Sadako Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Λοιπόν.. Τα specifications του pc μου τα έβαλα στο signature μου, θεωρώ ότι έχω ένα μέτριο προς καλό μηχάνημα. Σε καμιά εβδομάδα θα βάλω και DSL. Σκέφτηκα με την ευκαιρία να βάλω και άλλα 512ΜΒ μνήμη, να πάω στο 1GB. Κατ'αρχάς ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει το κόπο να το κάνω αυτή τη στιγμή, δηλαδή αν θα ανεβάσει αρκετά (δηλαδή εμφανώς) την απόδοση του συστήματος μου, και αλαφρώσει αρκετούς πόρους. Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό δεν ασχολούμαι πάρα πολύ με παιχνίδια (ίσως γιατί δεν έπεσαν στα χέρια μου κάποια που να με εντυπωσιάζουν, για να καταλάβετε το έχω ρίξει το MAME-αν και με την DSL ίσως να δοκιμάσω κάποια πιο καινούργια), αλλά θα με ενδιέφερε αν μία πιθανή τέτοια αναβάθμιση βελτίωνε την απόδοση και σε αυτό τον τομέα (αν και ξέρω ότι η κάρτα γραφικών που έχω δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, οπότε δεν πρέπει να έχω και πολύ υψηλές προσδοκιές).. Τον τελευταίο καιρό η ενασχόληση μου έχει να κάνει κυρίως με encoding, internet, και κάποιες άλλες εφαρμογές, επεξεργασίας βίντεο, ήχου και διάφορα τέτοια.. Αλλά γενικά είναι στιγμές που βλέπω το pc μου να μην ανταποκρίνεται τόσο γρήγορα όσο περίμενα (κοίταξα για spyware και τέτοια), και επειδή άλλου είδους αναβάθμιση σε CPU ή κάρτα γραφικών δεν παίζει αυτή την περίοδο (είναι πολλά τα λεφτά Άρη), είπα μήπως βελτιώσω την κατάσταση με την επιπλεόν μνήμη.. Εκτός αυτού, στο πρακτικό μέρος του προβλήματος, αν αποφασίσω να βάλω την μνήμη.. Επειδή δε με απασχόλησε στο παρελθόν κάτι τέτοιο (στο παλιό pc απλά ειχα βρει ένα τσιπάκι 32ΜΒ ram, το πέταξα στη mobo και είχα κάνει την εξωπραγματική για την εποχή αναβάθμιση στα 64ΜΒ), εδώ τα πράγματα πιθανόν να έχουν αλλάξει, θέλω να είμαι σίγουρος ότι δε θα κάνω καμιά λαλακία.. Όπως γράφω και στα specs, έχω 2 τσιπάκια των 256ΜΒ, οπότε θα βάλω αναγκαστικά μια 512άρα.. Έχει σημασία στα πόσα MHz είναι αυτές οι μνήμες που έχω αυτή τη στιγμή? Δηλαδή πρέπει το ίδιο να είναι και το νέο τσιπάκι που θα βάλω?? Και επειδή δεν θυμάμαι τώρα στα πόσα είναι η μνήμη που έχω, υπάρχει κανένας τρόπος να το δω μέσα απο τα XP? Ή πρέπει να ανοίξω το κουτί να βγάλω το ένα τσιπάκι και να δω τι λέει πάνω?? Τέλος, έχουν διαφορά οι διάφορες μάρκες? Και αν ναι, έχετε καμιά μάρκα σε RAM να μου προτείνετε??
ekkli Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 σχετικα με το πρωτο σκελος -κατα ποσο αξιζει αναβαθμιση ή οχι- εγω τη συνιστω ανεπιφυλακτα. το συστημα μου μοιαζει αρκετα με το δικο σου amd 2,8 , 2*80 gb wd ειναι οι σημαντικοτερες διαφορες, κ οταν εβαλα δευτερο τσιπακι 512 ειδα διαφορα, αλλα σε συγκεκριμενες φασεις, δλδ : πολλα παραθυρα ανοιχτα, πιο γρηγορο φορτωμα προγραμματων κλπ. απενεργοποιεις κ το page file κ εισαι αρχοντας. :grin: στο δευτερο σκελος δεν ξερω ποια θα ειναι η σωστοτερη διαταξη, φανταζομαι παντως οτι δεν θα εχεις προβλημα αν βαλεις 1 τσιπακι 512, ααααα το ξεχασα, εμενα το πρωτο αρθρωμα τρεχει στα 333, ενω το δευτερο ειναι 400αρι. φυσικα σε αυτη τη περιπτωση τρεχουν κ τα 2 στην ιδια ταχυτητα -333 δλδ. ελπιζω να βοηθησα.
