Sadako Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2005 Κοίτα.. Αν δε μιλάει κανένα τηλέφωνο και σε πάρει κάποιος, σηκώνεις όποιο θες.. Αν εγώ μιλάω στη μία γραμμή (πχ απο το τηλέφωνο στο δωμάτιο μου) και με πάρει κάποιος, χτυπάνε όλα τα τηλέφωνα της άλλης γραμμής (δηλαδή στην περίπτωση μου όλα τα υπόλοιπα τηλέφωνα του σπιτιού). Και το αντίστροφο.. Εμένα το έκανε ο πατέρας μου, επειδή ξέρει 5 πράγματα. Αλλά πιστεύω μπορεί κάποιος να φωνάξεις ηλεκτρολόγο να του το κάνει.. Σίγουρα είναι θέμα προτεραιοτήτων, καλά το λες. Αλλά αν βάλεις και την αναγνώριση μέσα, τότε πιστεύω η διαφορά είναι πολύ μικρή. Και στη δική μου περίπτωση έχει χρειαστεί πολλές φορές και εκτός ίντερνετ. Σκέψου ένα άτομο να μιλάει με τις ώρες (πιστεύω για όλους υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις..γκόμενα/ος, καμιά πολυλογού θεία), μπορεί να χρησιμοποιήσει και κάποιος άλλος το τηλέφωνο.. Τεσπα, ανάλογα με τις ανάγκες του πράττει κανείς..
ekkli Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2005 τα ιδια λεμε Sadako το οικονομικο δεν το εβαλα καθολου μεσα γιατι δεν θεωρω οτι υπαρχει καν διαφορα στη τιμη
MaTrOx Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Μην ξεχνάτε ότι άλλο ένα υπέρ του να έχεις DSL over ISDN είναι η πανεύκολη εγκατάσταση του DSL σε σχέση με την PSTN γραμμή. Αποφεύγεις φίλτρα στην κάθε τηλ συσκευή κ.α...
mp3GR Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Νομιζω οτι το βασικοτερο 'μειονεκτημα' ISDN σε adsl ειναι το upload που περιοριζεται σε 128 kbytes/sec (το download ειναι μεχρι 8 Mbps)...
ekkli Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Νομιζω οτι το βασικοτερο 'μειονεκτημα' ISDN σε adsl ειναι το upload που περιοριζεται σε 128 kbytes/sec (το download ειναι μεχρι 8 Mbps)... δεν εχει σχεση το ενα με το αλλο, το upload της dsl εξαρταται απο τι τυπου dsl ειναι, στην ελλαδα ειναι διαδεδομενη η adsl -Asymmetric Digital Subscriber Line (Ασύμμετρη Ψηφιακή Συνδρομητική Γραμμή) - όπου το ασυμμετρη εχει να κανει με το διαφορετικο της ταχυτητας upload/download. αν σε προβληματιζει παντως αυτο υπαρχουν παροχεις που προσφερουν και συμμετρικη dsl
EPa Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Νομιζω οτι το βασικοτερο 'μειονεκτημα' ISDN σε adsl ειναι το upload που περιοριζεται σε 128 kbytes/sec (το download ειναι μεχρι 8 Mbps)... Το όριο των καλωδίων/πρωτοκόλλου είναι τα 8 Mbps άσχετα πως τα χρησιμοποιείς. Η τεχνολογία είναι DSL. Τα a και x είναι επινοήσεις της αγοράς και των παρόχων. Νομίζεις ότι αν βάλεις xDSL θα σου αλλάξουν καλώδια για να πετύχουν ίδιο upload/download; Το ίδιο ισχύει και για ISDN και PSTN. Τα καλώδια είναι τα ίδια. Οι συσκευές στις 2 άκρες αλλάζουν μόνο (ο τρόπος που μεταφράζουν τις αλλαγές τάσης στο καλώδιο).
nautilus7 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Η τεχνολογία είναι DSL. Τα a και x είναι επινοήσεις της αγοράς και των παρόχων. Νομίζεις ότι αν βάλεις xDSL θα σου αλλάξουν καλώδια για να πετύχουν ίδιο upload/download; Πας καλά ρε φίλε; Τι είναι αυτά που γράφεις; Διάβασε το ακριβώς προηγούμενο ποστ μήπως και καταλάβεις (που δε το βλέπω...)!!!
REDBOUL Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Εχμμμ... Λοιπόν. Εγώ έχω ISDN εδώ και 3-4 χρόνια. Όταν ήρθε ο οτετζής και μου είπε οτι η νέα ΚΕΝΤΡΙΚΗ κεντρική τηλεφωνική πρίζα του σπιτιού, είναι αυτή δίπλα στο PC.. συνέδεσα εκεί το netmod, και στη μια τηλεφωνική θύρα μία συσκευή.. Απο την 2η τηλεφωνική πρίζα του netmod, έκανα "επιστροφή σήματος", δηλαδή με ένα καλώδιο που απο τη μια το ξεγύμνωσα και το έχωσα απο τα πλάγια στη πρίζα (με την κατάλληλη συνδεσμολογία), έχουν σήμα ΟΛΕΣ οι υπόλοιπες πρίζες του σπιτιού. Δηλαδή η μία γραμμή της ISDN είναι η συσκευή που έχω στο δωμάτιο μου, και η δεύτερη γραμμή της ISDN είναι όλες οι άλλες πρίζες του σπιτιού.. Οπότε δεν αχρηστεύονται (ελπίζω να κατάλαβα καλά αυτό που λες και να μην αντιλέγω χωρίς λόγο) akrivws to idio exw kanei kai egw kai doyleyei apsoga.. Anyway den nomizw na aksizei to downgrade..
