Προς το περιεχόμενο

Διευκρινιστικη ερωτηση για PSU

S2Katana

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπερα.Εχω ενα τροφοδοτικο QTec 500W.Πριν αρχισετε να βαρατε (ειναι μαπα, το ξερω), θα ηθελα να μου πειτε αν καλυπτει το συστημα μου.Εχω εναν AMD Athlon 64 3200+, M/B Asus A8n SLI, 2 Asus EN6600GT SLI Enabled και 1GB Ram.Γενικα φαινεται οκ εδω και 3-4 μηνες, αλλα θα ηθελα να μαθω αν συντρεχει λογος αλλαγης του(πχ σταθεροτερη λειτουργια) και τι προτεινετε.Το εχω συνδυασει με UPS MGE AVR1100.Ευχαριστω

Δημοσ.

loipon

athlon 64 = 89 watts

2xAsus 6600 = 140watts

2x512 = 20 watts

hdd = 25watts

motherboard= 25watts

synolo 300watts ,vale kai alla 20watts to poly gia fans ,keyboard mouse kai alla mikra .

kai gia kathe drive alla 25watt

Δημοσ.

Πάνο, μην κοιτάς τα W...

Τα 500 που δίνει το Qtec παραμένουν ΥΠΕΡΑΥΞΗΜΕΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ.

Στην πραγματικότητα στα 350W φορτίο δεν ξέρω πόσα sec θα περάσουν πρωτού κάνει το μπάμ!

Θα συνιστούσα να κοιτάξεις τις τάσεις με ένα πολύμετρο, να δείς πόσο αποκλίνουν από την nominal value, και ιδιαίτερα η 12άρα.

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις συμβουλες σας.

@billpeppas ειμαι εντελως ασχετος στο συγκεκριμενο θεμα.Μηπως μπορω να βοηθησω αναφεροντας τι τασεις γραφει πανω στο τροφοδοτικο?

Δημοσ.

aytes oi taseis pou leei panw to trofodotiko einai aytes pou prepei na dinei.....estw koita ti sou leei to asus prob mias kai exeis asus...mporei na apoklinoun kapws apo tis pragmatikes alla den exoun kai kamia megali diafora.....prepei opwsdipote na eisai +-10% kai oso pio katw pistevw apo to +-10% (se apoliti timi) eissai toso to kalitero....

Δημοσ.

Ξεφορτώσου γρήγορα το Qtec. Μπορεί ανά πάσα στιγμή να καεί και να σου καταστρέψει mobo και cpu. Εγώ πήρα το αυτό και βρήκα την ησυχία μου...

Δημοσ.
aytes oi taseis pou leei panw to trofodotiko einai aytes pou prepei na dinei.....estw koita ti sou leei to asus prob mias kai exeis asus...mporei na apoklinoun kapws apo tis pragmatikes alla den exoun kai kamia megali diafora.....prepei opwsdipote na eisai +-10% kai oso pio katw pistevw apo to +-10% (se apoliti timi) eissai toso to kalitero....

Εχω μια screenshot απο τις τασεις που αναφερει το Asus Probe

psu.jpg

Δημοσ.
Υπαρχει δηλαδη ενδεχομενο να χαλασει καποιο part του PC?

μου έχουν καεί 2 τροφοδοτικά, ένα enermax και ένα Qtec. Και τα δύο μου έκαψαν την motherboard, ενώ το Qtec και τον επεξεργαστή (έκανε ένα μεγάλο βραχυκύκλωμα με το κουτί). Η διαφορά είναι ότι το Enermax το είχα 3 χρόνια ενώ το Qtec μόλις μερικούς μήνες...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...