alerasta Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2005 Εγκατέστησα το Τελευταίο Kubuntu v5.04. Μπαίνοντας στο control center κάποιες από τις επιλογές που θέλω να χρησιμοποιήσω είναι απενεργοποιημένες (γκριζαρισμένες). Πατάω [administrator mode] όπου μου ζητάει κωδικό και αφού τον δώσω με ξαναπηγαίνει στην πρώτη σελίδα του control center ενώ οι επιλογές είναι ακόμα απενεργοποιημένες. - Και οι ερωτήσεις είναι: - πως ενεργοποιούνται οι επιλογές στο control center; - πως ενεργοποιώ τον root χρήστη ώστε να μπορώ να κάνω login κατευθείαν σαν root όταν χρειάζεται; - Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alerasta Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2005 Με λίγο ψάξιμο λύθηκε: Σε terminal: - su (ζητάει password) - passwd root (δώσε το νέο password γιά τον root) - cd /etc/kde3/kdm - chmod 777 kdmrc - Και επειδή έχω να χρησιμοποιήσω vi εδώ και 15 χρόνια (σε motorolla 68000 based unix) - Επέστρεψε σε KDE - Πήγαινε στο /etc/kde3/kdm και κάνε κλικ το αρχείο kdmrc - Το ανοίγει στο Kate όπου ψάχνεις το AllowRootLogin και από false το κάνεις true - Αποθήκευσε το αρχείο και κλείσε το Kate - Ξανά πίσω στο terminal - chmod 644 kdmrc - Τώρα μπορείς να κάνεις login σαν root όποτε θέλεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.