Cartman Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Λοιπόν guyz θα ήθελα την βοήθεια σας για το δίλημμά μου.. Το pc που έχω αποτελείται: CPU:P4@2,54 Northwood MB:Gigabyte 8PE667Ultra (478 socket, AGP 4x) RAM:2x512 MB @ 333MHZ GPU:GeForce Ti4200 (AGP 8x) SOUND:Creative Audigy 2 TUNER:Hauppage WinTV-PVR150 HD:1xWD 120 GB + 1xWD 160 GB (ATA100 και οι δυο) DVD-R:Pioneer 105 DVD-ROM:Pioneer 117 To PC χρησιμοποιείται για: 1) PVR & DVD authoring και ότι αυτό περιλαμβάνει (video editing, DiVX κ.τ.λ) 2) Gaming (κυρίως adventures & rpg και το FM2005 :-> ) Και τώρα πάμε στο δίλημμα: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ή ΑΛΛΑΓΗ ? Γενικά δεν έχω παράπονα αν και το μηχανάκι έχει σχεδόν τρια χρόνια ζωής.. Όμως.. κάτι η Ti4200 που έχει αρχίσει να δείχνει τα χρονάκια της και ο ανεμιστήρας της μου έχει σπάσει τα @@ με το θόρυβό του το τελευταίο διάστημα, κάτι το Elder Scrolls: Oblivion που αναμένεται με έχουν προβληματίσει. Αναρωτιέμαι αν με αλλαγή μόνο της VGA θα καταφέρω να δώσω κάποια νέα πνοή στο σύστημα ή δεν θα καταφέρω τίποτα ? Άσε που δεν ξέρω κατά πόσο μια 6600GT ή μια ΑΤΙ 800 θα λειτουργήσει πρώτα απ'όλα στη MOBO μου λόγο τροφοδοσίας και κατά δεύτερο θα αποδώσει τα αναμενώμενα .. Απλά από την άλλη θα ήθελα να απόφύγω την αγορά νέου συστήματος γιατί δεν ξέρω κατά πόσο οι 4 EIDE συσκευές που έχω θα μπορέσουν να βρούν θέση σ'αυτό (μια και ζούμε στην εποχή του SATA).. Είμαι ανοιχτός σε συμβουλές, ιδέες προτάσεις
tolis86 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 ο θοριβος ισως ειναι λογο σκονης καθαρισε το ανεμιστηρακι...αλλα μπορει και να εφαγε τα ψωμια του.......οσων αφορα τους δισκους υπαρχουν ιντε κοντρολερς οποτε εισαι καλιμενος.....
Italos20v Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 File mou exw poly paromoio systima me to diko sou apla exw agp8x. Kata t'alla exw pentium [email protected] me 1gb ram pc2700 sta 333 klp klp.eixa ki egw mia ti4200 diladi ola idia sou lew kai tin allaksa kana 2mino prin me mia 6600 apli oxi gt tin opoia ekana overclock stis syxnotites tis 6600gt tis idias etairias(sparkle) kathws eixan idio epeksergasti(nv43) kai pipelines(8) oi mnimes allazoun mono.Tespa to systima paei mia xara se emena kai den exei logw anavathmisis akoma.Me mia 6600gt sigoura tha deis terastia diafora sta games. Egw ta exw valei se ola ta games pou paizw ta panta sxedon sto high kai ouden kollima.Mexri kai sto battlefield 2 high quality paizw xwris AA. kai einai kai i 6600 pou exw overclocked oxi i 6600gt. Sta games tha exeis allon ypologisti kanonika. Apo ekei kai pera deb tha allaksei kati vevaia. aaaa kai kati asxeto(me ton idio systima panta ennoeitai ayto pou exw): 3d mark '03 me tin ti4200 evgaza 1750 3dmarks(itan ki ayti ligo overclocked) kai me tin 6600 evgala 5000marks mama kai 6500 meta to overclocked.
