Προς το περιεχόμενο

Ποιά είναι τα καλύτερα ακουστικά "δρόμου"?

getty

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
kala ti esxro site einai afto me to zori doulevi.

Θέλει Internet Explorer για να δουλέψει σωστά (δυστυχώς)....

Λοιπόν το θέμα με τα ακουστικά το χω ψάξει και γω. Είμαι και λίγο "ψείρας" με τον ήχο οπότε καταλαβαίνετε.... Αυτή τη στιγμή μεταξύ άλλων έχω τα εξής:

MX300-B1.jpg

Sennheiser MX300

00042705.jpg

Sony MDR-ED21

mdrq55air.jpg

Sony MDR-Q55

Εντυπώσεις:

Τα ΜΧ300 είχαν έρθει μαζί με ένα iRiver MP3 player... Θα τα χαρακτήριζα ακουστικά με τυπική απόδοση, τίμια για τα χρήματα που κοστίζουν, τίποτα ιδιαίτερο αλλά όχι και για πέταμα...... Απλά βασικά ακουστικά..... Η ένταση τους (η ευαισθησία τους με άλλα λόγια) είναι μέτρια αλλά χαμηλότερη από αντίστοιχα Sony.

Τα MDR-ED21 τα αγόρασα για αναβάθμιση... Όταν ήταν καινούργια μου φάνηκαν απαράδεκτα.... Είχαν μπάσσο αλλά τα ψηλά ήταν χάλια και ο ήχος έβγαινε μουντός και βαρετός.... Περίμενα πάρα πολύ καιρό για να στρώσουν και να ακουστούν καλύτερα.... Τα θεωρώ καλύτερα από τα ΜΧ300, καλύτερο μπάσσο, πιο καθαρά ψηλά, πιο καλή στερεοφωνική εικόνα.... Παίζουν αρκετά δυνατότερα από τα ΜΧ300. Επίσης εφαρμόζουν καλύτερα στο αυτί και μειώνουν περισσότερο από τα ΜΧ300 τους εξωτερικούς θορύβους.... Τα θεωρώ υπερτιμημένα όμως για τα λεφτά που κοστίζουν και πρέπει να αφιερώσεις πολλές ώρες παιξίματος μέχρι να ακουστούν σωστά..... Αν επέλεγα ξανά σήμερα μάλλον δεν θα τα αγόραζα ....

Τα MDR-Q55 τα θεωρώ μια τελείως αποτυχημένη αγορά..... Ο ήχος είναι έντονα μεταλλικός (αν σας αρέσει ΟΚ, εμένα όμως μου κακοφάνηκε). Ακούγονται πολύ διαφορετικά από τα προηγούμενα 2 και πρέπει αν μπορείτε να τα ακούσετε πριν τα αγοράσετε για να δείτε κατά πόσο σας αρέσει ο ήχος που βγάζουν... Δεν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα με αποτέλεσμα να παίζουν χαμηλά, πιο χαμηλά από τα ΜΧ300 και σαφώς χαμηλότερα (σιγότερα) από τα MDR-ED21. Η εφαρμογή τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά είναι χάλια... Απλά ακουμπούν στο αυτί και αν π.χ. σκύψεις απομακρύνονται από τα αυτιά.... Επίσης δεν απομονώνουν σχεδόν καθόλου τους εξωτερικούς ήχους και όλοι οι γύρω σας θα ακούν πολύ καθαρά και δυνατά ότι ακούτε και σεις... Άλλο ένα αρνητικό είναι ότι τα καλώδιο τους είναι από περίεργο υλικό και θέλει αρκετή προσοχή γιατί μπορεί να τσακίσει εύκολα... Το θετικό που έχουν είναι ότι μπορεί να προσφέρουν δυνατό ήχο αν τα συνδέσετε με ενισχυτή όμως χωρίς να παραμορφώνουν όσο οι ψείρες, δηλαδή μπορούν να διαχειριστούν υψηλές εντάσεις χωρίς μεγάλη παραμόρφωση. Τα μεγαφωνάκια τους είναι σημαντικά μεγαλύτερα από ότι αυτά των ψειρών.... Τέλος τα θεωρώ πανάκριβα για αυτό που προσφέρουν και θέλουν σίγουρα δοκιμή πριν τα αγοράσετε....

