα δύσκολο)

E ναι έλεος. Σιγά το cliffhanger της 1ης -"what's in the freakin hatch"- season. Είχαμε και τη φάση: - "WAaaaaaaaalt" - "Daaaaaaaaaad" :X

Δημοσ.
όταν τελειώνει ένα επεισόδιο, η διάθεση μου είναι πάντα στα ύψη. Μετά από μια βδομάδα (και μόνο, δεν χρειάζεται δεύτερη), είμαι εντελώς εκτός κλίματος. Μου λείπει ρε παιδία εκείνο το φοβερό συναίσθημα που είχα ζήσει εκείνες τις δύο εβδομάδες που είδα όλον τον πρώτο κύκλο μαζεμένο, χωρίς να έχω προλάβει να σκεφτώ λύσεις, πράγματα κτλ.

+1

Ακριβως φιλε μου κι εγω ετσι...

Ν.

Δημοσ.

ehmm nai kai me to fos to ekthambotiko les kai htan h area 51 kai eixan mesa peiramatozoa eksoghinous!! an kai eferne ligo o desmond se eksogihno lol. To ti senaria kykloforousan gia to ti einai mesa, eixe polh fash. ti diasthmoplia, ti se ebgaze sthn allh akrh ths ghs, th bgenoun se parallhlous kosmous.....ktlp. Kai telika htan enas trozo australos me kati comodre 64 loool

akribos oth me xalaei sth seira, olo deixnoun pros parafysika mysthria ithelhmena gia na exoun endiaferon kai na krathsoun ton theath, alla meta sou lene tha ta ekshghsoume me realistikes apanthseis. p@p@ri@. o walt skotonei poulia sto spiti ton gonion tou me to myalo tou (ektos nhsiou parakalo!!), kanei profhteies sto nhsi, oi alloi blepoun oneira trela me pethamenous kai me apokalypseis gia to nhsi, mauroi kapnoi petoun san aetoi kai pezoun to mission imposimble mesa sto synefo tous, o ethan paleue les kai htan o superman, h sun menei egkyos san thn holly mary, o locke ksekoutsenete....kai tora auta einai dynaton na ekshgithoun me hlektromagnhtika pedia kai oti allh p@p@ri@ skeftoune?? malon exoun ksexasei to poses parafysikes yponoies exoun afhsei na aiorountai gia na tis kalypsoun.

Manuel pisteuo oth epeidh exeis dei th seazon 1 kairo tora kai h 2rh gia kapion magiko logo den se exei apogoiteusei na mhn se xalasei an perimeneis na deis kai ta epomena mazemena. An kapios pou den exei mpei sto lost akoma arxisei kai dei tora 1+2 mazemenes pisteuo tha spastei perisotero. Isos dei tis ateleies kathos ta symbanta ths 1ths sezon tha nai pio freska.

Dioti den mporo na katalabo giati sou aresei toso polh kai den blepeis thn terastia apath pou ksetylisetai se auth th seira. Einai toso gemato kena kai asynarthsies pou oloi mas exoume xasei thn mpala. An katseis ksana na deis OLA ta epeisodia me th seira, tha deis posa kena yparxoun, posa pragmata pou einai adynaton na eksigithoun, posa exoun alaksei sthn poria kai poses fores mas exoun etheloparaplanhsei. Alla afou ta kseperases auta kai thn diaskedazeis den nomizo na se xalasei na perimeneis kai na deis olo to master plan mazemeno kai plhres.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Dioti den mporo na katalabo giati sou aresei toso polh kai den blepeis thn terastia apath pou ksetylisetai se auth th seira. Einai toso gemato kena kai asynarthsies pou oloi mas exoume xasei thn mpala. An katseis ksana na deis OLA ta epeisodia me th seira, tha deis posa kena yparxoun, posa pragmata pou einai adynaton na eksigithoun, posa exoun alaksei sthn poria kai poses fores mas exoun etheloparaplanhsei. Alla afou ta kseperases auta kai thn diaskedazeis den nomizo na se xalasei na perimeneis kai na deis olo to master plan mazemeno kai plhres.

I just don't really care about the answers. Είμαι σίγουρος ότι ΑΝ δωθούν απαντήσεις δε θα είναι ικανοποιητικές. Προτιμώ τη σειρά τώρα που δεν υπάρχουν. Έχεις δει το Σολάρις του Ταρκόφσκι; Η ανθρώπινη γνώση έχει τα όρια της.

