Προς το περιεχόμενο

Δρομολόγηση κλήσεων Panafonet σε υπεραστικό κέντρο!

galanta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με έκπληξη διαπίστωσα στο λογαριασμό του τηλεφώνου, ότι όλες οι κλήσεις Internet (Παναφονετ), ενώ εγώ χρησιμοποιώ σαν αριθμό κλήσης τον αριθμό ΕΠΑΚ, δλδ 8962500000, αυτές καταγράφηκαν σαν κλήσεις προς ένα συγκεκριμένο αριθμό, στην Καβάλα. Εγώ είμαι στην Αλεξ/πολη. Το αποτέλεσμα ήταν να χρεωθώ με υπεραστικές κλήσεις, και μάλιστα Β ζώνης!!!!

Επικοινώνησα με την εταιρεία και μου είπαν ότι υπάρχει κόμβος της Panafonet στην Αλεξ/πολη και ότι αυτό είναι πρόβλημα του ΟΤΕ και δε θα έπρεπε να γίνεται έτσι. Μάλιστα, μου είπαν ότι δεν έχει παραπονεθεί άλλος για το ίδιο θέμα.

Απλώς σας ενημερώνω για το θέμα και θα σας πω νεότερα όταν θα περάσω από ΟΤΕ. Να σημειώσω απλώς ότι καμία απολύτως κλήση δε χρεώθηκε με το σωστό τρόπο. Δεν αφορά δλδ μέρος των κλήσεων αλλά ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως.

Εννοείται ότι αν δεν αναιρέσουν τις χρεώσεις αυτές, είμαι αποφασισμένος να το προχωρήσω το θέμα. Είχε άλλος παρόμοιο πρόβλημα;

Δημοσ.

Φιλε το προβλημα σου θα λυθει μονο αν ζητησεις εναν ειδικο κωδικο για τα κινητα τηλεφωνα που επιτρεπει ομως να γινει κληση μονο στον αριθμο του ιντερνετ που ειναι σε κινητο,υποψιν οτι οσο και αν προχωρησεις το θεμα χαμενος θα βγεις γιατι δεν ευθηνεται ουτε ο οτε ουτε η παναφον αλλα καποιοι μαγκες που εκμεταλευτικαν το κενο στο λογαριασμο σου,γι'αυτο ψαξε και βρες απο τον οτε τον ειδικο κωδικο που κλειδωνει τις υπεραστικες και τις κλησεις σε κινητα και αφηνει μονο το αριθμο του ιντερνετ να κανει κληση σε κινητο,υποψιν οτι οποτε θες να κανεις κληση σε υπεραστικο η κινητο απλα βαζει το 2ο κωδικο που θα σου δωσουν και κανεις κανονικα κλησεις απλα μην εισαι στο ιντερνετ και μετα το ξανακλειδωνεις γγια να εχεις την υγεια σου και τα λεφτα σου στην τσεπη σου

Δημοσ.

Φίλε geoland νομίζω ότι δεν κατάλαβες το πρόβλημα. Κανένας μάγκας δεν εκμεταλλεύτηκε το λογαριασμό μου. Οι αριθμοί ΕΠΑΚ που είναι ενιαίοι πανελλαδικοί αριθμοί κλήσης, δρομολογούν την κλήση ανάλογα με το πού υπάρχει κόμβος του provider. (συνήθως πρόκειται για ISP όσοι έχουν ΕΠΑΚ). Αν εσύ είσαι Αλεξ/πολη και ο provider σου έχει κόμβο εκεί, όπως κάθε αξιοπρεπής παροχέας, τότε όλα οκ, η κλήση σου έχει τη στάνταρ χρέωση Internet. Αν όμως δεν έχει κόμβο στην πόλη σου, τότε δρομολογεί την κλήση σου στο πλησιέστερο σημείο που έχει κόμβο, π.χ στην Καβάλα καλή ώρα. Το αποτέλεσμα είναι να σε χρεώνει (ο ΟΤΕ φυσικά) για υπεραστικές κλήσεις.

Αυτό δεν είναι το πρόβλημα. Ξέρω ότι έτσι δουλέυουν τα ΕΠΑΚ. Όμως το θέμα είναι ότι η Panafonet που είναι ο ISP μου, έχει κόμβο στην Αλεξ/πολη και οι κλήσεις θα έπρεπε να δρομολογούνται στον τοπικό κόμβο και όχι στην Καβάλα. Κατάλαβες τι εννοώ; Είναι καταφανές λάθος στη δρομολόγηση εκ μέρους του ΟΤΕ και δεν ισχύει αυτό που λες ότι δε φταίει κανείς τους.

Είναι σαν να παίρνεις εσύ τηλέφωνο στην πόλη σου και αυτοί να σε χρεώνουν για υπεραστικό Β ζώνης. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που λες για τις φραγές. Εγώ δεν καλώ υπεραστικό νουμερο για να το φράξω. Εγώ καλώ το ΕΠΑΚ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...