Αλέξανδρος Σγουράκης Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Μπορει καποιος να δειξει εικόνες πως γίνεται η επιστροφη σηματος???? η εστω να δωσει καποιες παραπανω λεπτομέρειες της συνδεσμολογίας....
REDBOUL Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Μπορει καποιος να δειξει εικόνες πως γίνεται η επιστροφη σηματος????η εστω να δωσει καποιες παραπανω λεπτομέρειες της συνδεσμολογίας.... Den einai tpt tromero... Erxetai to netmod sto dwmatio soy ok? Ayto shmainei pws oi syskees syndeontai ekei kai oi pallies mprizes katargoyntai... Loipon exoyme 2 theseis poy vazoyme thl syskeyes rj -45 sto net mod... Sthn prwth(toylaxiston egw) exw mia syskeyh gia to dwmatio.. Sthn dewyterh syndeoyme ena kalwdio kai to phgainoyme sto poio kontino mas koyti thl(sthn diktywsh toy spitioy kai ta 2 kalwdia(theseis 3-4) ta syndesoyme me ta antoistixa toys stis grammes poy eina mesa sto koyti. Etsi exoyme 1 grammh sto dwmatio kai h 2h grammh einai oles oi alles syskeyes stis palies mprizes
EPa Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Πας καλά ρε φίλε; Τι είναι αυτά που γράφεις; Διάβασε το ακριβώς προηγούμενο ποστ μήπως και καταλάβεις (που δε το βλέπω...)!!! Αν πάω καλά; Δεν το βλέπεις να καταλαβαίνω ε; Με ξέρεις και από χτες και με προσβάλεις; Εκτός από από αγενής είσαι και ημιμαθής. Τυπική περίπτωση ατόμου με μειωμένη αντίληψη που νομίζει ότι ό,τι πιπιλίζει όλος ο κόσμος είναι σωστό. Για την πληροφόρησή σου, ότι είπα είναι σωστό με μόνες προσθήκες ότι: α) το όριο των 8Mbps είναι θεωρητικό β) xDSL είναι η γενική ονομασία για παντός είδους DSL. Αυτό που εσείς θέλετε να πείτε λέγεται sDSL. Για την υλοποίησή του σε υψηλές ταχύτητες χρειάζεται καλύτερο υπόβαθρο (καλώδια, μειωμένες αποστάσεις ή repeaters, κτλ.) αλλά σήμερα κάποιος μπορεί να σου δώσει 512/512 και θα πρέπει να το ονομάσεις sDSL και θα είναι στο ίδιο τηλεφωνικό twisted pair που ήταν και η ψηφιακή σου γραμμή και το ISDN σου και η aDSL σου. Αυτό είπα. Το να μην ξέρεις κάτι, συγχωρείται εύκολα. Το να προσβάλεις τον άλλο επειδή δεν κατάλαβες τι είπε, δύσκολα. Και γίνεσαι και ρόμπα.
nautilus7 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Νομίζω ότι πάλι δεν κατάλαβες... Όταν λες "επινοήσεις των παρόχων" αφήνεις να εννοηθεί ότι η ΟΤΕnet για παράδειγμα αποφάσισε το DSL να το βαστίσει aDSL. Αυτό καταλαβαίνει κάποιος έτσι όπως το έγραψες. Τώρα αν εσύ δεν ξέρεις να εκφραστείς σωστά, δεν σημαίνει ότι εγώ είμαι ημιμαθής! Όσο για την αγένειά μου ήταν ανάλογη αυτού που έγραψες...
EPa Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2005 Όσο για την αγένειά μου ήταν ανάλογη αυτού που έγραψες... Δηλαδή τι έγραψα; Κάτι λάθος; Και αν ναι, αυτό που λες είναι ότι αν κάποιος γράψει κάτι λάθος τον βρίζουμε; Είπα *της αγοράς* και των παρόχων. Προφανώς μιλούσα σε παγκόσμιο επίπεδο. Σιγά μην μπορούσε ο ΟΤΕ και οι θυγατρικές του να επινοήσουν ο,τιδήποτε! Και αυτό το "της αγοράς" σημαίνει τι μπορεί να προσφέρει ο πάροχος, σε τι τιμή, σε τι τιμή μπορεί ο κόσμος να το αγοράσει, τι υποδομή τεχνική υπάρχει και αν όχι πόσο κοστίζει να εγκατασταθεί, και πολλά άλλα. Μίλησα για τη γενική εικόνα και πυκνά. Τώρα αν εσύ δεν κατάλαβες δε σημαίνει ότι δεν ξέρω να εκφραστώ, απλά ήμουν πολύ δύσκολος για σένα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.