Προς το περιεχόμενο

firmware update

apostolis1979

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω το nec DVDRW3500AG με firmware 2.16 και θέλω να κάνω αναβάθμιση. Επειδή δεν ξέρω πολύ καλά το θέμα μπορεί να μου πει κάποιος με λίγα λόγια πως γίνεται, αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος και αν μπορώ να σώσω το τωρινό μου firmware, ωστε να το το ξαναβάλω αν υπαρχει πρόβλημα.

ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Φιλε μου το τελευταιο original firmware της NEC ειναι αυτο και το τελευταιο modded firmware για το 3500AG ειναι αυτο. Πιστεψε με πως με το modded firm που σου προτεινω δεν θα εχεις κανενα απολυτως προβλημα.

Δημοσ.

αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να κάνεις αναβάθμιση, θα σου πρότεινα να μην κάνεις λογω των επιπλοκών της διαδικασίας

Δημοσ.

Και τα δυο firm upgrade ειναι φτιαγμενα με WinFlash , οποτε προβλημα κανενα , αρκει την ωρα που θα γινεται το upgrade να μην υπαρχει CD-DVD μεσα στο NEC.

Δημοσ.
εχω το nec DVDRW3500AG με firmware 2.16 και θέλω να κάνω αναβάθμιση. Επειδή δεν ξέρω πολύ καλά το θέμα μπορεί να μου πει κάποιος με λίγα λόγια πως γίνεται' date=' αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος και αν μπορώ να σώσω το τωρινό μου firmware, ωστε να το το ξαναβάλω αν υπαρχει πρόβλημα.

ευχαριστώ πολύ[/quote']

Καλησπέρα.

Δεν είναι δύσκολο να περάσεις το firmware σε πάει βήμα βήμα.

Κατεβάζεις το καινούργιο firmware, ανοίγεις το αρχείο που κατέβασες, επιλεγείς το Nec 3500, δίνεις οκ, περιμένεις μέχρι να κάνει αναβάθμιση το καινούργιο firmware και όταν ολοκληρωθεί έχεις τελειώσει.

Υπάρχει τρόπος να κρατήσεις το firmware που έχεις, όπως θα κατεβάσεις το καινούργιο firmware έτσι θα κατεβάσεις και το παλιό αυτό που έχεις ήδη.

Ο κίνδυνος είναι ότι σε περίπτωση κάποιας διακοπής ρεύματος αν δεν έχει ολοκληρωθεί η αναβάθμιση είναι να χαλάσει το Νec 3500, λόγω που δεν ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση, αν γίνει κάτι τέτοιο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα μετά.

Υ.Γ. Αν τελικά αποφάσεις να το κάνεις, σου προτείνω να μην τρέχεις καμία άλλη εφαρμογή την ώρα της αναβάθμισης.

Δημοσ.

Ποιες επιπλοκές; Από το μόνο που πραγματικά κινδυνεύεις είναι η διακοπή ρεύματος. Και αυτό δεν πρέπει να συμβεί για τα 10" που διαρκεί το update!!!

Γενικά για να είσαι σίγουρος:

1. Κάνε restart τον υπολογιστή ώστε να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο "φορτομένος".

2. Μην τρέχεις κανένα άλλο πρόγραμμα εκείνη τη στιγμή.

3. Μην έχεις δισκάκι μέσα στο drive.

Κατέβασε το firmware που προτείνει ο φίλος, κατά προτίμηση το modded, δηλαδή το 2.TG και ακολούθησε τις οδηγίες που λέει (αν κατεβάσεις το original, πιθανόν να γράφει ότι πρέπει να απεγκαταστήσεις το πρόγραμμα intel application accelerator και να αποσυνδέσεις όλες τις usb συσκευές από τον υπολογιστή - εγώ δεν κάνω τίποτα από αυτά και δεν έχω πρόβλημα). Για να αποθηκεύσεις το firmware που έχεις τώρα κατέβασε το πρόγραμμα necdump από το ίδιο site, ή κατέβασε το firmware 2.16.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...