Προς το περιεχόμενο

Θέλω τη γνώμη σας για τον Η/Υ μου

kotetsi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, έχω έναν Η/Υ που κοντεύει να κλείσει χρόνο (αν δεν το έχει κάνει ήδη) με τα εξής χαρακτηριστικά:

Επεξεργαστής: P4 Northwood 2.8GHz S478

Μητρική: ASRock P4i65GV (χαρακτηριστικά)

RAM: 1024/400 Kingston (2x512)

Κ/Γ: NVidia GeForce FX5200 128MB

HDD: WD 160GB

CDRW: Sony 52x

DVD: Samsung 16x

DVDRW: Nec 3520A

Κ/Δ: Intel Pro/100S (τουλάχιστον 5 ετών, την είχα στον παλιό μου P3)

Τροφοδοτικό: 350Watt (μεκαψίδικο)

Περιφερειακά: εξωτερικός σκληρός (WD 80GB), usb sticks, BT adapter, καλώδια κινητών κλπ σκατουλάκια.

Λειτουργικό: WinXP Pro SP2 English

Οι θερμοκρασίες της μητρικής και του επεξεργαστή, όπως αυτές εμφανίζονται στο BIOS είναι:

- μητρική: 36 C

- επεξεργαστής: 50+ C (πολλές φορές 56 - 61 C)

και η ταχύτητα του fan του επεξεργαστή είναι 2833rpm.

Να πω επίσης ότι το tower μου έχει μόνο μία θέση για ανεμιστήρα (φυσικά κατειλημμένη).

Με δεδομένο πως ο Η/Υ περνάει πολλές ώρες της ημέρας ανοιχτός (πολλές φορές μπορεί να μείνει αναμμένος και δυο και τρία 24ωρα) και επίσης ότι ασχολούμαι κατά κόρον με σχεδιαστικές εφαρμογές (και πολύ σερφάρισμα στο Internet, αλλά δε νομίζω αυτό να παίζει ρόλο, ε? - με games δεν ασχολούμαι), οι οποίες πιέζουν το μηχάνημα... χρίζω αντικατάστασης γιατρέ μου? Πρέπει να ανησυχώ για κάτι? Υπάρχει κίνδυνος να παρουσιαστεί δυσλειτουργία σε σύντομο χρονικό διάστημα?

Τα ρωτάω αυτά γιατί απλά αυτήν τη στιγμή προσανατολίζομαι στην αγορά ενός καλού laptop (πιθανότατα το FSC Amilo M3438G, με... full extra!) και δεν μπορώ (αν και θα ήθελα) να αναβαθμίσω το desktop μου.

Δεδομένου λοιπόν του γεγονότος ότι ο παλιός μου P3 με έβγαλε "ασπροπρόσωπο" για τέσσερα χρόνια (τον είχα χρυσοπληρώσει βέβαια) μπορεί να κάνει το ίδιο και αυτός που έχω τώρα, ή θα ήταν καλύτερο να ξεχάσω το laptop και να αναβαθμίσω το tower?

Δημοσ.

Ups πρώτα από όλα (αν δεν υπάρχει ήδη) !!!!!!!!!!!

Καλύτερο/ποιοτικότερο τροφοδοτικό κατά προτίμηση κάτι σε 400άρι + (όχι ακριβό πάντως)

Καλύτερη ψύκτρα για τον επεξεργαστή... (κάτι σε χαλκό κατά προτίμηση)

ΔΕΝ χρειάζεται τίποτα άλλο (κατά την άποψη μου) και είσαι οκ με αυτό το μηχάνημα για 2 χρόνια ακόμα αν πάρεις το λαπτοπ...

Εγώ από όταν μου έδωσαν λάπτοπ (εταιρικό) έχω να κάτσω στο πισι τουλάχιστον 2 μήνες πάντως... ;)

Δημοσ.

Με σύνολο 100Ε παιρνεις ανω του μετριου κουτι και τροφοδοτικο και εισαι αρχοντας

Εφοσον οι εφαρμογες σου τρεχουν καλα (απ'οτι βλεπω καλα κανεις και εχεις 1024 μνημη) με σωστη συντηρηση ο υπολογιστης σου εχει περιπου 2 χρονια μελλον σιγουρα

Δημοσ.

