Lodar Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Εδώ και λίγες μέρες μας έχουν κόψει σχεδόν τα πάντα στην εταιρεία (αδικαιολόγητα μπορώ να πω) Ξέρει κανείς κανένα καλό πρόγραμμα (και δωρεάν) για proxy tunneling? Επίσης πως μπορεί να διαπιστώσει κανείς τι πληροφορία καταγράφει ο proxy server ενός τοπικού δικτύου για τους χρήστες. Η εταιρεία μας ισχυρίζεται ότι τίποτα δεν καταγράφεται αλλά είμαι σίγουρος ότι καταγράφουν μέσω του ip του καθενός ποια site επισκεπτόμαστε. Όποια βοήθεια καλοδεχούμενη!
random Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 1.έχουν κόψει σχεδόν τα "πάντα" παντα? δηλαδη το p2p, ms messenger? icq? irc? ftp to non standard ports? ftp to port 21? http to non standard ports? http 80? https 443 ? (se web banking mporeis na mpeis? ..) http se epilegmena site? (dhl. mpaineis microsoft kai oxi sta contra.gr playboy betoto) 2.(αδικαιολόγητα μπορώ να πω) εγω δεν μπορώ :? 3. Ξέρει κανείς κανένα καλό πρόγραμμα (και δωρεάν) για proxy tunneling? κανε search με "tunneling" θα βρεις παλια ποστ. δες αυτα που εχουν > 3-4 replies, kai ta leme 4.πως μπορεί να διαπιστώσει κανείς τι πληροφορία καταγράφει ο proxy server ενός τοπικού δικτύου για τους χρήστες. the cool way: social engineering. γινε φιλος με τον admin the jackass way: βαλε keylogger στο pc tou
tsiolk Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 1. google it σίγουρα κάτι θα βρείς. 2. H εταίρια και συγκεκριμένα οι διαχειριστές των συστημάτων για να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια θα έχουν τους λόγους τους. Σκέψου ότι για να ακούσει κάποιος radio (streaming audio) απο το pc καταναλώνει τρομερό bandwith (πιστεψέ με σε αυτό), το οποίο κάποιος συναδερφός του θα το χρειάζεται για να κατεβάσει ή ψάξει πληροφορίες για την δουλειά του. Το ίδιο συμβαίνει και με p2p προγράμματα. 3. Πολλά μπορεί να καταγράφονται, Ip, site, browser κτλ. Μπορεί όμως και να μην καταγράφετε τίποτα ανάλογα με τις ρυθμίσεις που κάνουν στον proxy. Οπως είπε και ο random ρώτα κάποιον απο τους admin.
platongr Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Αν είναι ένας απλός proxy καταγράφει Ip και το site που βλέπει ο καθένας. Aν είναι ένα content manager software που ελέγχει όλα τα πακέτα, τότε καταγράφει και πόση ώρα έκατσες σε κάποιο site, τις υποσελίδες, τα αρχεία που κατέβασες κτλ. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να μην καταγράφει τίποτα. Αν χρειαστεί να καταγράψουν κάτι, θα καταγράψουν τις κινήσεις του χρήστη που τους κινεί το ενδιαφέρον, κάτι βέβαια που είναι παράνομο αλλά που δεν μπορείς επίσης να αποδείξεις, εκτός και αν απολυθείς γιατί έβλεπες τσόντες
Lodar Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Όταν λέμε ότι έχουν κόψει τα πάντα εννοώ σχεδόν τα πάντα. P2P, irc ktl. ήταν ήδη κομμένα. ΑΛΛά τώρα έκοψε και hotmail, yahoo, gmail, δεν κατεβάζει τα jpg ή gif που μπορεί να έχει ένα site, δεν κάνει udates γιατί τα exe δεν μπορούν ανα γίνουν download κτλ. Ρωτάω αν καταγράφονται οι σελίδες που επισκεπτόμαστε γιατί ο admin διατυμπανίζει πως τίποτα τέτοιο δεν συμβαίνει. Το θέμα είναι ότι ο υπεύθυνος είναι άσχετος από υπολογιστές (και όμως γίνεται παιδιά, δεν βάζουν π.