Cartman Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 1) Όσον αφορά τον ανεμιστήρα τον έχω καθαρίση αλλά καμιά αλλαγή. Όπως είπε και ο tolis86 μάλλον πλησιάζει στο τέλος της ζωής του.. 2) Άν μπορούσε κάποιος να προτείνει μια VGA που θα απέδειδε τα μέγιστα στο συγκεκριμένο σύστημα, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας με την AGP της mobo θα του ήμουνα ευγνώμων. Γιατί δεν σκοπεύω να κάνω αλλαγή mobo μόνο για την VGA. Σ'αυτήν την περίπτωση θα προτίμούσα Mobo+CPU+RAM+VGA μια και πιστεύω πως σε ένα βάθος χρόνου θα ήταν ποιο συμφέρουσα επένδυση. Αλλά αν με μια αξιόλογη VGA μόνο καταφέρω να δώσω μια καλή παράταση ζωής στο συγκεκριμένο μηχάνημα θα το προτιμούσα
songless_bird Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 1) Όσον αφορά τον ανεμιστήρα τον έχω καθαρίση αλλά καμιά αλλαγή. Όπως είπε και ο tolis86 μάλλον πλησιάζει στο τέλος της ζωής του..2) Άν μπορούσε κάποιος να προτείνει μια VGA που θα απέδειδε τα μέγιστα στο συγκεκριμένο σύστημα' date=' χωρίς να υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας με την AGP της mobo θα του ήμουνα ευγνώμων. Γιατί δεν σκοπεύω να κάνω αλλαγή mobo μόνο για την VGA. Σ'αυτήν την περίπτωση θα προτίμούσα Mobo+CPU+RAM+VGA μια και πιστεύω πως σε ένα βάθος χρόνου θα ήταν ποιο συμφέρουσα επένδυση. Αλλά αν με μια αξιόλογη VGA μόνο καταφέρω να δώσω μια καλή παράταση ζωής στο συγκεκριμένο μηχάνημα θα το προτιμούσα [/quote'] Και μια 6600 να παρεις δεν θα εχεις προβλημα. Ετσι κι αλλιως και αυτη που εχεις AGP 8x ειναι και την εχεις πανω σε 4x. Εγω εχω χειροτερη μητρικη(GA-845GE 667)και στρεφομαι προς την αναβαθμιση της gpu και οχι ολου του συστηματος. Εχω τον P4 3.06 (περσυ τον εβαλα,ειχα στα 2Ghz και αφου ειχε πεσει στα 190? πουλωντας τον παλιο το θεωρησα καλη ευκαιρια πριν αποσυρθει, μιας και ειναι ο μεγαλυτερος που παιρνει η mobo μου). Πριν τρεις μερες πηρα και το PX-716A. Εχω 2x 512 ram στα 333Mhz, audigy 2 (πριν 2 μηνες την εβαλα). Τα μονα που θελω να βαλω επανω ειναι μια καλυτερη καρτα (εχω μια randeon 9000 pro τρια χρονια παλια..) και εναν ακομη σκληρο (εχω WD 600JB). Αναβαθμιση μονο gpu σου προτινω. Για καινουργιο συστημα θα ελεγα να περιμενεις γιατι ειναι λιγο παραξενα με τους dual core της Intel. Εκτος αν μεταπηδησεις σε AMD που εχει πιο μακροχρονιες λυσεις. Αφου δεν φαινεται να αλλαζει το socket ,ακομη...
dpolal Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2005 Είτε βρεις καμμιά μεταχ. 9800pro ή XT είτε πας σε κάτι καινούργιο π.χ. 6600GT (ενδεικτικά) θα είσαι μια χαρά καλυμένος για άλλα 2 τουλάχιστον χρόνια. ΜΗΝ σκέφτεσαι άλλες αλλαγές επειδή το μόνο που θα κρατήσεις ίδιο θα είναι οι δίσκοι τα cd, dvd και το floppy. Όλα τα υπόλοιπα θα θέλουν πέταμα.
geoal1973 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2005 Εγω θα προτεινα να κοιταξει σε κατι μεταχειρισμενο με γραπτη εγγυηση. Μια 6800Gt ας πουμε στα 200-220 ευρω. Οπως καποια 6600Gt με 140-150 ευρω. Επισης μπορεις να πουσαρεις και λιγο τον επεξεργαστη για να βοηθησεις λιγο και την καρτουλα που θα τον ξεζουμιζει...
Cartman Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2005 Τελικά με πείσατε ρε σεις Θα αλλάξω μόνο gpu. Καμμιά συγκεκριμένη υλοποίηση έχετε να προτείνετε (για 6600GT); Γιατί διαβάζοντας διάφορα posts είδα πως δεν έχουν όλες καλή θερμική συμπεριφορά ... και αν είναι να έχω προβλήματα.. Επίσης βρήκα την ATI RADEON RX800XL-TD256E 256MB AGP8X TV-OUT DVI (MSI) σε τιμή 215 Εuro. Τα αξίζει τα λεφτά της, ή τσάμπα θα πάει λόγο της CPU μου?
Bechli Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Μην το σκέφτεσαι 215 Euro είναι παρα πολύ καλά για X800XL η οποία εχει υπερβολικά καλύτερες επιδόσεις απο την 6600.Σε ποιό κατάστημα την βρήκες?
doc1000 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Leadtek 6800 η οποία ξεκλειδώνει και πουσάρεται ταυτόχρονα σε επίπεδα 6800GT με μόλις 163 euro! Άψογο και εντελώς αθόρυβο σύστημα ψύξης! Αυτήν πήρα πριν λίγες μέρες και ο Athlon2400+ που είχα απογειώθηκε! Σ' αυτα τα λεφτά δεν υπάρχει κάτι καλύτερο πιστεύω!
Cartman Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Bechli: Την βρήκα στο visionstudio.gr (ας είναι καλά το skroutz)αλλά.. μοιρίζομαι μούφα.. κατ'αρχήν η MSI με αυτό τον κωδικό έχει μοντέλο PCI-E ενώ επίσης δεν παράγει X800XL σε AGP (στοιχεία από το επίσημο site της εταιρείας).. άρα σίγουρα λάθος του visionstudio.. επίσης η αμμέσως φθινότερη X800XL παέι στα 277Euro όποτε υποψιάζομαι ότι παίζει γερό παραμύθι.. ομολογώ πως λόγω της μη ύπαρξης MSI Χ800XL σε AGP δεν το έψαξα παραπάνω το θέμα. Αλλά πιστεύω πως αν κάποιος πάρει τηλ. μάλλον θα του πουν για λάθος στοιχεία στο site :twisted:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.