Τώρα οι δηλώσεις που κάνουν ότι έχουν βρει τρόπους να τα εξηγήσουν όλα κτλ κτλ, well, that's just the part where they're being assholes. Αλλά και εσείς τι τα θέλετε και πάτε και διαβάζετε συνεντεύξεις; Όσα λιγότερα ξέρεις, τόσο καλύτερα.

Δημοσ.

Περα ολων των αλλω,που βαριεμαι να σχολιαζω τωρα, να πω το εξης..

Σε συντεντευξη που διαβασα,ειπαν πως γνωριζουν ΟΛΑ τα μυστικα και ερωτηματα που εχουν θεσει μεχρι στιγμης.Απλα θα αργησουν να μας τα δωσουν..

Επισης να πω και το αλλο..

Εχουμε δει το πως οι πραξεις των ηρωων στη σειρα αμφιταλαντευονται ,αναλογα με το αν ο καθενας ειναι Man of science ή Man of faith...

Ειμαι σιγουρος πως μερικα ερωτηματα θα τα αφησουν στην κριση μας.Θα μας αφησουν αν θελουμε να τα πιστεψουμε,δηλαδη αν ειμαστε ανθρωποι της πιστης,η θα τα αμφισβητησουμε οποτε και θα ειμαστε της επιστημης.

Τωρα αν καποιους τους ενοχλει τοσο αυτο(σιγουρα θα ειναι πολλοι),ας σταματησουν να βλεπουν τη σειρα,τα ειπαμε αυτα...

Εγω,και πολλοι αλλοι,το διασκεδαζουμε ακομα,περναμε καλα,και συνεχιζουμε ακαθεκτοι... :-)

Επισκέπτης
Δημοσ.
solaris exo dei mono to kainourio kai einai to kalytero ypnotiko xapi pou exo dei onscreen!

το παλιό μάλλον δε θα σου αρέσει καθόλου τότε (άσχετα που είναι αριστούργημα ενώ το καινούργιο μια έτσι και έτσι ταινία απ'ότι μου έχουν περιγράψει). Μην το επιχειρήσεις αυτήν την εποχή! Άστο για αργότερα που μπορεί να είσαι σε άλλη φάση.

Δημοσ.

Edw diafwnoume Manu...tsekare ta topic gia to Solaris.Pantws to Rwssiko mouxe fanei too much style ,too much essense,so write a fucking book goddamit.To kainourio mou fanike kalytero(kai den eimai o monos)

Δημοσ.
I just don't really care about the answers. Είμαι σίγουρος ότι ΑΝ δωθούν απαντήσεις δε θα είναι ικανοποιητικές. Προτιμώ τη σειρά τώρα που δεν υπάρχουν. Έχεις δει το Σολάρις του Ταρκόφσκι; Η ανθρώπινη γνώση έχει τα όρια της.

Τώρα οι δηλώσεις που κάνουν ότι έχουν βρει τρόπους να τα εξηγήσουν όλα κτλ κτλ' date=' well, that's just the part where they're being assholes. Αλλά και εσείς τι τα θέλετε και πάτε και διαβάζετε συνεντεύξεις; Όσα λιγότερα ξέρεις, τόσο καλύτερα.[/quote']

Μα ρε Μανωλη,εκει ειναι η ουσια του ποσο καλη ειναι η σειρα...

Δηλαδη,δημιουργεις ερωτηματα απειρα και μετα λες οτι η γνωση η ανθρωπινη εχει ορια?...Τοτε ολοι θα μπορουσαμε να φτιαξουμε ενα τετοιο σεναριο οπου θα τα χωναμε ολα και δε θα πρεπε κ να εξηγησουμε τιποτα...

Εγω πιστευω οτι στο ποσο εξυπνες-ευρηματικες απαντησεις θα δοθουν,και στο ποσο κυριως θα καλυψουν τα ερωτηματα θα φανει η αξια της σειρας...

Και εννοειται,οτι μπορει να αφησουν λιγο food for thought οποτε να το παρει κανεις οπως θελει..(ειτε σα man of science η man of faith)Αλλα πρεπει να δοθουν απαντησεις...

Δημοσ.

Aυτο λεμε...οτι ΠΡΕΠΕΙ να δωθουν απαντησεις,αλλιως αν ειναι ολοι μαζι παμε να κανουμε εφοδο στο ABC..

Το θεμα ομως ειναι να καταλαβουμε οτι αυτες θα αργησουν,ειτε μας αρεσει ειτε οχι...Αν δεν μας αρεσει,σταματαμε τη σειρα...

