Remiel Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Paidia thelo tis gnoseis sas,exo tin karta hxou Audigy Platinum Pro kai tha ithela na mou peite ton tropo na kano auto pou leei o titlos tou thread.Exo ta apaitoumena kalodia kai exo prospathisei anepitixos omos,an iparxei kapoio idi thread parakalo parapepste me ekei.
gefst2005 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 remiel ego asxoloume me to thema arketo kairo prepei na breis kapoio software ego exo to wavelab kai psaxnome,tha dei kai erotima sth mousiki tou forum.
asxeto4 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Παλιότερα είχα χρησιμοποιήσει το cooledit(τώρα λέγεται Adobe Audition) http://www.adobe.com/products/audition/main.html "Γράφει ότι ακούει", είναι απλό για rec, cut, copy και paste. Για παραπάνω λειτουργίες μην με ρωτάς γιατί δεν έχω ασχολήθεί.
qspock Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Εγω εχω Audigy Platinum και χρησιμοποιω drivers της A2 ZS. Εχουν ενα προγραμμα (υπαρχει και στους drivers της Α1 νομιζω) ονοματι Creative Mediasource Player. Ειναι το player της Creative. Αυτο κανει και εγγραφες απο μια συγκεκριμενη πηγη που ρυθμιζεις (πχ line-in, Auxiliary 2, "What you hear" κλπ). Απλα συνδεσε τα καλωδια της πηγης ειτε στο Line-in ειτε στο Auxiliary 2 (αυτο προτιμω εγω επειδη ειναι μπροστα στο panel, ειναι τα 2 RCA, και χρειοαζεται το πιο απλο καλωδιο). Μετα βαλε την πηγη (κασετοφωνο, πικαπ) να παιζει και πατα rec. Τοσο απλα! Επεξεργασια στο τελικο wave (πχ κοψιμο αυτο που περισευει μετα το τελος της κασετας) μπορεις να κανεις παλι με το προγραμμα της Creative, το Wave Studio. Στο τελος κανεις μετατροπη τα wav σε mp3 με οποιο προγραμμα θελεις. Εγω χρησιμοποιω το easymp3, που ειναι πoλυ απλο με μενου στο δεξι κλικ, και χρησιμοποιει πολυ καλο encoder, τον fastenc, στη ρυθμιση fast.
Remiel Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Tha to dokimaso kai tha epaneltho me ta apotelesmata...
dipsa Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Ένα καλό πρόγραμμα για εγγραφές, είναι και το Nero Wave Editor....(εάν έχεις το Nero, περιέχεται στο πακέτο) Για εγγραφή από κασετόφωνο, απλά συνέδεσε το Line Out (L - R) του κασετόφωνου στο Line in της κάρτας σου.. Θα ακους τον ήχο από τα ηχεία του PC σου..(αφού ενεργοποιήσεις το line-in από το control panel της κάρτας ήχου) Για εγγραφή από πικάπ τα πράγματα είναι πιό δύσκολα.. Θα χρειαστείς έναν ενισχυτή που δέχεται πικάπ (οι πιό πολλοί σήμερα δεν παιρνουν) ή ένα phono stage. Θα συνδέσεις το Tape Out (L - R) του ενισχυτή (ή το line out του phono stage) στο Line in της κάρτας σου. Μπορείς να γράψεις απ΄ευθείας σε mp3, αλλα για τέλεια αποτελέσματα: Χρησιμοποίησε όσο καλύτερα καλώδια μπορείς... Θα ρυθμίσεις την στάθμη εγγραφής (να μην πηγαίνει στα κόκκινα , αλλά και να μην είναι χαμηλή) και θα γράψεις σε wav format με όσο καλύτερη ανάλυση μπορείς και σου επιτρέπει η κάρτα. (τουλάχιστον 48khz, 16bit..) θα σώσεις την εγγραφή σου στο σκληρό. Με τον wave editor, θα επεξεργαστείς το κομμάτι σου (θα κόψεις τα κενά στην αρχή και το τέλος, και εάν θέλεις να πειραματιστείς, de-noise, equalize, κ.ο.κ. Να κάνεις οπωσδήποτε normalize ώστε να είναι σωστή η τελική στάθμη του ήχου. Στο τέλος θα κάνεις resampling στα 44.1kHz, 16bit και save.. Για μετατροπή σε mp3 χρησιμοποίησε το GRazorLame (free στα Ελληνικά) ή το RazoLame (free στα Αγγλικά) στα 256kb/sec και θα έχεις τέλειο αποτέλεσμα...
MariaTs. Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Αφού συνδέσεις τα καλώδια εκεί που πρέπει, τότε κάνε χρήση του Audio Record Wizard και θα έχεις τα τραγούδια σου απ'ευθείας σε μορφή mp3 και χωρίς να πολυχρειαστείς το κόψε-ράψε για αρχή και τέλος. Ειδικά στις κασσέτες' αν είναι καθαρά ηχογραφήμενες - στους δε δίσκους θα το χρειαστείς, αλλά αυτό δεν είναι κόπος όσο το να έχεις τα αρχεία σε wav, να κάνεις το κόψε-ράψε και στο τέλος να τα μετατρέψεις σε mp3. Στο λέω γιατί κι εγώ αυτό έκανα πριν λίγο καιρό (αν και δεν έχω τελειώσει ακόμη)! :wink:
madsc Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Το μεγαλύτερο "μπέρδεμα" που θα συναντήσεις σε τέτοιες περιπτώσεις (LP-MC) είναι ο καθαρισμός του ήχου από το γνωστό hiss των αναλογικών εγγραφών & των "γρατσουνιών" στο βινύλιο. Μπορείς να κάνεις την ηχογράφηση κ τον καθαρισμό/edit με το Steinberg Clean που ενδύκνειται για αυτή τη δουλειά, χρησιμοποιώντας αυτοματοποιημένες λύσεις χωρίς να έχεις βαθειά γνώση του ήχου κ των εντολών των "δυνατών" προγραμμάτων του χώρου. In addition to audio recording and elementary editing functions, Clean! also offers six high quality real-time restoration modules for declicking, denoising, descratching, bass boost, enhancing the stereo panorama and brilliance of your recordings. The modules are specially designed to refresh audio recordings which quality may have originally suffered through being produced on vinyl, cassette, or similar media. /sc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.