alerasta Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2005 Εγκατέστησα το Τελευταίο Kubuntu v5.04. Μπαίνοντας στο control center κάποιες από τις επιλογές που θέλω να χρησιμοποιήσω είναι απενεργοποιημένες (γκριζαρισμένες). Πατάω [administrator mode] όπου μου ζητάει κωδικό και αφού τον δώσω με ξαναπηγαίνει στην πρώτη σελίδα του control center ενώ οι επιλογές είναι ακόμα απενεργοποιημένες. - Και οι ερωτήσεις είναι: - πως ενεργοποιούνται οι επιλογές στο control center; - πως ενεργοποιώ τον root χρήστη ώστε να μπορώ να κάνω login κατευθείαν σαν root όταν χρειάζεται; - Ευχαριστώ
alerasta Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2005 Με λίγο ψάξιμο λύθηκε: Σε terminal: - su (ζητάει password) - passwd root (δώσε το νέο password γιά τον root) - cd /etc/kde3/kdm - chmod 777 kdmrc - Και επειδή έχω να χρησιμοποιήσω vi εδώ και 15 χρόνια (σε motorolla 68000 based unix) - Επέστρεψε σε KDE - Πήγαινε στο /etc/kde3/kdm και κάνε κλικ το αρχείο kdmrc - Το ανοίγει στο Kate όπου ψάχνεις το AllowRootLogin και από false το κάνεις true - Αποθήκευσε το αρχείο και κλείσε το Kate - Ξανά πίσω στο terminal - chmod 644 kdmrc - Τώρα μπορείς να κάνεις login σαν root όποτε θέλεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.