Προς το περιεχόμενο

Tι προτείνει ο nick...__

-nick-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 287
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Απο σποντα το ειδα το thread αυτο, το οποιο με μια γρηγορη ματια με εντυπωσιασε πραγματικα. Μπραβο στον Nick που το εφτιαξε ειναι μια πρωτης ταξεως ευκαιρια να γνωρισουν καποια παιδια καποια genres περα απο τα συνηθισμενα. (including myself). Eιδικα σε μια τεραστια σκηνη σαν αυτη του experimental/idm που χανεσαι απο τις πολλες δουλειες, η ανταλλαγη αποψεων ειναι σημαντικοτατη και χρησιμη για να εχεις μια πιο ολοκληρωμενη εικονα.

Εγω ειδικα σημειωσα αρκετα απο μια πρωτη ματια. Δεν ηξερα καν οτι ο Spyweirdos γραφει στο Insomnia για να καταλαβετε..:lol: Respect m8, πολυ καλες δουλειες keep up the good work ;) ;) (btw ακουγες καποια στιγμη και Σταυροπουλο στο ραδιο σε θυμαμαι.. Eτσι για να θυμομαστε και τις παλιες καλες εποχες λιγο).

Anyway να προτεινω και εγω καταρχην το Mixing of Particular Solids Radio απο Slovakia που εχω κολλησει εδω και καιρο και μου αρεσει πολυ, καθως και τα αναλογα καναλια στο γνωστο DI internet radio..

Nick περνω πασα απο το αλλο thread που ηρθε η κουβεντα και ειπαμε για goa/psy και γραφω λιγα μιας και το ζητησες.. Να τονισω οτι με το ειδος ασχοληθηκα μεχρι το 1996 βαρια 97 περιπου, μετα δεν εχω παρακολουθησει την σκηνη και ουτε σκοπευω να το κανω πλεον..Too many genres, και για να ειμαι ειλικρινης δεν μου εκανε κλικ αυτη η φαση μετα τον στρατο..

Καταρχην δουλειες ειδικα απο καποια labels δεν πρεπει να λοιπουν απο κανενα που του αρεσει αυτη η σκηνη.

Η αγαπημενη μου σε αυτα τα genres Symbiosis (ειδικα τα πρωτα 10-12) δεν νομιζω οτι χρειαζεται συστασεις..

Οπως επισης συστασεις δεν χρειαζονται και οι Blue Room,TIP,Perfecto,Order Odonata,Flying Rhino,Matsuri,Celtic,Krembo Rec... Περνουμε με την σειρα τα labels και κατεβαζουμε οτι βρισκουμε απο EPs δλδ καπως ετσι.. :-D

Αναλυτικοτερα θα κοιταξω να φτιαξω μια λιστα με τα αγαπημενα μου (εχω αρκετους δισκους και απο αυτα τα genre) αλλα θελει λιγο χρονο και quite frankly αν δεν θελει καποιος τετοιες προτασεις το ψιλοβαριεμαι , θα προτιμουσα απο δω και περα να προτεινω και να περνω γνωμες για idm/experimental/ambient/downtempo και γενικοτερα τετοιους ηχους..

Ας δωσω ομως 2-3 συλλογες ετσι ενδεικτικα και αφηνουμε τα EPs αν καποιος θελησει..

Shangri La απο Step 2 House

The truth of communication απο Matsuri

POF - Nataraja (acid)

Digital Alchemy και Tribal Science απο Concept in Dance

P.S Να μην ξεχασω φυσικα και M-TRACK records (οι παλιοι θυμουνται το τρελλο label απο Amsterdam) !!

Απο idm/experimental δεν ειδα να αναφερονται Bad Loop(Luo) , Carbon based Lifeforms που μου αρεσουν πολυ οι δουλειες τους.. Να προτεινω και μια συλλογη για αρχη που μου αρεσει πολυ και την ανεφερα και στο αλλο thread και νομιζω οτι αξιζει και με το παραπανω τον κοπο να την ψαξετε οσοι δεν την εχετε ακουσει.. Τρελλοπολωνικο compilation .. :-D

Contemporary Electronic Soundscapes Vol. 1 - Ticket To Mars (Misja na Marsa)

Αυτα λοιπον (για αρχη τι να πρωτοπω με τον καιρο θα τα πουμε ολα :P) και Nick περιμενω και απο εσενα και τον Spyweirdo και αλλες προτασεις για idm/experimental.. Θα τα λεμε τωρα που σας βρηκα .. :-D

Δημοσ.

Εμένα μου χει κολλήσει για τα καλά στα ηχεία το "Kaleidoscope" του DJ FOOD. Από τα πρώτα της Ninja Tune (τεράστια εταιρία) και πραγματικό χωνευτήρι ειδών.

Δημοσ.
Εμένα μου χει κολλήσει για τα καλά στα ηχεία το "Kaleidoscope" του DJ FOOD. Από τα πρώτα της Ninja Tune (τεράστια εταιρία) και πραγματικό χωνευτήρι ειδών.

Ninja και τα μυαλα στα καγκελα, τρελλες δουλειες.. Και το Kaleidoscope δεν αποτελει εξαιρεση. Οπως και Lords of Svek φυσικα που πλεον ειναι πολυ γνωστοι..

