Προς το περιεχόμενο

UPS για αθόρυβο σύστημα

daniel's_saving_grace

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Εχω ξοδέψει αρκετά λεφτά για να φτιάξω ένα αρκετά αθόρυβο σύστημα διότι κοιμάμαι πολύ κοντά στο PC και δεν γίνεται αλλιώς. Θέλω να αγοράσω UPS αλλά ΔΕΝ θέλω να κάνει θόρυβο. Ενα mustek που είχα βάλει στο μυαλό μου (800 ή 1000) με προβληματίζει διότι στο εγχειρίδιο του λέει το εξής

Noise Level AC mode: < 40 dB

Back-up mode: < 45 dB

που δεν είναι και λίγα. Ο πωλητής μου είπε ότι "δεν έχει ανεμιστήρα" αλλά μάλλον πρέπει να κάνει λάθος. Αν κάποιος έχει υπόψιν κάποιο αθόρυβο UPS παρακαλώ να μου προτείνει (εκτός από APC για τα οποία δεν υπάρχουν λεφτά) διότι αυτή τη στιγμή είναι απόλυτη προτεραιότητα να μην κάνει θόρυβο. Παρακαλώ επίσης να σκεφτείτε ότι το "αθόρυβο" αναφέρεται σε συνθήκες υπνοδωματίου τη νύχτα και όχι σε κάποιο εργασιακό περιβάλλον την ημέρα.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

- Της Infosec που έχω αρκετό καιρό 1000άρι (μοντέλο 1000ΧP LineInteractive κτλ κάπου στα 150 ευρώ πριν απο περρίπου έξι μήνες) δεν έχει ήχο όπως λες παραπάνω, αλλά ένα λεπτό σαν να περνά το ρεύμα όπως σε καλώδια μεγάλα. Εγώ ακόμη και για αυτό το λόγο το έβγαλα εκτός δωματίου, έχοντας από την αρχή το γραφείο και τον υπολογιστή κοντά στην πόρτα του δωματίου. Τέτοιο ήχο μου συμβαίνει να ακούω και από ένα πολύπριζο με διακόπτη, επώνυμο, κτλ, το οποίο αναγκαστικά το κλείνω.

- Βέβαια όταν διακοπεί το ρεύμα έχει τα beep και μια μικρή βαβούρα ότι δουλεύει, αλλά για μένα τότε δεν παίζει ρόλο η φασαρία μιας και θα το κλείσω μετά από κάποιο χρόνο.

Δημοσ.

Παντως εδω και 2,5 χρονια με ενα Merlin Gerin 800αρι ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, και θα ελεγα πως επισης δεν εχει ανεμιστηρακι...

Δημοσ.

Επίσης γενικά δεν κανει καλό στην υγεία να κοιμάσαι κοντα σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ηλεκτρομαγνητική συσκευή ενω ειναι στο ρευμα, ΑΚΟΜΑ και αν ειναι σβηστή και απλα στο ρευμα.......

Εγω γελούσα μ'αυτά, και ο υπνος μου ηταν ΧΑΛΙΑ για χρόνια!!!! Ετσι για δοκιμή εβγαλα για 1 βδομάδα όλες τις πρίζες ενώ κοιμόμουν (τίποτα, ουτε το πορτατιφ στο ρευμα) και επι μια βδομάδα ο υπνος μου ήταν απλα ακραίος!!! Μιλάμε κοιμόμουν στις 2 το βράδυ και ξυπνούσα 7.30 και ημουν ΠΟΛΥ πιο ξεκουραστος σε σχεση με πριν που κοιμόμουν και στις 12!!!!

ΜΗΝ εχεις το pc ανοικτο στο δωματιο... Τα downloads καποια στιγμη θα τελειώσουν, δεν εχει νοημα να τα κατεβάσεις πχ 10-20 μέρες νωρίτερα και να μην έχεις κάνει ΕΝΑΝ ξεκούραστο ύπνο για όλο αυτό το διάστημα....Εγω παντως από τότε σιχτήρισα όλα τα downloads μου και πλεον τον ανοίγω μονο το πρωι μέχρι το βράδυ πριν παω για υπνο... Ας κατεβάσω και 1gb λιγότερο, και τί έγινε??? Εδω μιλάμε ήμουν σαν ζόμπι, και δεν εχει να κάνει με θόρυβο αλλα με τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα................

Δημοσ.
Επίσης γενικά δεν κανει καλό στην υγεία να κοιμάσαι κοντα σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ηλεκτρομαγνητική συσκευή ενω ειναι στο ρευμα' date=' ΑΚΟΜΑ και αν ειναι σβηστή και απλα στο ρευμα.......