Ότι σου είπαν τα παιδιά. Με ένα καλό κουτί(να υπάρχουν τρεις ανεμιστήρες, ένας πίσω, ένας μπροστά και ένας στο πλάι) και ένα καλό τροφοδοτικό είσαι κομπλέ. Για ψήχτρα τι να σου πω η stock του northwood είναι υπεραρκετή, τώρα αν εσύ για ψυχολογικούς λόγους δε θέλεις να βλέπεις 50άρες μπορείς με 25 ευρώ να βρεις κάτι το αξιοπρεπές. Προσοχή μόνο να μην ψωνίσεις τίποτα το θορυβώδες και πάνω στη βδομάδα ξανακουμπώσεις τη stock ψήχτρα.

Δημοσ.

Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις.

@LL_NEO: Κάθε άλλο παρά για ψυχολογικούς λόγους το κάνω. Απλά ακούω (ή καλύτερα... διαβάζω) πολλούς που παραπονιούνται για τις υψηλές θερμοκρασίες εντός του tower και ψάχνουν τρόπους να τις μειώσουν και ήθελα να γνωρίζω κατά πόσον το δικό μου μηχάνημα δουλεύει σωστά ή υπερθερμαίνεται χωρίς λόγο. Άσε που πείστηκα πως ο επεξεργαστής μου δουλεύει σε σχετικά normal θερμοκρασία... το απόγευμα είδα έναν Prescott 3.2GHz να αναπτύσσει θερμοκρασία 78 βαθμών C χωρίς να έχει δουλέψει για πολύ ώρα!

@Αλέξανδρος Σγουράκης: Χμμμ... με ?100 μάλλον μόνο το τροφοδοτικό μπορώ να πάρω, αφού τα περισσότερα towers που κοστίζουν λίγα χρήματα δεν υπερτερούν σε κάτι έναντι του υπάρχοντος κουτιού. Πάντως βρήκα ένα συνδυασμό tower και τροφοδοτικού που μου άρεσε αρκετά και είναι στα ?200:

tower

τροφοδοτικό

Βέβαια, υπολογίζω ότι θα προβώ στην αγορά τους μάλλον τα Χριστούγεννα. Τι γνώμη έχετε για το συνδυασμό αυτόν? Φαντάζομαι ότι δε θα υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας με τη μητρική μου και τα υπόλοιπα μέρη, έτσι (τελικά δεν τα πάω καλά με τις αναβαθμίσεις...)?

@dpolal2: Να σου πω την αμαρτία μου, UPS δεν έχω ακόμη συνδέσει και δεν το σκέφτομαι καν για να είμαι ειλικρινής.

Δημοσ.

Φίλε μου, ΠΡΩΤΑ από όλα πρέπει να πάρεις ένα Ups....

Aφού το δουλεύεις το μηχάνημα συνέχεια είναι το ΠΟΙΟ απαραίτητο εξάρτημα που εγγυάται την ασφάλεια του.

Θα σου το πούν όλοι οι υπόλοιποι αυτό...

Χωρίς να έχω προβλήματα ρεύματος και διακοπές στο σπίτι μου έχασα 3 δίσκους μέχρι που έβαλα Ups...

3 χρόνια τώρα δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα.

Δημοσ.

http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=131

Για τα λεφτά του θεωρώ ότι είναι η πιο τίμια πρόταση. Για να πάρεις κάτι πιο λειτουργικό πρέπει σαφώς να δώσεις αρκετά περισσότερα. Υπάρχει σε αρκετά μαγαζιά όποτε όλο και κάπου θα το πετύχεις. Το χω ξαναπει όταν δούλευα σε μαγαζί και μου έφερναν για συναρμολόγηση το avance, έκανα πάρτι. οι μόνες βίδες που έβαζα ήταν του τροφοδοτικού. Όλα τα αλλα χωρις βίδες. Σε 7-9 λεπτά τα χα πετάξει όλα πάνω, έβαζα να σεταριστούν τα ΧΡ και πήγαινα για καφέ.

Τώρα για τροφοδοτικό απο τα 60 μέχρι τα 100 ευρώ υπάρχουν πολλές αξιοπρεπείς επιλογές.

Δημοσ.

Φίλε King of UPS θεωρούνται οι MGE (Merlin Gerin) και η APC αλλά είναι και λίγο τσιμπημένες...

Παρόλα αυτά άλλες μάρκες καλές είναι και οι Muswtec, Accupower κλπ...

Προτίμησε οπωσδήποτε UPS τύπου Line interacive και κατά προτίμηση από 600VA και πάνω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...