Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με VIA IDE driver στο boot, HELP!

soko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έκανα format στο PC ενός φίλου, είχε μια QDI Kinetiz 7E-A με VIΑ chipset, AMD CPU. Ένω τα είχα βάλει όλα και ήμουν κομπλέ βάζω και τους 4in1 drivers της VIA και τους παίρνει κανονικά. Πάω μετά να βάλω και ένα update που υπάρχει για IDE drivers και μου βγάζει μετά από restart error στο device managers στα IDE controllers. Έβγαζε διπλούς drivers, έναν VIA Ultra ATA και έναν VIA IDE κάπως έτσι. Στο reboot κόλλαγε, έπρεπε να επιλέξω Last Known Configuration για να ξεκινήσει. Κάνω τελικά uninstall τον driver που έβαλα τελευταίο κ μετά ξανα install, restart και φάνηκε να συνήλθε. Κάνω ένα Ghost λοιπόν και κλείνω το PC. Σήμερα τον ανοίγει ο φίλος μου και πάλι δεν bootαρει, και δεν ξεκινά ούτε σε Safe Mode, ούτε Last Known Configuration, με καμία επιλογή. Φαίνεται πως οι 2 drivers είναι ακόμα μέσα και δεν μπορεί να ξεκινήσει το σύστημα.

Τι να κάνω για να μπω στο σύστημα και να βγάλω όλους τους IDE drivers που είναι εγκατεστημένοι? Τo Ghost έχει αποθηκευμένη λανθασμένη ρύθμιση. Θέλω να αποφύγω το format, θα πρέπει πάλι να τα βάζω όλα από την αρχή και δεν έχω και χρόνο..

Πεστε καμιά ιδέα, έβαλα Hiren's Boot CD κλπ. αλλά δεν καταφέρνω να δω το partition των XP που είναι NTFS ακόμα και με ένα NTFS commander που είχε το cd. Με το boot cd των XP μπορώ να δω το partition, μήπως να άλλαζα το όνομα σε ένα από τα 2 αρχεία dll των drivers (του παλιού ή του νέου) που είναι στο στο /windows/system32/drivers/?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...