Προς το περιεχόμενο

Οι οθόνες των laptops

mjmj

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδη πολλές τεχνολογίες παίζουν και επειδη υπάρχουν μέτρια κατα τα αλλα laptop με πολυ καλες οθονες(φωτεινοτητα-γωνιες θεασης κλπ) αλλα και πρωτοκλασατα laptop με μετριες οθονες, καλο θα ηταν να πουμε εδω τις εμπειριες μας ανα εταιρια παραγωγής.

Εγω ειχα παλια toshiba με μετριοτατη οθονη και τωρα εχω ενα acer με άπαιχτη οθονη. Βεβαια ο toshiba ηταν πιο 'δεμενος' σαν μηχανημα και εδειχνε πιο ποιοτικος. Οχι οτι με το acer αντιμετωπισα σοβαρα προβληματα.

Εσεις τι ξερετε για το θεμα?

Δημοσ.

Εσεις δεν εχετε παρατηρησει σοβαρες διαφορες στην απεικονιση των οθονων απο laptop μιας εταιριας σε laptop μιας αλλης?

Ενω πχ στις Lcd οθονες για desktops δεν εχω δει τοσο μεγαλες διαφορες.

Εν τω μεταξυ, καθεμια εχει βγαλει και απο μια τεχνολογια. Αλλη την ονομαζει ultrabright, αλλη crystalclear κλπ. Τα ονοματα αυτα δεν θυμαμαι αν ειναι απολυτως ακριβή.

Δημοσ.

Εγω πηρα τον Satelite l10-193.... Πολυ καλο λαπτοπ (για τις αναγκες μου) αλλα δεν με ικανοποιει η οθονη.. Ειναι 15 και ειναι σαν τις παλιες tft.. Σε αντιθεση με την οθονη ενος vaio που ειναι 15,4 (καλυτερη για ταινιες) και μπορεις να κοιταξεις σχεδον σε γωνια 180!!

Δημοσ.

Egw exw ton toshiba m30-221 montelo 1.5 xronou kai h othoni einai gia mena ena apo auta pou tha me ksanaekanan na parw toshiba. Exei para polu kales gonies theashs se sxesh me laptop analogou kostous kai polu kala xrwmata kai foteinothta.

Teleytaia exw xasei epeisodia me thn agora twn laptop opote den mporw na pw gia ta fetina montela.

Δημοσ.

Egw exw to laptop ths upografhs kai h o8onh tou einai mia sumbatikh TFT. Gia thn douleia pou to 8elw omws mou paei ganti. Twra gia tainies klp opou 8eleis megaluteres gwnies tote sigoura ena mhxanhma me o8onh kainourgias texnologias einai safws kalutero.

Δημοσ.
sony vaio fs215z....

μακράν η καλύτερη οθόνη που έχει βγει ποτέ για φορητό....

Όντως η SONY ήταν η πρωτοπόρος.

Αλλά και οι άλλες brands ακολούθησαν.

Η CrystalBrite TFT-LCD του Acer της υπογραφής μου είναι πανομοιότυπης τεχνολογίας με καταπληκτική απόδοση χρωμάτων, ευκρίνια και τεράστια γωνία θέασης σε σχέση με τις απλές TFT.

Βέβαια ότι δώσεις θα πάρεις. Η ποιότητα γενικά του SONY VAIO είναι ανώτερη της ACER.

Aπό τη στιγμή πάντως που δούλεψα με τον ACER όλα τα άλλα laptops με απλή TFT οθόνη μου φαίνονται απλώς αρχαία.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Τωρα τελευταια ειδα οθονες laptop που θα τις χαρακτηριζα εξαιρετικα 'γυαλιστερες' (συγχωρηστε μου τον ορο, δεν ξερω πως αλλιως να το περιγραψω) σε σχεση με τις ματ (και πιο θαμπες) οθονες που ηξερα.

Τι ακριβως ειναι αυτο? Ειναι καποια τεχνολογια νεα? Καποιο πλεονεκτημα? 'Η απλά κατι το διαφορετικο σε σχεση με τις ματ οθονες?