ANEMOS-V Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 eixa 1gb kai evala 1 paliotero sta idia mh 256ari eginan 1280mb kai ida diafora...fantasou esi! na laveis ypopsin sou oti to systima ton XP eidi krataei peripou apo 200 mb eos kai 350 mb etsi gia tis leitourgies tou opote esena sou menoun eleythera 300 - 200 diladi..tipota
skevo_kos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 kai gw prin ligo kairo ebala 512 mb (sunolika twra 1gb) kai eida megali diafora eidika se multitasking kai se baries ergasies (opws sumpiesi video)
siemens Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 σχετικα με το πρωτο σκελος -κατα ποσο αξιζει αναβαθμιση ή οχι-εγω τη συνιστω ανεπιφυλακτα. το συστημα μου μοιαζει αρκετα με το δικο σου amd 2' date='8 , 2*80 gb wd ειναι οι σημαντικοτερες διαφορες, κ οταν εβαλα δευτερο τσιπακι 512 ειδα διαφορα, αλλα σε συγκεκριμενες φασεις, δλδ : πολλα παραθυρα ανοιχτα, πιο γρηγορο φορτωμα προγραμματων κλπ. απενεργοποιεις κ το page file κ εισαι αρχοντας. :grin: στο δευτερο σκελος δεν ξερω ποια θα ειναι η σωστοτερη διαταξη, φανταζομαι παντως οτι δεν θα εχεις προβλημα αν βαλεις 1 τσιπακι 512, ααααα το ξεχασα, εμενα το πρωτο αρθρωμα τρεχει στα 333, ενω το δευτερο ειναι 400αρι. φυσικα σε αυτη τη περιπτωση τρεχουν κ τα 2 στην ιδια ταχυτητα -333 δλδ. ελπιζω να βοηθησα. [/quote'] sory gia to asxeto alla ti einai to page file kai pos to epenergopoieeis . thaks
s0st0s Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 ki ego tin idio aporia eixa siemens alla to epsaksa kai ta ematha ola edw
Sadako Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Οπότε μάλλον πάω και για τη μνήμη.. Thanx.. Αλλά υπάρχουν κανα 2 που δεν απαντήθηκαν Έχει σημασία στα πόσα MHz είναι αυτές οι μνήμες που έχω αυτή τη στιγμή? Δηλαδή πρέπει το ίδιο να είναι και το νέο τσιπάκι που θα βάλω?? Και επειδή δεν θυμάμαι τώρα στα πόσα είναι η μνήμη που έχω, υπάρχει κανένας τρόπος να το δω μέσα απο τα XP? Ή πρέπει να ανοίξω το κουτί να βγάλω το ένα τσιπάκι και να δω τι λέει πάνω?? Τέλος, έχουν διαφορά οι διάφορες μάρκες? Και αν ναι, έχετε καμιά μάρκα σε RAM να μου προτείνετε?? Για το πρώτο είπε κάτι ο @ekkli, αν ισχύει, γιατί να πάρω 2ο τσιπάκι πιο γρήγορο που λογικά θα είναι και πιο ακριβό??
ekkli Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 page file ονομαζεται καποιο μερος του σκληρου που δεσμευει το συστημα κ το χρησιμοποιει ακριβως οπως τη ram. επειδη ομως ο σκληρος ειναι μερικες εκατονταδες φορες πιο αργος απο τη ram, αντιλαμβανεσαι πως ο,τι φορτωνεται εκει αργει πολυ σε σχεση με ο,τι φορτωνεται στη ram. το μεγεθος του αρχειου σελιδοποιησης (ελλ) το οριζει ο χρηστης. εξ ορισμου ειναι 1% του μεγεθους του σκληρου σου -αν θυμαμαι καλα... μπορεις ομως να το αλλαξεις κ να το θεσεις απο 0 εως οσο θες. ρυθμισεις κανεις απο: control panel -> system -> tab advanced -> performance settings -> tab advanced -> virtual memory change κ στα ελληνικα xp -αν θυμαμαι καλα- : πινακας ελεγχου -> συστημα -> καρτελα για προχωρημενους -> ρυθμισεις επδοσεων ( ; ) -> για προχωρημενους -> αρχειο σελιδοποιησης αλλαγη αυτο με τις λιγες κομπογιανιτικες γνωσεις μου, ας γραψει και αλλος για πιο σιγουρα οσον αφορα το γιατι να παιρνεις πιο γρηγορο αρθρωμα σε σχεση με το ηδη υπαρχον, εφ'όσον θα πεσει η ταχυτητα τουμε το που θα το φορεσεις στο πισι..... τι να σας πω, 2 ευρα διαφορα ειχε με το αργο κ ολοι εχουμε μερικες καταναλωτικες ψευδαισθησεις :-P
TonyMontana Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 to 1GB ram den simainei apenergopoiw to page file. to afinw iso i 1.5 i diplasio tis RAM pou exw kai an uparxei anagki (pou uparxei se kapoies faseis) to page file xrisimipoieitai analoga... fusika veltiwsi stis epidoseis epitigxanetai me to page file se KSEXWRISTO DISKO KAI OXI PARTITION apto disko twn windows kai programs.