Εγω γελούσα μ'αυτά, και ο υπνος μου ηταν ΧΑΛΙΑ για χρόνια!!!! Ετσι για δοκιμή εβγαλα για 1 βδομάδα όλες τις πρίζες ενώ κοιμόμουν (τίποτα, ουτε το πορτατιφ στο ρευμα) και επι μια βδομάδα ο υπνος μου ήταν απλα ακραίος!!! Μιλάμε κοιμόμουν στις 2 το βράδυ και ξυπνούσα 7.30 και ημουν ΠΟΛΥ πιο ξεκουραστος σε σχεση με πριν που κοιμόμουν και στις 12!!!!

ΜΗΝ εχεις το pc ανοικτο στο δωματιο... Τα downloads καποια στιγμη θα τελειώσουν, δεν εχει νοημα να τα κατεβάσεις πχ 10-20 μέρες νωρίτερα και να μην έχεις κάνει ΕΝΑΝ ξεκούραστο ύπνο για όλο αυτό το διάστημα....Εγω παντως από τότε σιχτήρισα όλα τα downloads μου και πλεον τον ανοίγω μονο το πρωι μέχρι το βράδυ πριν παω για υπνο... Ας κατεβάσω και 1gb λιγότερο, και τί έγινε??? Εδω μιλάμε ήμουν σαν ζόμπι, και δεν εχει να κάνει με θόρυβο αλλα με τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα................[/quote']

Εγω παντως συνεχιζω να γελαω με αυτα... No offence αλλο ο θορυβος, και αλλο η ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια που δεν την καταλαβαινεις... η μαλλον για να την καταλαβεις θα πρεπει να βρισκεσαι διπλα σε πυλωνες υπερυψηλης τασης για πολλα πολλα χρονια...

Χρονια με 24/7 PC διπλα μου και 3-4 wifi devices και 3 Bluetooth devices... παντα ολα ON.... δεν επηρεασαν ποτε μα ποτε τον υπνο μου η τον ξυπνιο μου....

Δημοσ.

φίλε το MUSTEK UPS 800 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701305 το πήρε ένας φίλος και απ' ότι είδα δεν έχει ανεμιστήρα. Αθόρυβο μου φάνηκε για λίγο που το είδα. Μάλλον θα το πάρω και γω... Κολλάω λίγο στο ότι μπορεί να μην επαρκεί για το σύστημά μου (τροφοδοτικό 480W, οθόνη CRT), αλλά θα το ρισκάρω.. :-|

Το MUSTEK UPS POWERMUST 1000VA http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701308 από την άλλη ενώ είναι ικανοποιητικό σε ισχύ έχει αναμιστήρα και μας τα χαλάει... :-x

Αν φτάνει για το σύστημά σου πάρε το πρώτο. Στα 90 ευρώ είναι καλή αγορά..

Ας μας πει κάποιος που το εχει πως του φαίνεται από θόρυβο....

Δημοσ.

συμφωνώ με polaki. Αν όχι το πορτατίφ, όλα τα άλλα εκτός πρίζας.

Και δεν έχει να κάνει απαραίτητα με την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Δημοσ.
Εγω παντως συνεχιζω να γελαω με αυτα... No offence αλλο ο θορυβος' date=' και αλλο η ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια που δεν την καταλαβαινεις... η μαλλον για να την καταλαβεις θα πρεπει να βρισκεσαι διπλα σε πυλωνες υπερυψηλης τασης για πολλα πολλα χρονια...

Χρονια με 24/7 PC διπλα μου και 3-4 wifi devices και 3 Bluetooth devices... παντα ολα ON.... δεν επηρεασαν ποτε μα ποτε τον υπνο μου η τον ξυπνιο μου....[/quote']

Εγω φίλε γελάω πλεον με τα ατομα τα οποια δεν κάθονται να ψάξουν λίγο παραπάνω κάποια πράγματα... καλό σου κάνει, όχι κακό...

Ειναι σα να μου λες ότι επειδή δεν καταλαβαίνεις την ακτινοβολία της ακτίνας Χ δεν "παθαίνεις" και κάτι...

Το ότι δεν καταλαβαίνεις εσύ κάτι με τις αισθησεις της όρασης, ακοής ή αφής (αφήνω την οσμή γιατι δεν εχει καμία σχέση) δεν σημαίνει ότι "ΚΑΤΙ" δεν υπάρχει... Γιά κάτσε εσύ κάτω από ακτίνες Χ κάνα 3ώρο να δούμε αν θα φτάσεις τα 40... :P

Δημοσ.

