jim_222 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2005 Ρε παιδιά, αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει... Έχω εδώ ένα laptop Compaq Presario 2100, μοντέλο 2106ΕΑ, που έχει απάνω του ένα combo drive, Toshiba SD-R2312. Το πρόβλημα που μου παρουσιάζει είναι ότι το drive διαβάζει τα DVDs κανονικά και με το νόμο, ενώ δε βλέπει τα CDs!!! (συγκεκριμένα όταν του πατάς από το My Computer να ανοίξει το CD λέει πως πρόκειται είτε για κατεστραμένο δίσκο, είτε για κάποια μορφή που δεν μπορούν να διαβάσουν τα windows) Έχει μήπως κάποιος να προτείνει κάτι; (το μόνο που δοκίμασα εγώ προς το παρόν, ήταν να το καταργήσω και μετά να κάνω εγκατάσταση νέας συσκευής, που όπως καταλαβαίνετε απέτυχε παταγωδώς... )
georgeadams Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2005 Δυστυχώς μάλλον πρέπει να αλλάξεις το drive. Και το δικό μου pressario 915us τα ίδια έκανε. Στο δικό μου (και σε όλα τα compaq εκείνης της γενιάς, πιθανώς και στο δικό σου) το drive είναι ακριβώς πάνω από τη μνήμη με αποτέλεσμα να ζεσταίνεται υπερβολικά και αυτό έχει αντίκτυπο στο χρόνο ζωής του. Εγώ το έβγαλα (ξεβιδώνοντας 1-2 βίδες στο κάτω μέρος του laptop) και αγοράσα και έβαλα στη θέση του ένα NEC DVD±RW που αγόρασα από μαγαζί στη Στουρνάρη. Μάλιστα, για να μην πάθει και αυτό τα ίδια από τη θερμότητα, δεν το βίδωσα, και το βάζω μέσα στο laptop μόνο όταν χρειάζεται να διαβάσω ή να γράψω ένα δισκάκι...
jim_222 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2005 Oh, κακά μαντάτα αυτά... Η αλήθεια είναι πως κάτι τέτοιο υποψιαζόμουν και εγώ, αλλά διατηρούσα κάποιες κρυφές ελπίδες πως πρόκειται για software πρόβλημα και όχι για hardware... Anyway, thanks για την απάντηση georgeadams. Έτσι από εγκυκλοπαιδικό ενδιαφέρον, θυμάσαι μήπως πόσο κόστιζε; Και πώς μπορώ να ξέρω αν είναι συμβατό κάποιο drive με το συγκεκριμένο υπολογιστή ή όχι;
georgeadams Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Η τιμή του NEC ND-6650A κυμαίνεται από 92 μέχρι 110 ευρώ. Συμβατό με το laptop σου είναι σίγουρα. Όλα τα drive έχουν τις ίδιες διαστάσεις και τα ίδια βύσματα. Στη δική μου περίπτωση, στα πλαϊνά του drive ήταν βιδωμένες 2 μεταλικές ράγες για να μπορεί να κουμπώνει στο σώμα του laptop. Όταν έβγαλα το παλιό, τις ξεβίδωσα και τις βίδωσα στο νέο κι έτσι μπήκε κανονικά. Υπάρχει βέβαια κι ένα μικρό "αισθητικό" πρόβλημα μιας και η πρόσοψη του νέου drive είναι μαύρη ενώ του παλιού ασημένια κι έτσι δεν ταιριάζει πολύ εμφανισιακά αλλά εμένα δεν με πειράζει.
vageco Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2005 pados auth h genia ton compaq eixe vgalei to idio lathos kai se enan gnosto to idio provlima eixe vgalei..kai ekane trampa ena eksoteriko drive,,,akou na mhn diavazei cd,,,kai ta dvd na ta vlepei mia xara....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.