Προς το περιεχόμενο

PSTN ή ISDN για ADSL?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

eixa isdn gia na mporo na eimai sto internet dixos na paremvaino sta tilefonimata sto spiti kai dixos na sikonoun to tilefono kai na me petane...apo ti stigmi pou me ti dsl den tithetai tetoio thema tin isdn ti theorisa peritti kai tin evgala...vevaia plirosa 30 evro eksoda allagis grammis(proti fora akousa na xreonoun gia downgrade) alla....etsi ki allios ta aposvaino me tous protous 10 mines xrisis apto xamilotero pagio tis PSTN...PSTN loipon

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια εάν δεν έχετε πρόβλημα με τα 5?/μηνα που ειναι επιπλέον η ISDN τοτε μην την απενεργοποιησετε ΕΑΝ υπάρχει ηδη.

Αυτό που θα χάσετε κατα την γνώμη μου ειναι ένα καλό τηλεφωνικό hub και εαν κάποια στιγμή θέλετε να καταργήσετε την ADSL τότε δεν θα χρειαστεί να ξαναπληρψσετε το κόστοσ ενεροποιησης της ISDN.

Αν όλα άυτά δεν ισχύουν τότε....

Επειδή κι εγώ έχω ISDN και την επόμενη εβδομάδα θα βάλω μάλλον DSL. Απο ό,τι ξέρω (διορθώστε με αν κάνω λάθος), με την ISDN, έχεις και δωρεάν αναγνώριση κλήσεων, ενώ σε PSTN γραμμή αν το θες αυτό πληρώνεις κάτι ψιλά στον οτε.. Ισχύει? Γιατί αν είναι έτσι, μειώνεται ακόμα περισσότερο η διαφορά..

Νομίζω οτι με ISDN+DSL έχεις 2 τηλεφωνικές γραμμές + internet ενώ με την PSTN+DSL έχεις 1 τηλεφωνική γραμμή + internet.Επομένως είναι δυνατόν να μιλάνε 2 άτομα ταυτόχρονα στο σπίτι όταν εχεις γραμμή με ISDN και ταυτόχρονα να σερφάρεις.Άν κάνω λάθος διορθώστε.

takis3 δεν κανεις λαθος, ισχυει αυτο το πλεονεκτημα με την isdn.

το πλεονεκτημα της pstn ειναι ομως άλλο: δεν αχρηστευονται οι υπολοιπες τηλεφωνικες πριζες του σπιτιου,

εκτος απο αυτη που εχει το Modem.

εκτος αν μενετε σε τοσο νεα πολυκατοικια που εχει κεντρικη εγκατασταση για isdn.

καθε συνδεση εχει απο ενα πλεονεκτημα, με βαση ποιο θεωρει πιο σημαντικο ο καθενας, διαλεγει.

εγω σπιτι μου ας πουμε, ειχα 4 πριζες για τηλεφωνο κ δεν ηθελα να τις αχρηστευσω,

δεν με νοιαζουν κ οι 2 γραμμες αρα pstn.

το πλεονεκτημα της pstn ειναι ομως άλλο: δεν αχρηστευονται οι υπολοιπες τηλεφωνικες πριζες του σπιτιου' date='

εκτος απο αυτη που εχει το Modem.

[/quote']

Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο αυτό ekkli? Βλέπεις στην Αγγλία που είχα ADSL ήταν πάνω από PSTN όπως η συντριπτική πλειοψηφία xDSL συνδέσεων εκεί και δε ξέρω πως το NetMod (αν κατάλαβα καλά) επηρρεάζει τις τηλεφωνικές πρίζες στο σπίτι (φαντάζομαι όλες είναι του ίδιου τηλεφωνικού νούμερου)...

- Συνήθως στην Αγγλία όταν το σπίτι είναι παλιό (πολύ παλιό) υπάρχει μια μόνο πρίζα για τηλέφωνο και δεν το καταλαβαίνεις (4 σπίτια στην Γλασκόβη τουλάχιστον που πέρασα είχαν το παραπάνω πρόβλημα). Σε μια περίπτωση φτάσαμε να γεμίσουμε τον τόπο με καλώδια μιας και 3 συγκάτοικοι με την τηλεόρασή του και το τηλέφωνό του ο καθένας...

- Στο σπίτι μου όμως έχω 3 πρίζες και στην κάθε μια και από μια τηλεφωνική συσκευή. Όταν βάλαμε ISDN τότε χρειάστηκε να γεμίσω με καλώδια ανάμεσα στα δωμάτια κτλ, σημειώνοντας βέβαια πως ο βασικός λόγος για τον οποίο έβαλα ISDN ήταν για να μπορώ να σερφάρω με "καλύτερη" ταχύτητα και να μην δεσμεύω το τηλέφωνο.

