Προς το περιεχόμενο

Βελτιστοποιηση καρτας Τηλεορασης

Σαρμης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπαρχει καποιο προγραμματακι να "καθαρίζει" λιγο(αν κ προτιμώ πολυ) το σήμα τηλεώρασης;Δεν αντεχω να ξέρω οτι σε μια SABA 14' 6 χρονων κ βαλε, βλέπω καλύτερα απο ότι στο αγαπημενο μου PC.

Υγ.Ειμαι πολυ(αν κ προτιμώ λιγο) ασχετος αλλα προσπαθώ!Οποιαδήποτε συμβουλη δεκτή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν μας λες τι κάρτα έχεις οπότε με επιφύλαξη να προτείνω το DSCALER το οποίο έχει διάφορα φίλτρα, μερικά από αυτά αφαιρούν το θόρυβο από το τηλεοπτικό σήμα.

Δεν τα έχω ψάξει πολύ, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για την αποτελεσματικότητά τους....

Δεν εχω ιντερνετ σπιτι,ειμαι σε καφε.το εχω κατεβασει αυτο αλλα δεν πρέπει να ειναι συμβατο με την καρτα.AVER TV PLUS των 40ε δεν θυμάμαι περισσοτερα.Me το ιδιο καλωδιο μια μικρη τηλεοραση παιζει καλυτερα....Ειμαι σιγουρος οτι φταίει η καρτα.Ειναι λογικο να εχει χειρότερη ποιοτητα απο οτι η TV;

Εχω και γω το ίδιο πρόβλημα....

Εχω την Leadteak ΤV2000 Deluxe και είμαι κάτω απο τον υμμητό....

Ακριβώς απέναντι απο τις κεραιες στο βύρωνα και παρόλα αυτά απο το πισί δεν μπορώ να δω καθαρά πολλά κανάλια(ΑΝΤ1, ΣΤΑΡ χαλια και τα υπόλοιπα ετσι κι έτσι... Η πλάκα είναι οτι στην ταράτσα έχω βάλει ξεχωριστά μια κεραία μόνο για το πισί, αλλά πάλι τίποτα..)....

Στην τιβί κάπως καλύτερα τα πράγματα....

Απο τις λίγες γνώσεις μου, ξέρω οτι η τιβί έχει μέσα δικό της ενισχυτή....

Τετοιον εχει και η καρτα τιβί του πισί;;;

Μήπως χρειαζόμαστε εξωτερικό ενισχυτή για να δουμε καλά;;;

Από όσο έχω διαβάσει επειδή η κάρτα επεξεργάζεται αναλογικό σήμα και το μετατρέπει σε φηφιακό οι όποιες ατέλειες του σήματος είναι περισσότερο εμφανείς από ότι σε μια τηλεοπτική συσκευή...

Και στην δικιά μου κάρτα (Prolink PixelView PlayTV Pro+FM) η εικόνα παρουσιάζει κατακόρυφες μπάρες θορύβου σε ορισμένα κανάλια. Η τηλεόραση δεν εμφανίζει κάτι τέτοιο. Σημειώνω ότι σήμα παίρνουν από την ίδια κεραία...

Και η δικη μου η play tv xp και ενος φιλου μου η pixelview κανοθυν τις ιδιες μπαρες οι οποιες με το dscaler δεν εμφανιζονται

Εχω παρατηρησει οτι αμα παιξω λιγο με το καλωδιο της κεραιας που μπαινει στην καρτα η κατασταση βελτιωνεται σε καποιες θεσεις .Εχω υποψια οτι γινονται ηλεκτρομαγνητικες παρεμβολες απο καποιο εξαρτημα του pc αλλα απο την αλλη

εχω δοκιμασει και καλωδιο δορυφορικης με διπλη επενδυση χωρις αποτελεσμα.