χ. DVD-ROM στους υπολογιστές γιατί λέει θα μπορεί να βλέπουμε ταινίες και άλλα τέτοια) και ο admin μη έχοντας επιλογή κάνει ότι !@#$% του πει. Μέχρι και το insomnia έκοψε γιατί δεν ήξερε τι ήταν! Τεσπα, το πρόβλημα είναι ότι έχει κλειδώσει τόσες πολλές σελίδες που ούτε δουλειά μπορούμε να κάνουμε. Και επειδή δεν γίνεται να τον περνούν 80 άτομα κάθε μέρα να του λένε ξεκλείδωσε αυτό για αυτό το λόγο κτλ. λέω να βρω ένα πρόγραμμα και να κάνω το tunneling που ζητάω. Google έκανα και βρήκα διάφορα τα οποία και δοκίμασα αλλά χωρίς καμία ιδιαίτερη επιτυχία. Έχει κανείς δοκιμάσει πρόσφατα με επιτυχία κάποιο πρόγραμμα ώστε να το συστήνει;
a1gr2004 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 try google -> socks2http to eixa dokimasei poly palia (prin 4 xronia) otan eixa analoga "problimata" den kserw apo tote ti kanei omws... ase pou itan POLY argo, den xaneis tpt na dokimaseis omws
Johnnie Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Εγώ έχω να σου προτείνω την καλύτερη (κατά τη γνώμη μου) πρακτικά λύση. Πάρε ένα Modem, σύνδεσέ το στο PC σου και συνδέσου χρησιμοποιώντας τούς free λογαριασμούς από Vivodi, HOL, Tellas κλπ. Λύσεις τύπου HTTP Tunneling, free Public Proxies κλπ μόνο χρόνο θα σου φάνε και τελικά τίποτα δε θα κάνεις. That'sAll 8) 8) 8)
tsiolk Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Όταν λέμε ότι έχουν κόψει τα πάντα εννοώ σχεδόν τα πάντα.P2P' date=' irc ktl. ήταν ήδη κομμένα. ΑΛΛά τώρα έκοψε και hotmail, yahoo, gmail, δεν κατεβάζει τα jpg ή gif που μπορεί να έχει ένα site, δεν κάνει udates γιατί τα exe δεν μπορούν ανα γίνουν download κτλ. Ρωτάω αν καταγράφονται οι σελίδες που επισκεπτόμαστε γιατί ο admin διατυμπανίζει πως τίποτα τέτοιο δεν συμβαίνει. Το θέμα είναι ότι ο υπεύθυνος είναι άσχετος από υπολογιστές (και όμως γίνεται παιδιά, δεν βάζουν π.χ. DVD-ROM στους υπολογιστές γιατί λέει θα μπορεί να βλέπουμε ταινίες και άλλα τέτοια) και ο admin μη έχοντας επιλογή κάνει ότι !@#$% του πει. Μέχρι και το insomnia έκοψε γιατί δεν ήξερε τι ήταν! Τεσπα, το πρόβλημα είναι ότι έχει κλειδώσει τόσες πολλές σελίδες που ούτε δουλειά μπορούμε να κάνουμε. Και επειδή δεν γίνεται να τον περνούν 80 άτομα κάθε μέρα να του λένε ξεκλείδωσε αυτό για αυτό το λόγο κτλ. λέω να βρω ένα πρόγραμμα και να κάνω το tunneling που ζητάω. Google έκανα και βρήκα διάφορα τα οποία και δοκίμασα αλλά χωρίς καμία ιδιαίτερη επιτυχία. Έχει κανείς δοκιμάσει πρόσφατα με επιτυχία κάποιο πρόγραμμα ώστε να το συστήνει;[/quote'] Οκ αρκετά απο αυτά που έχει κάνει τα καταλαβαίνω, τώρα γιατί έχει κόψει εικόνες και προγράμματα απο την Microsoft δεν το καταλαβαίνω. Η δουλειά του είναι να τον παίρνεις τηλέφωνο και να του λες το σωστό. Σκέψου ότι ενας απλός άνθρωπος είναι δεν μπορεί να ελέγξει τα πάντα αν δουλεύουν σωστά, θα πρέπει να του τον βοηθήσετε να φτάσετε σε ένα σημείο λειτουργικότητας και ασφάλειας αν αυτός είναι ο λόγος που κάνει όλα αυτά. Εχε υπόψιν σου ότι και να δοκιμάσεις αν κρατάει στοιχεία στα log files θα μπορεί να παρακολουθεί και να σταματάει τις "περιέργες" κινήσεις.
