szaf Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 παιδιά θα φτιάξω ένα συστηματάκι και δε ξέρω τι κάρτα γραφικών να βάλω..Δεν έχω ασχολούμαι πολύ με παιχνίδια, αλλά επειδή στο μέλλον μπορεί να αρχίσω να παίζω κάποια, θα με ενδιέφερε να τα υποστηρίζει όσο γίνεται καλύτερα. Κυρίως βλέπω dvds. Για να καταλάβετε ότι (προς το παρόν) δεν έχω και μεγάλες απαιτήσεις, μέχρι τώρα βολεύομαι με μία riva tnt2 64 mb..!! Αρχικά δεν ξέρω αν αξίζει να πάρω μητρική που υποστηρίζει pci-express κάρτες..τι λέτε; Και κατά δεύτερον, ποιά από τις παρακάτω κάρτες θα με καλύψει και ποιά έχει καλύτερη σχέση κόστους/απόδοσης; http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.519428 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.519430 Αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο πείτε μου.. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
cirrus Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Οποιαδήποτε μέχρι 120-150 ευρώ θα σου κάνει μια χαρά. Το θέμα έχει συζητηθεί επανειλημμένα, οπότε θα βρεις σίγουρα και συγκεκριμένες προτάσεις αν κάνεις ένα search. Καλές αγορές!
doc1000 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Είσαι πολύ μπερδεμένος... Αποφάσισε κατ' αρχήν αν πρόκειται να προχωρήσεις σε μεγάλη αναβάθμιση επενδύοντας σε PCI-X ή θα αλλάξεις απλά την κάρτα γραφικών με λίγα χρήματα. Δε μας λες ούτε πόσα χρήματα έχεις σκοπο να ξοδεψεις ούτε πόσο καλή κάρτα γραφικών θα ήθελες και τί games σκοπεύεις να τρέξεις. Επειδή κι εγώ βρέθηκα στο ίδιο δίλημμα πριν λίγες μέρες να σου πω ότι αποφάσισα να παραμείνω στον athlonXP 2400+ αλλάζοντας μόνο την AGP κάρτα γραφικών. Ο λόγος ήταν ότι πέρα απ' το ότι δεν ήθελα να δώσω τόσα λεφτα για αλλαγή όλου του συστήματος όσο και ότι δεν υπήρχε περίπτωση να βρω την 6800 που πήρα σε έκδοση PCI-X με τόσα λίγα χρήματα. Η αντίστοιχη PCI-X ήταν πολύ ακριβότερη! Και επειδή βλέπω ότι σκοπεύεις να αγοράσεις μόνο από e-shop να σου πώ ότι τη δική μου Leadtek Winfast 6800 το e-shop την έχει στα 210 euro ενώ εγώ τη βρήκα στα 160! Ναι 50 ολόκληρα ευρο διαφορά! Αν ήθελα σε PCI-x θα ήθελα ακόμα περισσότερα. Οπότε ξεκαθάρισέ τα μέσα σου τί θέλεις και μετά πες μας...
szaf Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Είσαι πολύ μπερδεμένος... Αποφάσισε κατ' αρχήν αν πρόκειται να προχωρήσεις σε μεγάλη αναβάθμιση επενδύοντας σε PCI-X ή θα αλλάξεις απλά την κάρτα γραφικών με λίγα χρήματα.Δε μας λες ούτε πόσα χρήματα έχεις σκοπο να ξοδεψεις ούτε πόσο καλή κάρτα γραφικών θα ήθελες και τί games σκοπεύεις να τρέξεις. Επειδή κι εγώ βρέθηκα στο ίδιο δίλημμα πριν λίγες μέρες να σου πω ότι αποφάσισα να παραμείνω στον athlonXP 2400+ αλλάζοντας μόνο την AGP κάρτα γραφικών. Ο λόγος ήταν ότι πέρα απ' το ότι δεν ήθελα να δώσω τόσα λεφτα για αλλαγή όλου του συστήματος όσο και ότι δεν υπήρχε περίπτωση να βρω την 6800 που πήρα σε έκδοση PCI-X με τόσα λίγα χρήματα. Η αντίστοιχη PCI-X ήταν πολύ ακριβότερη! Και επειδή βλέπω ότι σκοπεύεις να αγοράσεις μόνο από e-shop να σου πώ ότι τη δική μου Leadtek Winfast 6800 το e-shop την έχει στα 210 euro ενώ εγώ τη βρήκα στα 160! Ναι 50 ολόκληρα ευρο διαφορά! Αν ήθελα σε PCI-x θα ήθελα ακόμα περισσότερα. Οπότε ξεκαθάρισέ τα μέσα σου τί θέλεις και μετά πες μας... Μα δεν τίθεται θέμα αναβάθμισης..καινούριο σύστημα θα κάνω! (η riva tnt2 είναι στον υπολογιστή που θα μείνει στον πατέρα μου όταν πάρω καινούριο). Για pci-express θα πάω μάλλον. Απλώς τώρα με ενδιαφέρει μία κάρτα γραφικών όσο πιο οικονομική γίνεται, που να μην με "πουλήσει" αν βάλω να παίξω στο μέλλον κάποιο παιχνίδι..ζητάω πολλά;!