- Όμως με PSTN και ADSL σύνδεση όλα γυρίζουν στην αρχική τους κατάσταση/θέση και έτσι έχω και τα τηλέφωνα στις θέσεις τους, τέλος τα μακριά καλώδια (το φίλτρο σε κάθε πρίζα δεν φαίνεται τις περισσότερες φορές) κτλ...

με την pstn ειναι γνωστη η κατασταση,

εχεις 4 πχ πριζες τηλεφωνου, μπορεις να συνδεσεις 4 συσκευες (μια σε καθε πριζα)

με isdn δεν ισχυει το ιδιο.

ερχεται ο τεχνικος του οτε, σε ρωταει σε ποια πριζα θες να βαλει το Netmod

-συνηθως κοντα στο πισι-

και οι υπολοιπες πριζες αχρηστευονται.

δεν μπορεις να συνδεσεις τπτ δλδ -ή μαλλον για την ακριβεια, ειναι νεκρες.

αυτο συμβαινει γιατι το netmod παιζει ενα ρολο "codec"

-αν μου επιτρεπετε το μπακαλιστικο παραλληλισμο-

κ για να μιλησει καποιος απο γραμμη που ειναι isdn πρεπει να υπαρχει καποιο ενδιαμεσος αποκωδικοποιητης

-στην ελλαδα εχουμε το netmod, το οποιο προσεφερε πολλα στην ελευση ριμπο στην ελλαδα :-P

για αυτο το λογο κ τα netmod εχουνε, αν θυμαμαι καλα, 2 εξοδους phone,

επειδη ξερουν οτι αμα τη αφιξει του netmod σπιτι, αλλες πριζες παπαλα.

μπορεις φυσικα να προχωρησεις σε διαφορα ταχυδακτυλουργικα,

πχ τις 2 εξοδους να τις κανεις 4 με δυο διακλαδωτές, αλλά κ παλι κάθε εξοδoς phone του netmod αντιστοιχει σε ενα καναλι

κ δεν μπορεις να σηκωνεις οποιαδηποτε συσκευη οταν χτυπαει το δευτερο καναλι τηλεφωνο

πω πω ζαλιστηκα κι εγω ο ιδιος.......

μια εξαιρεση μονο για τα νεοκτιστα σπιτια, οτι υπαρχει μια πιθανοτητα να σηκωνουνε

isdn χωρις ολα αυτα τα μπλεξιματα

-εξαρταται απο τον ηλοεκτρολογο που ανελαβε τις εγκαταστασεις του σπιτιου κ ποσα λεφτα πηρε.

το πιο απλο που εχεις να κανεις παντως για να καταλαβεις πως δουλευει το ολο συτημα,

ειναι να πας σε καποιον γνωστο σου που εχει isdn κ να δεις πως χτυπανε τα τηλεφωνα,

αναλογα ποια γραμμη χτυπαει κ αν ειναι πρωτο ή δευτερο καναλι.

ελπιζω να μην σε μπερδεψα χειροτερα.... :)

Εχμμμ... Λοιπόν. Εγώ έχω ISDN εδώ και 3-4 χρόνια. Όταν ήρθε ο οτετζής και μου είπε οτι η νέα ΚΕΝΤΡΙΚΗ κεντρική τηλεφωνική πρίζα του σπιτιού, είναι αυτή δίπλα στο PC.. συνέδεσα εκεί το netmod, και στη μια τηλεφωνική θύρα μία συσκευή.. Απο την 2η τηλεφωνική πρίζα του netmod, έκανα "επιστροφή σήματος", δηλαδή με ένα καλώδιο που απο τη μια το ξεγύμνωσα και το έχωσα απο τα πλάγια στη πρίζα (με την κατάλληλη συνδεσμολογία), έχουν σήμα ΟΛΕΣ οι υπόλοιπες πρίζες του σπιτιού. Δηλαδή η μία γραμμή της ISDN είναι η συσκευή που έχω στο δωμάτιο μου, και η δεύτερη γραμμή της ISDN είναι όλες οι άλλες πρίζες του σπιτιού.. Οπότε δεν αχρηστεύονται (ελπίζω να κατάλαβα καλά αυτό που λες και να μην αντιλέγω χωρίς λόγο)

κ παλι μου φαινεται λιγο προβληματικο αυτο

-αν εισαι καπου κ χτυπησει δευτερη γραμμη πρεπει να αλλαζεις δωματιο?

ένιγουέι, αυτο εννοουσα οτι αχρηστευονται οι πριζες,

αλλα τελικα βλεπω οτι αν πιανουν τα χερια σου μπορεις να κανεις πιο υποφερτη τη κατασταση.

εν πασει περιπτωσει να επαναλαβω οτι τί συνδεση θα προτιμησει ο καθενας,

ειναι καθαρα θεμα προτεραιοτητων.

αν μου πει πχ καποιος φιλος οτι μιλαει πολυ στο τηλ, δεν υπαρχει περιπτωση να του προτεινω κατι αλλο περα απο isdn

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...