pusher Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 System Key: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FileSystem] Value Name: NtfsDisableLastAccessUpdate Data Type: REG_DWORD (DWORD Value) Value Data: (0 = disable, 1 = enable) Αυτά για την απενεργοποίηση;
pusher Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Α, και κάτι ακόμα τι επιπτώσεις έχει η απενεργοποίηση; Και για να ισχύσουν οι αλλαγές χρειάζεται επανεκκίνηση;
asmilon Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Θα βαλεις τιμη 0 στη registry σου και θα απενεργοποιηθει. Αυτο που χανεις ειναι οταν κανεις δεξι κλικ ιδιοτητες σε ενα αρχειο δε θα σου λεει ποτε υπηρξε προσβαση σε αυτο τελευταια φορα, αυτο που θα κερδισεις ειναι μια σημαντικη αυξηση της ταχυτητας σου, ειδικα οταν κοιτας φακελους με πολλα αρχεια... Το κανεις αυτο, κανεις επανεκκινηση και εισαι ετοιμος. Αν δε δουλεψει δοκιμασε να απενεργοποιησεις το antivirus σου και κοιτα το uTorrent παλι...
pusher Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Value Name: NtfsDisableLastAccessUpdate Στα δικά μου μητρώα βρίσκω Value Name: NtfsDisable8dot3NameCreation. Ακολούθησα την ίδια διαδρομή στα μητρώα και βρήκα αυτό το Value Name. Τα ίδια είναι; Το Value Name που υπάρχει στο link που μου έδωσες δεν το βρίσκω σε αυτό το path στη Registry.
pusher Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Το NtfsDisable8dot3NameCreation είναι ήδη στο 0.
asmilon Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημιουργησε το, με το ιδιο ονομα που σου δινει (κεφαλαια μικρα) και δωσε του τιμη 0, αν δυσκολευτεις να σου ανεβασω ενα .reg αρχειο που το κανει...
pusher Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Το NtfsDisable8dot3NameCreation έχεις ιδέα τι κάνει;
asmilon Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 ειναι off-topic αλλα να σου πω... Το NTFS παραλληλα με το κανονικο μακτυ ονομα ενος αρχειο κραταει και ενα μικρο της μορφης 8.3 ωστε να ειναι συμβατο με παλια λειτουργικα, δηλαδη το ΜακρυΟνομα.Αρχειου κρατειται και ως ΜακρυΟ~1.Αρχ για λογους συμβατοτητας. Αν εισαι 100% σιγουρος οτι δε χρειαστεις καποιο παλιο λειτουργικο να δει τα αρχεια σου μεσω δικτυου για παραδειγμα απενεργοποιησε το. Προσωπικα το αφηνω ενεργοποιημενο, ποτε δε ξερεις ;-) οn topic σου λυθηκε το προβλημα τωρα?
pusher Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Άσε βρήκα τι κάνει το NtfsDisable8dot3NameCreation. Αφού το NtfsDisableLastAccessUpdate δεν υπάρχει η λειτουργία του δεν είναι ήδη απενεργοποιημένη;
pusher Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Το 1 στην τιμή του NtfsDisableLastAccessUpdate σε δεκαδική η σε δεκαεξαδική αναπαράσταση; Έχει σημασία;
asmilon Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Φτιαξε μια νεα τιμη DWORD και εκει βαλε της τιμη 0. Δε το γραφει επειη η default επιλογη του ειναι 1, αν θελεις να το αλλαξεις το γραφεις εσυ και το αλλαζεις, υπαρχουν πολλες ρυθμισεις που γινονται με αυτον τον τροπο...
pusher Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Τα έκανα όλ' αυτά εν τω μεταξύ και είδα κάποια βελτίωση. Στα Windows 2000 όπως είπα και στο άλλο topic δεν είχα το ίδιο πρόβλημα. Αφού τρέξω το μTorrent κάποιες φορές ακόμα θα ενημερώσω ξανά για το πως πάει το πράγμα. Πού μπορώ να βρω και άλλα τέτοια "tricks" για τα μητρώα ώστε να βελτιώσω την απόδοση των Windows χωρίς βέβαια να δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα. Και μη ξεχνιόμαστε. Ευχαριστώ asmilon!!!
eretzum33 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Φίλε paredwse, το πρόβλημά μου δεν αφορά στα ημιτελή torrents, αλλά στα ολοκληρωμένα τα οποία θέλω να συνεχίσω να διαμοιράζω. Έχω δηλαδή κατεβασμένους φακέλους περίπου 20G (10 torrents) και θέλω να κάνω το μTorrent να καταλάβει ότι αυτόι οι αποθηκευμένοι φάκελοι είναι για διαμοιρασμό.
eretzum33 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Και το πρόβλημα λύθηκε! Τα ήδη κατεβασμένα αρχεία τοποθετούνται όχι στον φάκελο completed downloads αλλά στον new downloads. Ανοίγεται μετά το αντίστοιχο torrent, το μTorrent τότε ψάχνει στο φάκελο new downloads για να ελέγξει την κατάσταση του φακέλου-αρχείου και αφού διαπιστωθεί ότι υπάρχει στο σκληρό ολόκληρο, το μεταφέρει αυτόματα στον φάκελο completed downloads (αντίστοιχα μεταφέρει και το torrent στο φάκελο torrents) και αρχίζει το διαμοιρασμό!
pusher Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Παρατήρησα μια διαφορά αλλά και πάλι ο υπολογιστής πάει πολύ αργά. Αυτό που είδα σήμερα είναι ότι ενώ ο υπολογιστής είχε αρχίσει να κολλάει η RAM ήταν πλήρης κατά 98% και λίγο μετά το ποσοστό έπεσε στο 30 κάτι %. Έχω RAM 512 MB DDR2. Τρέχω και το RAM Optimizer του TweakNow PowerPack 2006.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.