Προς το περιεχόμενο

LAN , open ports etc problems

brandon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά γεια σας. Δεν ξέρω αν παει το πρόβλημα μου εδώ ή στο subforum για την ADSL αλλά θεώρησα ότι πάει εδώ.

Λοιπόν έχω 3 pc συνδεδεμένα σε ένα δίκτυο (σε ένα ρουτερ είναι επάνω και τα 3).

ΟΛΑΑΑ αυτά τα Pc πέρνουν ιντερνετ απο το 1ο Pc απο το πρώτο pc ας πούμε.

Το κεντρικό pc έχει ip 192.168.1.1 και τα υπόλοιπα ακολουθούν. Δηλαδή τα pc έχουν ως gateway το 1o PC !!

Τώρα η ερώτηση μου: Θέλω να ανοίξω κάποιο port ας πούμε το 5555 αλλά όχι στο κεντρικό pc αλλά σε ένα άλλο του δικτύου! Το ποιο λογικό είναι να την ανοίξω απο το router ! Θα φτάσει όμως αυτο?? Δηλαδή είναι αυτό σωστό ή θα πρέπει να το ανοίξω το port και απο το κεντρικό Pc (δηλαδή αυτό με Ip 192.168.1.1) ??

Βέβαια μήπως πρέπει απλά να το ανοίξω το port και απο το κεντρικό pc χωρίς να χρειάζεται να το ανοίξω απο το router??

Να προσθέσω ότι η γραμμή είναι pstn και το κεντρικό pc συνδέεται στο ιντερνετ με ένα απλό ADSL modem και πέρνει κάθε φορά dynamic ip !!

Όποιος έχει καμιά ιδέα ας την πεί. Ευχαριστώ πολύ :)

Δημοσ.

Για να καταλάβω, έχεις και τα 3 pc πάνω σε ένα router αλλά το modem πάνω στο 1 pc και από εκεί κάνεις internet connection sharing. Άρα ο router δεν δουλεύει σαν router (δρομολόγηση internet) αλλά σαν απλό switch.

Βασικά θα σου έλεγα αν υπάρχει η δυνατότητα να συνδέσεις το modem στον router και να τελειώνεις (μετά τα κάνεις όλα μέσω router).

Αν αυτό δεν γίνεται (το modem είναι μονο usb) θα πρέπει να ανοίξεις ports στο pc που μοιράζει την σύνδεση αφού αυτό κάνει το NAT. Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω γίνεται από το internet gateway.

Με αυτό το setup τσάμπα ο router...

Δημοσ.

xaotikos ναι έτσι είναι φίλε όπως τα λές!! Ουσιαστικά το router δουλεύει σαν switchaki !! Όπως επείσης λες και παρακάτω όμως δυστυχώς το μοντεμ είναι μονο usb όποτε δεν γίνεται κατάσταση !!

Το ξέρω οτι πάει τσαμπα ο ρουτερ απλά τον είχα απο παλια και ουσιαστικά τον χρησιμοποιώ και για wireless σύνδεση με laptop !! (δεν μπορούσε να γίνει με ένα απλό switch αυτό ;) :) )

Επειδή και εγώ δεν είμουν σίγουρος γι αυτο ρωτάω ! Δηλαδή θα πρέπει να ανοίξω τις πόρτες απο το κεντρικό pc ! Ερώτηση πάνω σε αυτο:

Θα πρέπει να τα ανοίξω ta ports από τα properties της σύνδεσης που κάνω στο internet(γιατί με μόντεμ κάνεις κάτι σαν dialup) ή από τα properties του LAN (local area connection) που κάνω sharing ή και τα δύο??

Δημοσ.

Από τα properties της σύνδεσης σίγουρα. Τώρα άμα έχεις και στο lan σου κανένα firewall πρέπει και από εκεί. Δεν βλέπω λόγω όμως να χρησιμοποιείς firewall σε lan πίσω από NAT.

Δημοσ.

όχι δεν έχω firewall sto lan !! Απλά λέω μήπως πρέπει να τα αλλάξω .... αααα.... ναι σωστά έχεις δίκιο !! Μόνο απο την σύνδεση μπορώ να το αλλάξω! :)

Ελπίζω να έχεις δίκιο!! thx anyway :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...