Τελικα οι pixelview ισως να ειναι λιγο προβληματικες

Υπαρχουν 2 διαφορετικοι λογοι που οφειλονται για τη διαφορα ποιοτητας TV και καρτας tuner.

Ο πρωτος ειναι οι καθετες μπαρες που ηδη θιχτηκαν και ενδεχομενως οφειλονται σε παρεμβολες ή ασθενες σημα, και ο δευτερος το interlacing. Οι TV ειναι συσκευες φτιαγμενες για interlace σημα και τα monitor για progressive, αρα υπαρχει θα ελεγα μανισια ασυμβατοτητα τεχνολογιας αναμεσα στα monitor και το τηλεοπτικο σημα. Για να διορθωθει αυτο εχει αναπτυχθει το λεγομενο deinterlace, που το κανουν καποια φιλτρα (Bob, blended clip, 2-frame κλπ) οπως αυτα που διαθετει το Dscaler.

Αναλογα με την μαρκα της καρτας σου ενδεχεται το προγραμμα της να διαθετει ή οχι φιλτρα για deinterlace.

To φαινομενο interlace ειναι ορατο κυριως στην κινηση κι οχι σε στατικο video. Σε εναν ποδοσφαρικο αγωνα ας πουμε, οταν η μπαλα κινειται δεν μπορεις καν να τη διακρινεις, μια που φαινεται σα να λειπουν οι μισες οριζοντιες γραμμες της εικονας. Το ιδιο και με τα γραμματα telemarketing που περναν κατω στην οθονη με μεγαλη ταχυτητα. Αν δεν εχεις φιλτρο deinterlace απλα δε διαβαζονται!

Απο τις λίγες γνώσεις μου' date=' ξέρω οτι η τιβί έχει μέσα δικό της ενισχυτή....

Τετοιον εχει και η καρτα τιβί του πισί;;;

Μήπως χρειαζόμαστε εξωτερικό ενισχυτή για να δουμε καλά;;;[/quote']

Μα εννοείται ότι χρειάζεσαι εξωτερικό ενισχυτή!! Θα εκτοξευθεί η ποίοτητα του σήματος!

- Όταν μιλάμε για εξωτερικό ενισχυτή αναφερόμαστε για εντός του δωματίου ή για την ταράτσα οπου συνήθως υπάρχει η κεραία; Με ενδιαφέρει και μένα η βελτίωση της εικόνας.

- Πέρυσι έμενα στην Ευαγγελίστρια (κέντρο Θεσσαλονίκης) και είχε καλωδιακή σύνδεση. Το σήμα ήταν πολύ καλό. Τώρα όμως που μένω στην Καμάρα και το σπίτι είναι με απλή κεραία, ατομική για κάθε διαμέρισμα, η ποιότητα σε αρκετά κανάλια είναι χάλια.

Πως μπορώ άραγε να βρω την καλύτερη κατεύθυνση τη κεραίας;

Πάνω στον ιστό λογικά υπάρχει το κουτάκι προενίσχυσης το οποίο διαχωρίζει και τις δύο μπάντες συχνοτήτων (UHF/VHF).

Εγώ αναφέρομαι στο εντός δωματίου που μπαίνει στην πρίζα και τροφοδοτεί την κεραία. Χωρίς ενίσχυση είναι καταδικασμένο το σήμα.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου δυνατό σήμα δε σημαίνει και καλή εικόνα. Οπότε αντί για ενισχυτή χρειαζόμαστε attenuator ώστε να μειώνουμε την ισχύ του τηλεοπτικού σήματος.

paidia exw akousei kai oti o enisxitis se mia keraia anti gia kalo telika kanei kako stin TV tuner kartes... dokimaste me mia apli keraia ton 3euro auti tou radiofwnou ,den xerw leptomeries alla ena filos me mia karta tv tuner 15xronwn mou eipe oti o enisxitis keraies kanei kalo mono stin tivi (analogiko sima) ena stin tv tuner kanei kako dioti paizei kati me to digital decoding .....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...