Lodar Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2005 Εγώ έχω να σου προτείνω την καλύτερη (κατά τη γνώμη μου) πρακτικά λύση. Πάρε ένα Modem' date=' σύνδεσέ το στο PC σου και συνδέσου χρησιμοποιώντας τούς free λογαριασμούς από Vivodi, HOL, Tellas κλπ. Λύσεις τύπου HTTP Tunneling, free Public Proxies κλπ μόνο χρόνο θα σου φάνε και τελικά τίποτα δε θα κάνεις. That'sAll 8) 8) 8)[/quote'] Και αυτό το δοκίμασα αλλά επειδή η γραμμή "φιλτράρεται" μέσω κέντρου δεν μπορεί κανείς να χρησημοποιήσει modem. Ο admin προσπαθεί αλλά τι να πρωτικάνει. Έχει βαρεθεί να τσακώνεται με τον κόσμο και τους παραπέμπει όλους στον άσχετο υπεύθυνο που καταλήγει σε νέο καυγά. Μπορεί κανείς να μου πει εάν ο admin μπορέι να βάλει στον καθένα από εμάς ένα download limit; Αυτό θα ήταν μία λύση στη δική μας περίπτωση (όλα ξεκίνησαν γιατί κάποιοι κατέβαζαν του κόσμου τις !@##!@$ και σερνόταν το δίκτυο).
tsiolk Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2005 Γινετε να μπεί Limit αν χρεισημοποιείτε ISA 2004 με εργαλεία που συνεργάζονται με τον ISA. Αν χρησιμοποιεί ISA 2000 έχει τέτοιες δυνατότητες αλλα δεν δουλεύουν σωστά με αποτέλεσμα στον 2004 η Microsoft να το ξηλώσει. Ενα εργαλείο που έχω δεί είναι το SoftPerfect Bandwidth Manager. Βασικά θα πρέπει να μας πεις τι proxy χρησιμοποιεί. Οπότε ίσως να μπορέσουμε να βοηθήσουμε καλύτερα.
random Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2005 Εγώ έχω να σου προτείνω την καλύτερη (κατά τη γνώμη μου) πρακτικά λύση.Πάρε ένα Modem' date=' σύνδεσέ το στο PC σου και συνδέσου χρησιμοποιώντας τούς free λογαριασμούς από Vivodi, HOL, Tellas κλπ. [/quote'] το καλύτερο που μπορεις να πάθεις ειναι να σερφαρεις με 56Κ, ενω η εταιρεια μπορει να εχει DSL or better. το χειρότερο που μπορεις να παθεις ειναι να ερθει ενας φουσκωμένος λογαριασμος ΟΤΕ στην εταιρεία, να μην μαθευτεί αμέσως, και να δεις μια μερα τον "ασχετο" να σκυβει κατω απ τα γραφεία να δει σε ποιο κουτι φτανει το τηλεφωνικό καλώδιο. Τα επιδόματα ανεργίας άκουσα οτι ειναι σε αξιοπρεπή πλαίσια πιά. :-? Μερικες εταιρείες στον κεντρικο proxy/firewall εχουν και φιλτρα προστασιας απο ιους/trojans, οποτε η χρηση soft security apps σε καθε pc, δεν ειναι (εντελώς) αναγκαίες. Με μοντεμ θα μπεις ξυπόλιτος στη ζούγκλα, και μπορει να κολλησεις ολους τους άλλους μεσω τοπικου δικτύου. go for it! :grin:
random Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2005 Όταν λέμε ότι έχουν κόψει τα πάντα εννοώ σχεδόν τα πάντα.P2P' date=' irc ktl. ήταν ήδη κομμένα. ΑΛΛά τώρα έκοψε και hotmail, yahoo, gmail, δεν κατεβάζει τα jpg ή gif που μπορεί να έχει ένα site, δεν κάνει udates γιατί τα exe δεν μπορούν ανα γίνουν download κτλ. Ρωτάω αν καταγράφονται οι σελίδες που επισκεπτόμαστε γιατί ο admin διατυμπανίζει πως τίποτα τέτοιο δεν συμβαίνει. [/quote'] Για P2P, IRC, Messengers, κλπ. παράτα το. λες οτι δεν φταιει η νεα κατασταση, και θελει αρκετό ψαξιμο με αμφίβολα αποτελεσματα. Ναι μπορώ να