Τα Sony MDR W24V που αναφέρει ο φίλος Zoltanrap πρέπει όντως να είναι αρκετά καλά.. Αυτό το λέω γιατί παλαιότερα είχα δοκιμάσει ένα μοντέλο της Sony παρόμοιο με τα W24V (με το ίδιο σύστημα εφαρμογής στο κεφάλι) και με είχαν εντυπωσιάσει ειδικά με το μπάσσο τους και την καθαρότητά τους.... Αν σήμερα αγόραζα ακουστικά μάλλον κάποιο ανάλογο μοντέλο της Sony θα έπαιρνα....

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Na sai kala Nk surfer...Apo oti eida gia na anafereis markes apo kai sennheiser to exeis psaksei to thema giati h sugekrimenh marka einai kuriws gia studio katastaseis. Sennheiser exw parei gia to Pc, megala kamia sxesh me auta pou leme.

Oson afora ta Sony MDR W24V, mia zwh eixa to provlhma me tis pseires oti ligo kounages to kefali kai peftane. Kai apo apodosh panw katw ola ta dia htane. Ta mono pou me entupwsiasan einai auta pou proteina giati kai apoluta stathera sto kefali sou einai , kai mikra, kai pentakatharo hxo exoume me polu isorrophmeno boost se bassa kai treble.

Ta proteinw anepifulakta.

Δημοσ.

Το οτι τα MX300 της SENNHEISER ειναι μετρια ειναι γεγονος. Αν και συκριτικα με αλλες ψειρες, ειναι πολυ καλα, σαν SENNHEISER δε λεν πολλα. Προσωπικα πιστευω οτι φταιει κυριως το οτι λογω κατασκευης δε δυεισδυουν καθολου σωστα στο αυτι και χανουν ετσι αρκετα. Γιατι η ποιοτητα των τυμπανων ειναι κορυφαια στα SENNHEISER, ακομη και στα φτηνα τους μοντελα.

Λογικα, το MX550 σιγουρα θα ειναι μακραν καλυτερο του 300. Και αν εχουν και κανα ακριβοτερο μοντελο σε ψειρες, θα ειναι ακομη καλυτερο. Eχω ολη τη σειρα κλειστου τυπου HD (437,457,497) και πραγματι υπαρχει τεραστια διαφορα αναμεσα στα μοντελα. Οσο πιο ακριβο παρεις, τοσο καλυτερο θα ειναι! Απλα δεν ασχολουνται και πολυ με ψειρες, εχουν λιγα μοντελα. Λογικο ειναι αλλωστε, αφου οι ψειρες ειναι ο,τι χειροτερο απο αποψη ποιοτητας. Ελα ομως που ειναι βολικες... ;)

Απο αυτη την αποψη, ισως καποια αλλη μαρκα να ηταν καλυτερη λυση οσον αφορα τις ψειρες. Αν και η συγκεκριμενη εταιρεια εξειδικευεται σε ακουστικα και δεν συγκρινεται με SONY, PHILIPS η αλλες μαρκες σε ποιοτητα, ειδικα στα ακριβα μοντελα. Απλα, εχει μεγαλη γκαμα, κι αν θες τα καλυτερα της θα τα σταξεις ΓΕΡΑ!

* Θα σε αρμεξει και ο ΝΑΚΑΣ που τα εχει μονοπωλειο ε? Γιατι απο pixmania θα μπουν και τα μεταφορικα, οποτε ερχεται περιπου στο ιδιο! :lol:

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Pedia na rotiso kai ego?Thelo akoustika gia to psp.Ta akoustika pou psaxno thelo:

A)na exoun ayto to kikliko prgamtaki pou peritrigirzei to ayti kai ta stereonei.

B)Na exoun aytin tin miteri epektasi.

C)Na exoun kali apomonosi ixou.

Ti exete na proteinetai?

Δημοσ.

