asxeto4 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2005 Πρώτα από όλα να πω ότι το Total Commander το θεωρώ ένα από τα καλύτερα προγράμματα που είδα ποτέ μου σε υπολογιστή. Άξιος διάδοχος του θρυλικού Norton Commander στο DOS και στη συνέχεια του Windows Commander. Πριν λίγες μέρες κατάβασα την καινούρια του έκδοση "Total Commander PowerPack 1.41 updated" από εδώ: http://www.softpedia.com/get/File-managers/Total-Commander-PowerPack.shtml Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μπορώ να δω τα αρχεία με Ελληνικό όνομα. Τα ανοίγει κανονικά, με δεξί κλικ το δείχνει κανονικά, αλλά βλέπω κινέζικα όπως φαίνεται και στην φώτο. Κατέβασα το greek-language menu αλλά το πρόβλημα παραμένει. Το περιέργο είναι ότι στη δουλεία όπου έχω Windows 2000 Ελληνικά δουλεύει τέλεια! Στο σπίτι έχω Windows XP Pro Αγγλικά. Κοίταξα τα regional settings από control panel και φαίνονται εντάξει. Άλλωστε η απλή του έκδοση (total commander 6.53) δουλεύει τέλεια χωρίς κανένα πρόβλημα. Καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει;
Papajohn Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2005 Με την ίδια έκδοση δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα ελληνικά, χωρίς να έχω πειράξει καμμια ρύθμιση. Δοκίμασε ένα reinstall αφού σβήσεις όλα τα ini του ΤC. Και μια ερώηση απο μένα: Γίνεται όταν βλέπω τη λίστα αρχείων ενος φακελου και πατάω ένα γραμμα να με πηγαίνει αυτόματα στο σημείοτης λίστας με αρχεία που αρχίζουν απο αυτο το γραμμα όπως ο WIndows Explorer;
panos78 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2005 Πρώτα από όλα να πω ότι το Total Commander το θεωρώ ένα από τα καλύτερα προγράμματα που είδα ποτέ μου σε υπολογιστή. Άξιος διάδοχος του θρυλικού Norton Commander στο DOS και στη συνέχεια του Windows Commander. Πριν λίγες μέρες κατάβασα την καινούρια του έκδοση "Total Commander PowerPack 1.41 updated" από εδώ: http://www.softpedia.com/get/File-managers/Total-Commander-PowerPack.shtmlΤο πρόβλημα μου είναι ότι δεν μπορώ να δω τα αρχεία με Ελληνικό όνομα. Τα ανοίγει κανονικά' date=' με δεξί κλικ το δείχνει κανονικά, αλλά βλέπω κινέζικα όπως φαίνεται και στην φώτο. Κατέβασα το greek-language menu αλλά το πρόβλημα παραμένει. Το περιέργο είναι ότι στη δουλεία όπου έχω Windows 2000 Ελληνικά δουλεύει τέλεια! Στο σπίτι έχω Windows XP Pro Αγγλικά. Κοίταξα τα regional settings από control panel και φαίνονται εντάξει. Άλλωστε η απλή του έκδοση (total commander 6.53) δουλεύει τέλεια χωρίς κανένα πρόβλημα. Καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει;[/quote'] To πρόβλημα που έχεις λύνεται ως εξής: Από το μενού Διαμόρφωση > Επιλογές πηγαίνεις στην καρτέλα Γραμμαοτοσειρές. Εκεί αλλάζεις τη γλώσσα στις 3 κατηγορίες σε ελληνικά. Ως προεπιλογή είναι η Δυτικής Ευρώπης συνήθως. Αν έχεις επιλέξει Times Nes Roman, μέγεθος 9, στυλ έντονο και ελληνικά θα πρέπει η επιλογή σου στην καρτέλα να φαίνεται έτσι: Times New Roman,9,b,161 Αν πάλι δεν λυθεί το πρόβλημα σου, όρισε στις Τοπικές Ρυθμίσεις από τον Πίνακα ΕΛέγχου όλα ελληνικά. Αν και πάλι δεν λυθεί το πρόβλημα, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: 1. Βρήκες κάποιο σφάλμα του προγράμματος ή/και 2. Κάτι συμβαίνει με τον υπολογιστή σου. Με την ίδια έκδοση δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα ελληνικά' date=' χωρίς να έχω πειράξει καμμια ρύθμιση. Δοκίμασε ένα reinstall αφού σβήσεις όλα τα ini του ΤC. Και μια ερώηση απο μένα: Γίνεται όταν βλέπω τη λίστα αρχείων ενος φακελου και πατάω ένα γραμμα να με πηγαίνει αυτόματα στο σημείοτης λίστας με αρχεία που αρχίζουν απο αυτο το γραμμα όπως ο WIndows Explorer;[/quote'] Μπορείς. Πήγαινε στο μενού Διαμόρφωση > Επιλογή και στην καρτέλα Λειτουργία. Στον τομέα: Γρήγορη ανεύρεση με: επιλέγεις το Γράμμα μόνο για να γίνεται αυτό που θες.
reb00t Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 panos, thanx για το tip για το γράμμα (αν και άλλος το έθεσε το πρόβλημα) μου έλυσε τα χέρια ...
panos78 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Υπάρχουν πολλά που δεν γνωρίζουμε ακόμα για τον Total Commander. Είμαι ήδη στο τελευταίο στάδιο ολοκλήρωσης της Βοήθειας του Total Commander στα ελληνικά!