Δημοσ.

littlelouievegos

Αστην την goa/oldskool psy, ούτως η άλλως την έχω λιώσει αρκετά. Πλέον δεν κρατάω τόσο επαφή με καινούριες κυκλοφορίες, η φάση όσο πάει γίνεται όλο και πιο καγκουροmainstream κ λιγότερο ψυχεδελική, τόσο από μουσική όσο και από κοινό. Anyways είναι μουσική που πάντα θα ακούω , όπως κ οι περισσότερες μουσικές στις οποίες έχω ψαχτεί, γιατί είναι από τα καταλληλότερα είδη χορευτικής ηλεκτρονικής κατά τη γνώμη μου.

IDM είναι άλλη φάση.. Βασικά ρίξε μια ματιά σε όλες τις σελίδες του θρεντ, υπάρχουν διάσπαρτες προτάσεις ... enough for Intelligent Druqkz Music ... ;P

Quench - Caipruss καθως και το DYN , αν δεν τα εχο ποσταρει ηδη...

Δημοσ.
nick[;1840704']littlelouievegos

Αστην την goa/oldskool psy' date=' ούτως η άλλως την έχω λιώσει αρκετά. Πλέον δεν κρατάω τόσο επαφή με καινούριες κυκλοφορίες, η φάση όσο πάει γίνεται όλο και πιο καγκουροmainstream κ λιγότερο ψυχεδελική, τόσο από μουσική όσο και από κοινό. Anyways είναι μουσική που πάντα θα ακούω , όπως κ οι περισσότερες μουσικές στις οποίες έχω ψαχτεί, γιατί είναι από τα καταλληλότερα είδη χορευτικής ηλεκτρονικής κατά τη γνώμη μου.

IDM είναι άλλη φάση.. Βασικά ρίξε μια ματιά σε όλες τις σελίδες του θρεντ, υπάρχουν διάσπαρτες προτάσεις ... enough for Intelligent Druqkz Music ... ;P

Quench - Caipruss καθως και το DYN , αν δεν τα εχο ποσταρει ηδη...

Gotcha.. ;) K then δεν με χαλαει οπως σου ειπα την φαση goa/psy την παρατησα το 96-97, και αποτελουσε απλα ενα μικρο μερος των επιλογων μου. Υπηρχαν τοσα ενδιαφεροντα και εκκολαπτομενα genres απο τελη δεκαετιας 80 αρχες 90 για την ηλεκτρονικη μουσικη που δοξα τω θεω ορεξη και ανοιχτο αυτακι να ειχες :-)

Anyway αυτο ειδα και εγω εδω idm/experimental/ambient/downtempo φαση και μου κινησε το ενδιαφερον οποτε ναι εδω θα επικεντρωθω και εγω απο δω και περα..

Δημοσ.

Επ' ευκαιρίας του φετινού album του Amon Tobin (Foley Room) θα πρότεινα να τσεκάρετε ότι μπορείτε να βρείτε από αυτόν. Μεγάλο κεφάλαιο της ηλεκτρονικής μουσικής και της Ninja Tune o Βραζιλιάνος...

Δημοσ.
Επ' ευκαιρίας του φετινού album του Amon Tobin (Foley Room) θα πρότεινα να τσεκάρετε ότι μπορείτε να βρείτε από αυτόν. Μεγάλο κεφάλαιο της ηλεκτρονικής μουσικής και της Ninja Tune o Βραζιλιάνος...

Supermodified. Κick ass.. Οπως και σχεδον ολες του οι δουλειες..

Δημοσ.

pantos symbenei kati periergo, auto to akouga mexri to 96-97 psy/goa to akous apo para ppoly kosmo. Kai ego hmoun poromenos me psy, oxi omos ta israhlitika kai ellhnika tsiftetelia. Ksekinhsa kapou 94-95 kai akouga gia 2-3 xronia. Ara sthn idia kathgoria pefto. Alla giati toso poloi thn parathsan thn skhnh tote?

Nomizo oti kapou xathike h poiotha kai ebgen toso poly yliko pou epapse na einai prosegmeno, ase pou san eidos katanthse kourastiko. Htan kai mia fash ellada pou apo ekei poy yphrxan oi psagmenoi kai akougan psy ksafnika gemisame kagkoures pou akougan oti na nai, den eixan idea apo tous artists, petousan kai ena kourema san fraxth kai plakonontousan sta club. Kapou ekei xalase h fash kai sixathikan osoi htan in it for the music. Gia mena htan kyrios oti phga kai sthn agglia kai pera apo to london den ebriskes eukola psy club, opote arxisa na akouo alla hdh, opos uk/dutch trance, drum & bass, hard house (allh kagkouria kai auta, eixan gamo tis plakes omos, tigka ta clubakia), ospou to gyrisa sto progresive house kai pashs eidous electronic.

Einai omos periergo pou poloi to diagrapsane to eidos teleios, apla apofasisan na stamathsoun na asxolountai. To idio kai ego kai merikes fores anarotieme giati kati pou mou arese toso to parathsa sxedon teleios.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...