σου ανοιξω το Καζαα στην εταιρεία, αλλα αν δεις κατεβασμα με 4 Kb (σαν μοντεμ 56Κ) ή σου ζητησω συνδρομή, δεν θα σ ενδιαφέρει. Το βασικο σου προβλημα ειναι οτι δεν παει ο browser σε επιλεγμενα σαιτ, και ελεγα να ψαξεις το φορουμ, αλλα δεν εγινε. δοκιμασε http://www.unipeak.com/ http://www.your-freedom.net/ και τα ξαναλεμε Ο Ανμιν μπορει να λεει οτι θελει, το τι κανει αυτος ή ο Μπος ειναι αλλο. και το θεμα δεν ειναι αν και τι καταγράφουν αλλα πως θα το χρησιμοποιούσαν αν ηταν αναγκη, και τι θα τους έκανε να ανατρεξουν στα logs (πχ. μερικες εταιρειες πληρωνουν την προσβαση με ογκοχρέωση. μια εντυπωσιακη ανοδος στο λογαριασμό θα τους ανυσηχούσε) Οσο για τα updates, κακό του κεφαλιού τους. Αν μπορεις να τεκμηριώσεις οτι συγκεκριμενα σαιτ ειναι απαραιτητα για τη δουλειά σου ή για την ασφάλεια ολων των pc της εταιρειας και δεν τα αφήνουν, αστους να καούνε. δικα τους ειναι.
Lodar Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2005 Για P2P' date=' IRC, Messengers, κλπ. παράτα το. λες οτι δεν φταιει η νεα κατασταση, και θελει αρκετό ψαξιμο με αμφίβολα αποτελεσματα.Ναι μπορώ να σου ανοιξω το Καζαα στην εταιρεία, αλλα αν δεις κατεβασμα με 4 Kb (σαν μοντεμ 56Κ) ή σου ζητησω συνδρομή, δεν θα σ ενδιαφέρει. Το βασικο σου προβλημα ειναι οτι δεν παει ο browser σε επιλεγμενα σαιτ, και ελεγα να ψαξεις το φορουμ, αλλα δεν εγινε. δοκιμασε http://www.unipeak.com/ http://www.your-freedom.net/ και τα ξαναλεμε Ο Ανμιν μπορει να λεει οτι θελει, το τι κανει αυτος ή ο Μπος ειναι αλλο. και το θεμα δεν ειναι αν και τι καταγράφουν αλλα πως θα το χρησιμοποιούσαν αν ηταν αναγκη, και τι θα τους έκανε να ανατρεξουν στα logs (πχ. μερικες εταιρειες πληρωνουν την προσβαση με ογκοχρέωση. μια εντυπωσιακη ανοδος στο λογαριασμό θα τους ανυσηχούσε) Οσο για τα updates, κακό του κεφαλιού τους. Αν μπορεις να τεκμηριώσεις οτι συγκεκριμενα σαιτ ειναι απαραιτητα για τη δουλειά σου ή για την ασφάλεια ολων των pc της εταιρειας και δεν τα αφήνουν, αστους να καούνε. δικα τους ειναι.[/quote'] Κάνω φασαρία γιατί μπορεί να μην είναι δική μου η εταιρεία ή δικός μου ο υπολογιστής, αλλά η δουλειά που κάνω στον υπολογιστή άμα γίνει η στραβή δεν διορθώνεται εύκολα. Π.χ. έχουμε εταιρικό anti-virus (Norton) και fire-wall στον server, παρόλα αυτά εγώ χρησιμοποιώ επιπλέον το AVG, Zone alarm Ad-Aware και ότι άλλο βρω, διότι μια φορά την πάτησα και κανείς μα κανείς δεν μπόρεσε να με βοηθήσει. Καλό και ιερό το backup αλλά δεν γίνεται κάθε μέρα. Έτσι πήρα τα μέτρα μου και τώρα ουσιαστικά τον εαυτό μου θέλω να προστατέψω (τουλάχιστον μέχρι να βρω αλλού δουλειά). Το your-freedom το δοκίμασα αλλά σε δωρεάν έκδοση είναι πολύ αργό και ασταθές. Από ότι φαίνεται αυτή τη φορά δεν υπάρχει φως στο τούνελ.
Lodar Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2005 Για όσους ενδιαφέρονται ανακάλυψα αυτό το guide που μου φάνηκε αρκετά χρήσιμο: http://www.zensur.freerk.com/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.