cassidy Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Μα δεν τίθεται θέμα αναβάθμισης..καινούριο σύστημα θα κάνω! (η riva tnt2 είναι στον υπολογιστή που θα μείνει στον πατέρα μου όταν πάρω καινούριο). Για pci-express θα πάω μάλλον. Απλώς τώρα με ενδιαφέρει μία κάρτα γραφικών όσο πιο οικονομική γίνεται, που να μην με "πουλήσει" αν βάλω να παίξω στο μέλλον κάποιο παιχνίδι..ζητάω πολλά;! Ναι ειδικά το "οικονομική" με το "να παίξω στο μέλλον" δυστυχώς δε συμβιβάζονται στα 100 ευρώ. Με 100 ευρώ θα παίζεις μέτρια παιχνίδια που βγήκαν πριν το καλοκαίρι. Για τα παιχνίδια που έρχονται μη περιμένεις πολλά. Γνώμη μου (όπως και πολλών άλλων φαντάζομαι) αφού χτίζεις καινούριο σύστημα, βάλε τουλάχιστον άλλα 100 ευρώ στο budget της κάρτας γραφικών (εφόσον έχεις σκοπό να παίξεις παιχνίδια σε PC). Αλλιώς βάλε μια κάρτα γραφικών με 60 ευρώ και πάρε κονσόλα, περισσότερο θα το απολαύσεις.
doc1000 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 αφού θα φτιάξεις καινούριο σύστημα για σένα και θα πασάρεις το παλιό στον μπαμπά σου γιατί να του αλλάξεις την TNT2? Δώστο όπως είναι και φτιάξε εσύ καινούριο με ακριβή κάρτα γραφικών...
szaf Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Αλλιώς βάλε μια κάρτα γραφικών με 60 ευρώ και πάρε κονσόλα, περισσότερο θα το απολαύσεις. Γύρω στα 60 ευρώ ποια προτείνεις; Η NVIDIA GEFORCE NX 6200TC UP TO 256MB TV DVI PCI-E που δίνω στο 3ο link είναι καλή; Αυτή, τι λέει: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510407 αφού θα φτιάξεις καινούριο σύστημα για σένα και θα πασάρεις το παλιό στον μπαμπά σου γιατί να του αλλάξεις την TNT2?Δώστο όπως είναι και φτιάξε εσύ καινούριο με ακριβή κάρτα γραφικών... Δεν θα του αλλάξω την tnt2..όπως είναι θα μείνει ο υπολογιστής αυτός! Για τον καινούριο σκέφτομαι τι κάρτα να πάρω..
Tetix Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Επειδή και εγώ ψάχνω για κάρτα και είναι όντως μπέρδεμα αλλά προσπαθώ να καταλάβω τι "παίζει" για κοίτα και τα sticky αυτής της ενότητας...
szaf Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Επειδή και εγώ ψάχνω για κάρτα και είναι όντως μπέρδεμα αλλά προσπαθώ να καταλάβω τι "παίζει" για κοίτα και τα sticky αυτής της ενότητας... τα έχω κοιτάξει..όμως οι low end που έχει στο πρώτο sticky είναι όλες agp..
Tetix Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Αλλά και οι 2 από τις 4 του πρώτου ποστ σου ήταν επίσης Agp
szaf Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Αλλά και οι 2 από τις 4 του πρώτου ποστ σου ήταν επίσης Agp Σωστός ο συμφοιτητής Απλώς δεν είχα αποφασίσει ακόμα αν θα πάρω μητρική με vga ή pci-express! Το έκανα edit. Εσύ ποιά θα πάρεις τελικά;
Tetix Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2005 Σωστός ο συμφοιτητής Axaxaxaxa, σήμερα γράφτηκα :razz: Προς το παρόν θα πάρω μια mobo και τον AMD 64 3200+ για να κάνω την καλή αρχή από την βάση και μετά θα πάρω μια καλή GPU (πιθανότατα τα Χριστούγεννα...) Οθόνη-HD-DVD writer είμαι φουλ Αντε να τα πούμε κ από κοντά :razz:
Ailuros Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2005 Φτηνή κάρτα γραφικών που εγγυημένα θα σου παίζει στο μέλλον (όπου μετράει φυσικά το μήκος του χρονικού διαστήματος) δύσκολα θα βρεις. Καλή σχέση τιμής/απόδοσης στον χαμηλό τομέα της αγοράς έχουν οι κάρτες του τύπου 6600/Χ700 (σκέτες χωρίς GT/PRO κλπ.). Τώρα αν καταφέρει κανείς να με πείσει ότι θα παίζει παιχνίδια - έστω και με πολύ μειωμένες ρυθμίσεις/αναλύσεις- με μια 6200/Χ300 του χρόνου να τον βάλουμε υποψήφιο για ηρωισμό LOL Εγγυημένα οικονομική λύση που σίγουρα θα παίζει για αρκετό χρονικό διάστημα παιχνίδια είναι οι κονσόλες.
Voodooman Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2005 Τα πράγματα δεν είναι τόσο μπερδεμένα: 1) Θα πάρεις όπωσδήποτε κάρτα σε PCI-e. ΟΙ αντίστοιχες σε AGP έχουν τα ίδια χρήματα (ίσως και λίγο περισσότερα) και ίδιες επιδόσεις, αλλά γιατί να καταδικάσεις το καινούργιο σου σύστημα; Αύριο-μεθαύριο θα βγουν τα windows vista που θα θέλουν γερή καρτα γραφικών για να δεις όλα τα εφέ τους, γιατί να ξεμείνεις με ένα σύστημα χωρίς δυνατότητα αναβάθμισης; 2) Όσο και να μην παίζεις παιχνίδια, όλο και κάτι θα σου τραβήξει την προσοχή, κανένα εντυπωσιακό racing, κανένα καλό strategy, κάποιο φοβερό action. 180 ευρώ για μία κάρτα γραφικών είναι ένα ποσό μεσαίο-υψηλό, αλλά πρόκειται για μία κάρτα που θα σου αντέξει για αρκετό καιρό. Άρα, 6600GT σε PCI-e.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.