Οχι απο τωρα να την βαφτιζουμε "απατη","φολα" κλπ...

Αν δεν δωθουν εξηγησεις βεβαιως να την πουμε ετσι..

Αλλα ακομα δεν εχουμε δει για να κρινουμε...ωσοτου να δωθουν definite answers,θα παιρνουμε απλα μερικα clues και hints που απλα θα δινουν την κατευθυνση που θα πρεπει να ακολουθησουμε για την κατανοηση της σειρας.

Αυτο ειναι φανερο απο την 1η σαιζον...

Επισκέπτης
Δημοσ.
Edw diafwnoume Manu...tsekare ta topic gia to Solaris.Pantws to Rwssiko mouxe fanei too much style ,too much essense,so write a fucking book goddamit.To kainourio mou fanike kalytero(kai den eimai o monos)

Ε, τώρα όσον αφορά αυτό, επίτρεψε μου να μην μπορώ να δεχτώ απλά την άποψη σου. Το ρώσικο είναι ιστορικό έργο και ήδη κλασικό. Το καινούργιο θα χρειαστεί να περάσουν κάποια χρόνια για να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε πόσο κλασικό είναι. Αλλά ωφείλω να πω ότι μου έχει ήδη δημιουργηθεί η αίσθηση ότι ξεχάστηκε. Το παλιό θα το βλέπουμε και μετά από πολλά πολλά χρόνια. Τέλος πάντων, θα βγούμε off-topic. Δε θα το συνεχίσω. Αν θες πες και εσύ μια κουβέντα και ας μην συνεχίσουμε παραπέρα.

Μα ρε Μανωλη' date='εκει ειναι η ουσια του ποσο καλη ειναι η σειρα...

Δηλαδη,δημιουργεις ερωτηματα απειρα και μετα λες οτι η γνωση η ανθρωπινη εχει ορια?...Τοτε ολοι θα μπορουσαμε να φτιαξουμε ενα τετοιο σεναριο οπου θα τα χωναμε ολα και δε θα πρεπε κ να εξηγησουμε τιποτα...[/quote']

Όπως λέει και ο Ρίτσος:

Και αύριο λέω θα γίνουμε πιο απλοί

θα βρούμε αυτά τα λόγια, που παίρνουν

το ίδιο βάρος σ' όλες τις καρδιές,

σ΄ όλα τα χείλη

Έτσι για να λέμε πια τα σύκα σύκα

και τη σκάφη σκάφη

Και έτσι που να χαμογελάνε οι άλλοι και να λένε

«τέτοια ποιήματα σου φτιάχνουμε εκατό την ώρα»

Αυτό θέλουμε κι εμείς.

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε

αδελφέ μου απ' τον κόσμο.

Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο!

Πάντως, ωφείλω να ομολογήσω ότι και εγώ πιστεύω ότι θα δώσουν απαντήσεις, όσο περίεργες ή ανεπαρκής και αν είναι, γιατί ο μέσος θεατής του Lost, έχει διαφορετική κουλτούρα από τη δικιά μου.

Δημοσ.
Ε' date=' τώρα όσον αφορά αυτό, επίτρεψε μου να μην μπορώ να δεχτώ απλά την άποψη σου. Το ρώσικο είναι ιστορικό έργο και ήδη κλασικό. Το καινούργιο θα χρειαστεί να περάσουν κάποια χρόνια για να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε πόσο κλασικό είναι. Αλλά ωφείλω να πω ότι μου έχει ήδη δημιουργηθεί η αίσθηση ότι ξεχάστηκε. Το παλιό θα το βλέπουμε και μετά από πολλά πολλά χρόνια. Τέλος πάντων, θα βγούμε off-topic. Δε θα το συνεχίσω. Αν θες πες και εσύ μια κουβέντα και ας μην συνεχίσουμε παραπέρα.

[/quote']

Re Manwli eilikrina pisteuw oti o thorybos gyrw apo to Solaris tou Tarkovsky egine tote logw Kubric kai Odysseias kai pws to ergo einai too overhyped apla.An thes tin apopsi mou pio analytika psaxe to thema gia ta 2 Solaris pou eixame kanei palia.Kai oxi,to Tarkovskio Solaris den exei ginei klassiko,pio poly to sousouro egine logw Tarkovsky kai kala oti bgazei o Tarkovsky einai ypertato kai basika min mou peis oti pleon einai apo tis prwtes epiloges otan leme pes ena klassiko ergo.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...