Acid-Burn Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 8a deis diafora file mou.Auto einai sigouro... Auto pou prepei na prose3eis einai kai to cas latency pou exoun oi mnhmes sou....an px einai sta 400 me cas 2.5 kai esy pareis sta 400 pali alla me 3 tote 8a trexoun oles sta 3 kai 8a xaseis epidwseis....Basika apo e-shop h diafora kingston 512 me cas 2.5 anti gia cas 3 einai 2 eurw peripou.. Gia na deis ti einai oi ram sou bale to programma everest apo lavarys pou briskei ta panta gia to pc sou...ta panta... Opote pare thn antistoixh mnhmh kai 8a eisai ok Shmantiko einai epishs na prose3eis an oi mnhmes pou exeis h pou 8a pareis einai single-sided h double-sided...an einai px ta 2 256aria sou single kai to kainourio 512 double se arketes periptwseis dhmiourgeitai problhma...kati se reset,kati se metriountai oi mises ram twn single(anti gia 256 128 ) ktl..sthn kaluterh 8a trwei kanena psiloflasaki kai 8a argei ligaki kai meta 8a 3ekolaei... Mporei na sou kanei thn mia fora boot me 1GB kai thn allh me 768MB h na sou kanei kai hxo sthn arxh kai na prepei na to kleiseis kai na to 3anaanoi3eis....GIAUTO prosexe na baleis oti exeis....h single h double....basika den 3erw kai an uparxoun twra pia single....opote makari na exeis double ta 2*256 :P:P Elpizw na boh8hsa..
Acid-Burn Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 A kai 3exasa kati gia na mhn pare3hgh8w... Auta ta problhmata den parousiazontai panta me single kai double tautoxrona...paizoun kai oi etairies.... Apo markes pou rwtas de 3erw kai posa lefta dineis kai an se noiazei overclocking ktl stis mnhmes...Alliws pare klassika kingston pou einai polu kales kai me lifetime warranty kai bebaiws dokimasmenes:P:P
NeTeD Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Αν πραγματικά χρειάζεσαι μνήμη μπορείς να το μάθεις με μερικά κλικς. Από τον Task Manager, πηγένοντας στο Performance μπορείς να δεις που peakάρει η μνήμη σου, στην κατηγορία Commit Charge. Άνοιξε τα σύνηθη προγράμματα που χρησιμοποιείς και δες αν το peak ξεπερνάει την RAM. Αν ναι, βάζοντας κι άλλη θα δεις σίγουρα βελτίωση διότι τώρα χρησιμοποιείται και το pagefile για να χωρέσουν όλα. Συνήθως τα σημερινά παιχνίδια (κακογραμμένα κατά τη γνώμη μου) είναι απαιτητικά σε μνήμη. Παράδειγμα το Battle for Middle Earth: μόλις βγεις απ'το παιχνίδι βλέπεις τη μνήμη να έχει peakάρει στα 700-800MB! Και το καταλαβαίνεις κι όλας αφόυ μόλις βγεις, το desktop σχηματίζεται αργά και βασανιστηκά Αυτό συμβαίνει γιατί το παιχνίδι για να καταλάβει όσο το δυνατόν περισσότερο RAM, πέταξε στο pagefile αρκετά κομμάτια της. Κατά την έξοδο του τα επαναφέρει πίσω. Αν υπήρχε 1GB, δεν θα υπήρχε αυτό το πρόβλημα.
dpolal Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Φίλε, μην αγχώνεσαι πολύ για τον τύπο και την ταχύτητα των μνημών που θα πάρεις επειδή συνήθως θα είναι ποιό γρήγορες από αυτές που έχεις τώρα λόγο παλαιότητας. Το καλύτερο θα ήταν να αγοράσεις μνήμη 1GB ιδίου τύπου και ταχύτητας και να πουλήσεις αυτό που έχεις τώρα έτσι ώστε να μην έχεις «πρόβλημα» (λέμε τώρα)... Δεν συμφέρει ιδιαίτερα βέβαια από οικονομική άποψη και συνήθως διαφορές βλέπεις σε γενικότερα «πειραγμένα» και πολύ ψαγμένα συστήματα. Επίσης για όσους έχουν απορία περί του μεγέθους του page file (αρχείο σελιδοποίησης) αυτό είναι ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟΣ ανάλογο του μεγέθους της φυσικής μνήμης... Δηλαδή όσο περισσότερη μνήμη έχεις τόσο λιγότερο pf μπορείς και να ορίσεις αφού δεν θα σου είναι τόσο απαραίτητο όσο πριν.
alexandertheg69 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 φιλε sadako εχουμε περιπου το ιδιο συστημα, ειχα 512MB RAM και εβαλα αλλη μια 256ΜΒ αλλαξα και καρτα γραφικων (εβαλα μια radeonX700) αλλα ουσιαστικη διαφορα στην ταχυτητα του υπολογιστη δεν ειδα και πρεπει να σου πω οτι τρεχω αρκετα βαρια προγραμμα μονο οταν εκανα format τον υπολογιστη ειδα φως
HQ Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 to theoro must.tipote allo.tora pou exoun kai 50 fraga .orma.min rotas tipota
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.