asxeto4 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Panos το πρόβλημα λύθηκε. Έπρεπε να αλλάξω τη γραμματοσειρά σε MS Sans Serif. Ευχαριστώ!
panos78 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Αν έχεις προεπιλογή τα ελληνικά στο σύστημά σου, τότε λογικά θα πρέπει να γίνεται το ίδιο σε όλες τις γραμματοσειρές
Papajohn Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Φϊλε Πάνο, συγχαρητήρια, είσαι master στο Total Commander! Άλλη μια ερώτηση τωρα που σε βρήκαμε: Υπάρχει τρόπος να φτιάξουμε ένα κουμπάκι που να ανοιγοκλείνει την επιλογή "show hidden files and folders" ωστε να μη χρειάζεται κάθε φορά να μπάινω στα options;; Το κακό είναι οτι υπάρχει μια επιλογή για show hidden/system files και οχι ξεχωριστες για τις 2 κατηγορίες αρχείων. Έτσι οταν βλεπω τα system/hidden files βλέπω εκτων των hidden και τα system files τα οποία είναι και πολλά και αχρηστα για μένα. Έτσι είμαι πάρα πολλές φορες παίζω με τη ρυθμιση... Και κάτι ακόμα, κουμπί copy/cut/paste μπορούμε να έχουμε; Πολύ σπάσιμο που δεν υπάρχει διατι δεν είναι λίγες οι φορες που αφήνο static τα περιεχόμενα του ενός pane και κάνω μερικα copy/pastes στο άλλο pane.
panos78 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Δεν είμαι master απλά χρησιμοποιώ το πρόγραμμα αρκετά χρόνια και είμαι πια ο επίσημος μεταφραστής του προγράμματος στα ελληνικά, κάτι που κάνω στον ελεύθερό μου χρόνο. Για την πρώτη ερώτηση, θα προσπαθήσω να είμαι αρκετά αναλύτικός και για αυτούς που δεν γνωρίζουν καλά το πρόγραμμα. 1. Κάνεις δεξί κλικ στην γραμμή κουμπιών. Εμφανίζεται το παράθυρο «Αλλαγή γραμμής κουμπιών». 2. Πατάς το κουμπί Πρόσθεση και εμφανίζεται ένα νέο κουμπί στην αρχή της γραμμής. 3. Μεταφέρεις με το ποντίκι, το κουμπί όπου θες πάνω στην γραμμή. 4. Στο πλαίσιο Εντολή επιλέγεις την Εντολή cm_SwitchHidSys 5. Από τα παρακάτω πλαίσια, επιλέγεις το εικονίδιο για το κουμπί 6. Αν θες το κουμπί να σου βγάζει επεξήγηση βάζεις την επεξήγηση που θες στο πλαίσιο Ετικέτα. 7. Πατάς Εντάξει Πατώντας το κουμπί τώρα κρύβονται ή εμφανίζονται τα κρυφά αρχεία/φάκελοι και τα αρχεία/φάκελοι συστήματος και στα δύο παράθυρα αρχείων. Για την δεύτερη περίπτωση, αν κατάλαβα σωστά, θες κουμπιά Αποκοπής, Αντιγραφής και Επικόλλησης στη γραμμή κουμπιών. Αυτό μπορεί να γίνει με αντίστοιχο τρόπο όπως και πριν μόνο που οι εντολές θα είναι: 1. Αποκοπή=cm_CutToClipboard 2. Αντιγραφή=cm_CopyToClipboard 3. Επικόλληση=cm_PasteFromClipboard Αυτά και για ό,τι άλλες απορίες μην διστάσεις.
Papajohn Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Καλά ε, ΕΓΡΑΨΕΣ! Τώρα πια δεν πρόκειται να ξαναπατήσω ποτέ το εικονίδιο του windows explorer! Ευχαριστω!! ΥΓ. Που μπορουμε να βρούμε κανενα ωραίο εικονίδιο;; Οχι κάτι το τρομερό, απλά τα κλασικά ψαλιδακια... ΥΓ2. Πλήρης λιστα με όλες αυτες τις εντολές που υπάρχει;;
panos78 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Εγώ έχω να το πατήσω από τότε που χρησιμοποιώ τον Total Commander! Ωραία εικονίδια μπορείς να βρεις τόσο στην επίσημη σελίδα του Total Commander όσιο και στην ανεπίσημη. Μπορείς να βάλεις εικονίδια και από οποιοδήποτε άλλο εικονίδιο που περιέχει εικονίδια (icl, dll, exe, ico). Η πλήρης λίστα με αυτές τις εντολές μπορείς να την δεις στην αναδυόμενη λίστα στο πλαίσιο Εντολή στο παράθυρο Αλλαγή γραμμής κουμπιών ή σε μορφή κειμένου από το αρχείο Totalcmd.inc στο φάκελο εγκατάστασης. Για να τις έχεις διαθέσιμες μπορείς και να τις εκτυπώσεις για άμεση χρήση!
Papajohn Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Respect φιλε μου, Respect! Ευχαριστω τα μάλα!
Papajohn Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη! Μπορούμε να φτιάξουμε και κουμπάκια με ορισμένες συντομεύσεις φακέλων;; Διατι αυτο το "My Documents" κάνει εμφανέστατη την απουσία του!
panos78 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Μπορείς να το κάνεις με την μεταβλητή %$PERSONAL% σαν εντολή στην αντιστοίχιση κουμπιού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.