Εδώ και μερικές μέρες έχω στα χέρια μου τα ΜΧ500 και ενώ σε καμμία περίπτωση δεν είναι ακόμα "στρωμένα", θα γράψω τις πρώτες μου εντυπώσεις (όχι οτι είμαι ειδικός ή έχω ειδικά μηχανήματα, γράφω απλά τι ακουώ με τα αυτιά μου μετά απο σύγκριση με τα ΜΧ300, ουφ κουράστικα να αλλάζω ακουστικά στα αυτιά μου).

Κατ' αρχήν τα ΜΧ500 σαν εμφάνιση δεν έχουν ιδιαίτερη διαφορά από τα ΜΧ300. Εκείνο που έχουν παραπάνω είναι ο ρυθμιστής έντασης ο οποίος είναι αρκετά βολικός (δεν ξέρω όμως αν θα ξελασκάρει αργότερα από την χρήση).

Σαν ποιότητα ήχου που είναι και το σημαντικότερο έχω τις εξής παρατηρήσεις: Τα μπάσα τονίζονται πολύ, περισσότερο από τα ΜΧ300 οπότε αναγκάζομαι να ακούω πολλά κομμάτια με το equalizer flat. Αποτέλεσμα των έντονων μπάσων είναι με ρυθμίσεις metal να ακούγεται κάπως "θαμπός" ο ήχος, συνεπώς θέλει ρύθμιση στο equalizer.Αν και οπαδός του flat response σε αρκετά κομμάτια μου αρέσει το παραπάνω μπάσο το οποίο δίνουν τα ΜΧ500 και στερούνται τα ΜΧ300. Θα ήθελα όμως να ήταν λίγο πιο καθαρό.

Στις μέσες ο ήχος είναι αρκετά καθαρός και σίγουρα πιο καθαρός από τα ΜΧ300.

Στα trebles τώρα, δε θα έλεγα ότι κερδίζουν τα MX500. Τα ΜΧ300 εδώ φαίνετια να βγάζουν πιό καθαρό ήχο.

Τέλος όσον αφορά την ισχύ και τα δύο ακουστικά είναι το ίδιο δυνατά.

Συμπερασματικά, η αυξημένη τιμή των ΜΧ500 (21 ευρώ αντί 9 ευρώ που κάνουν τα ΜΧ300) δεν πάει μαζί με την αύξηση της ποιότητας του ήχου. Τα ΜΧ500 βγάζουν σίγουρα διαφορετικό ήχο απο τα ΜΧ300 (πιο μπάσο και καθαρότερες μεσαίες) αλλά δεν μπορώ να πώ ότι με ενθουσιάσαν. Σε αρκετά κομμάτια το ΜΧ300 βγάζουν πιο γλυκό ήχο και ακούγονται πιο εύκολα από τα ΜΧ500, τα οποία κάποιες φορές σε ανταμοίβουν και κάποιες φορές σε κουράζουν.

Δημοσ.

Ακριβώς το θέμα που έψαχνα.Μόλις αγόρασα το NW-HD5 της Sony με 20αρη σκληρό και τα ακουστικά είναι για γέλια,οπότε ψάχνω για άλλα,με καλά μπάσα,καλή απόδοση,ξεχωριστό έλεγχο έντασης και τιμή μέχρι 25 ευρώ.Τι λέτε?

Δημοσ.

Παντώς από ότι διαβάζω για τα ΜΧ500, ότι δηλαδή δεν είναι κάτι ιδιαίτερο από άποψη απόδοσης, εγώ φτάνω στο συμπέρασμα ότι καλύτερα σε απόδοση/ποιότητα ακουστικά πρέπει να είναι τα Sony.

Δεν έχω καθόλου εμπειρία σε Philips, JVC, Panasonic αλλά δεν νομίζω να είναι εφάμιλλα.

Οι ακριβές ψείρες της Sony όπως επίσης και τα ακουστικά με το μεταλλικό κολιέ (π.χ. MDR W24V) ίσως είναι ότι καλύτερο.