Eτσι λίγο βιαστικά...μιας και μιλάμε για τον ύπνο, ένα βιαστικό search.

"Researchers have discovered that Electro Magnetic Fields (EMFs) can suppress the pineal glands' secretion of melatonin, a hormone which controls our wake/sleep cycle, moods and task performance. Depressed melatonin levels are associated with mood changes, depression and psychiatric disorders. Melatonin also plays a critical cancer role, by increasing the phytotoxicity of the body's natural killer lymphocytes. Suppression of pineal gland function has been implicated in the etiology of breast, ovarian, prostate and melanoma cancers."

Tωρα το αν εσυ "γελάς" με αυτά οκ, επιλογή σου είναι... απλα εμένα δεν μου είναι δύσκολο να κλείνω ένα pc το βράδυ και να συνεχίζω το κατέβασμα μετά, ή να αφήνω το βίντεο να γίνεται encode πρωι όταν είμαι στη δουλειά...Δεν λέω ότι θα με σώσει, ούτε οτι θα ζήσω 5 μέρες περισσότερο. Απλά όταν αποδεδιγμένα κοιμάμαι πιο ήρεμα όταν τα πάντα ειναι κλειστά, θα συνεχίσω να κάνω το ίδιο και να επιστω την προσοχή σε όσους θέλουν να κατεβάσουν 1-2gb παραπάνω εις βάρος της ποιότητας του ύπνου τους.

Δημοσ.

Polaki, ολα αυτα που αναφερεις τα ξερω εδω και πολλα πολλα χρονια... Θεωρητικα ακομα και η ιδια η πριζα επηρεαζει. Αλλα, στα θεματα αυτα και ειδικα οταν μιλαμε για PC κινητα κλπ οπου η ισχυς ειναι απειροελαχιστη, δεν εχει αποδειχτει τιποτα, και πιθανα να μην αποδειχτει τιποτα. Τα research αυτα πολλες φορες ειναι του κ*λου και βασιζονται σε πολλες υποθεσεις και απλοποιησεις.

Αλλα αμα ειναι να καταληγουμε σε ακραιες καταστασεις επειδη ΜΠΟΡΕΙ, λεμε ΜΠΟΡΕΙ να μας επηρεασει κατι στα βαθια γεραματα... τοτε ας κοιμομαστε και στο πατωμα μην τυχον και πεσουμε και σκοτωθουμε απο το κρεββατι. Ξεκινα θα ελεγα να νοιαζεσαι σχετικα με το αν το απεναντι σπιτι σου εχει εγκατεστημενο καμια κεριαια κινητης που μπορει να εχει μεγαλυτερη θεωρητικη σημασια.

Δημοσ.
οταν μιλαμε για PC κινητα κλπ οπου η ισχυς ειναι απειροελαχιστη [...'] θα ελεγα να νοιαζεσαι σχετικα με το αν το απεναντι σπιτι σου εχει εγκατεστημενο καμια κεριαια κινητης που μπορει να εχει μεγαλυτερη θεωρητικη σημασια.

Κάνεις μεγάλο λάθος. Η ισχύς του κινητού δεν είναι απειροελάχιστη, είναι σημαντική διότι επικοινωνεί με μια κεραία που βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά και το βάζεις κολλητά στο κεφάλι σου. Αντίθετα, οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας είναι σε μεγαλύτερη απόσταση.

Anyway, κανείς ξέρει τελικά αν το 800άρι Mustek δεν έχει ανεμιστήρα; :)

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
Polaki, Ξεκινα θα ελεγα να νοιαζεσαι σχετικα με το αν το απεναντι σπιτι σου εχει εγκατεστημενο καμια κεριαια κινητης που μπορει να εχει μεγαλυτερη θεωρητικη σημασια.

Mετα από ερευνα 1.5 μήνα κατέλειξα ότι δεν υπάρχει καμία κεραία κινητης τηλεφωνίας κοντά μου! Οπότε συνεχίζω να απομονόνω τις αμέσως λιγότερο βλαβερές συσκευές κατά τον ύπνο μου! :D

PS: Τελικά βρήκες το UPS που έψαχνες? το δικό μου ξαναλέω είναι εντελώς αθόρυβο 1+ χρόνο τώρα...

• Super Moderators
Δημοσ.

btw auto me tis ereunes pou lete...egine ereuna (sthn agglia nomizw) pou evgale symperasma oti to 50% twn ereunwn pou ginontai (gia diafora pragmata) einai lan8asmenes :P LOL

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...