Δημοσ.

Ante na deite tis othones pou bazei i dell sta laptopakia ths kai meta elate milhste oloi :D

apla sas lew oti auth ths stigmh exw native analysh se laptop 1920*1200 se 17" .....apla apisteuth poiothta kai apisteutos xwros sto desktop.

Δημοσ.
Τωρα τελευταια ειδα οθονες laptop που θα τις χαρακτηριζα εξαιρετικα 'γυαλιστερες' (συγχωρηστε μου τον ορο, δεν ξερω πως αλλιως να το περιγραψω) σε σχεση με τις ματ (και πιο θαμπες) οθονες που ηξερα.

Τι ακριβως ειναι αυτο? Ειναι καποια τεχνολογια νεα? Καποιο πλεονεκτημα? 'Η απλά κατι το διαφορετικο σε σχεση με τις ματ οθονες?[/quote

legetai crystal view kai tis exoun kanei etsi gia na einai pio zwntana ta xrwmata!!!!!apo etairia se etairia exoun diafora omws p.x. ta acer einai ka8reftis sta fulitsu einai poly kali!!mia zelatina sto eswteriko tis o8onis exw akousei oti einai

Δημοσ.

Η ονομασια ειναι στανταρντ? Εννοω ολες οι εταιριες αυτη τη ζελατινα την ονομαζουν crystal view? Ειναι καλη αυτη η προσθηκη/καινοτομια κατα τη γνωμη σας?

Δημοσ.

δεν έχω προς το παρόν φορητό αλλά επειδή θα πάρω σε λίγο έχω δει άπειρα μοντέλα (καθ'ότι αναποφάσιστος) και οι ματ οθόνες μου φάνηκαν πιο ξεκούραστες, μιας και δεν αντανακλούν τίποτε, αλλά προσφέρουν μακράν χειρότερες γωνίες θέασης σε σχέση με τις καινούργιες γυαλιστερές.βέβαια οι ματ οθόνες σιγά-σιγά εξαφανίζονται, λίγα μοντέλα τις φορούν πλέον

Από την άλλη μερικές "γυαλιστερές" δηλαδή Trubrite,Brite, Glare, Crystal Shine και δεν συμμαζεύεται είναι ΤΟΣΟ γυαλιστερές που είναι ανυπόφορες...Πιθανόν με έντονο φωτισμό ο χρήστης να έχει πρόβλημα οπότε ας το ελέγξει πριν από την αγορά.

Η SONY πάντως έχει εξαιρετικές οθόνες με δεύτερη όλως παραδόξως να ακολουθεί η ACER, πάντα κατά την γνώμη μου. Η οθόνες της HP επίσης μου φάνηκαν ως η χρυσή τομή, μιας και είναι γυαλιστερές όχι όμως υπερβολικά

Προσωπικά προτιμώ τις mat, αλλά έχουν μικρές γωνίες θέασης (τουλάχιστον αυτές που είδα). Οπότε βλέπω της hp σαν τον μέσο όρο.

ψιλο-άσχετο : υπάρχουν μήπως και φίλτρα για οθόνες φορητών; βέβαια μιας και δεν είναι τεχνολογίας καθοδικού σωλήνα δεν υπάρχει το έντονο πρόβλημα των ακτινοβολιών, αλλά οι αντανακλάσεις όμως ... ;

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Eχω κι εγω τον προβληματισμο του peter_o_parapan.

Ρε παιδια, αυτες οι γυαλιστερες οθονες(crystal bright και συναφεις τεχνολογιες), μπορει να δειχνουν μεν πιο ζωντανα χρωματα αλλα ομως δεν αντικατοπτριζουν πανω τους τον περιβαλλοντα χωρο πολυ περισσοτερο απο τις ματ οθονες?

Και αν ειναι και τοσο ...high, γιατι δεν το εφαρμοζουν και στις κλασικες tft των desktop υπολογιστων? Τι αλλαζει?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...