Δημοσ.
Ακριβώς το θέμα που έψαχνα.Μόλις αγόρασα το NW-HD5 της Sony με 20αρη σκληρό και τα ακουστικά είναι για γέλια,οπότε ψάχνω για άλλα,με καλά μπάσα,καλή απόδοση,ξεχωριστό έλεγχο έντασης και τιμή μέχρι 25 ευρώ.Τι λέτε?

Λοιπόν το Sony το έχω 5 μέρες και μπορώ να σου πω είχα καταπογοητευτεί απο την απόδοση της έντασης του ήχου του μέχρι που βρήκα το κόλπο να "βγάλω" έναν "limiter" που έχει για την ένταση.

Τώρα το μηχανάκι είναι απλά ΤΕΛΟΙΟ!!!!! (θέλει κα ιένα καλό σετάκι ηχεία όμως).

Απο ποιότητα είναι πολύ καλό.

Πάντως για το Sonicstage software που διάβαζα τα χειρότερα, το βρήκα ΑΨΟΓΟ και πολύ καλύτερο απο το itunes που δεν είχα βγάλει άκρη πως δουλεύει.

Για τον "κόφτη" δείτε εδώ:

http://www.engadget.com/entry/1234000320040886/

http://union.surrey.ac.uk/discussio...pic=300.msg6916

http://www.avforums.com/forums/prin...d.php?p=1431475

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Τελικα πηρα αυτα http://www.koss.com/koss/kossweb.nsf/p?openform&pc^eb^SPARKPLUG

25 ευρω απο τον Λημναιο σε μια στοα στην αρχη της Πατησιων και με εχουν βολεψει μια χαρα οπου και να ειμαι,απομονωνουν καθε θορυβο,ειδικα στο μετρο και τον ηλεκτρικο.Τα προτεινω ανεπιφυλακτα...

Δημοσ.

Πρόσφατα αγόρασα τα MP-2HP της TEAC

http://dspd.teac.de/index.php?id=1152

Κατά τη γνώμη μου αποδίδουν αρκετά δυνατό ήχο και απομονώνουν τους εξωτερικούς θορύβους (πράγμα πολύ καλό για το μετρό). Επίσης στηρίζονται πολύ καλά στα αυτιά. Τα προτείνω!

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Gia na mhn anoikso kainourgio topic, ksethavo ayto edo :)

Loipon gia to nokia n91 mou eixa ta sennheiser mx550.

Ta vrhka para poly kala, kamia sxesh fysika me ayta tis nokia, poly katharos hxos kai ayksimenh entash.

Alla dystixos ta mpasa tou den einai oti kalytero, genika o hxos einai arketa psilos.

Pantos emeina apolyta eyxaristimenos mexri pou to kontrol hxou arxizei na mou kanei nera kai etsi irthe h ora gia upgrade.

Tha ithela kati na mou proteinete alla oxi ypervolika xrhmata, dld milame mexri 50 euro.

Dystixos ayta pou vrhka kai mou gialysan pane parapano. Sygekrimena:

http://www.jbl.com/home/products/product_detail.aspx?prod=JBLREF220BLK-H&Language=ENG&Country=GR&Region=EUROPE&cat=MME&ser=HMM&featureid=12363

MOu fainete 70 euro apo multirama

http://www.elettronicadiscount.com/htm/vetrina.asp?value=4&prodotto=2082&from=kelkoo

100 euro opos vlepete.

Ayta pou exo dei se sxetika kalyteres times einai ayta:

http://www.digitalhome.com.au/iPod_And_Mobile_Entertainment/Headphones/Closed_Ear/Sennheise/MX90VC_Syle_Headphones/12058

Ti lete???

Den tha ithela na pao toso psila, giayto an kserete kati arketa kalo alla pio fthno, let me know :)

Δημοσ.

Κοιτουσα για τα σπορ της senheiser αλλα τα εχει για καποιο περιεργο λογο , ολα πρασινα :?

Οπότε είπα να απλώσω τα πλοκάμια μου σε άλλες κατηγορίες.

Kαλο και το isolation, να μην ακουω συνεχεια radio dj απο τα ηχεία στο γυμναστηριο :? Αναγκαιο θα ελεγα!

"Tα τραγουδια του σημερα" και παιζει 50 cent, in da club, ffs.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...