Προς το περιεχόμενο

Προβλημα σε new PC

AGGANIS13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσφατα πηρα ενα νεο συστημα:

DFI LANPARTY NF4 ULTRA D

AMD 64 3200+ (939)

NVDIA 6600 PCI EX

HDD MAXTOR 200GB SATA

RAM 2x512 DUAL CHANNEL NONAME

Τωρα στα ξαφνικα και χωρις προφανη λογο το συστημα μου εμφανιζει την γνωστη μπλε οθονη με τα κινεζικα γραμματα και στη συνεχεια κανει reboot μονο του. Ορισμενες φορες (λιγες) σβησει και χωρις να βγαλει την μπλε οθονη. Οπως καταλαβαινεται ειναι πολυ σπαστικο.

Αυτο μπορει να το κανει οποιαδηποτε στιγμη. Μπορει να το κανει ακομα και την ωρα που το εχω αφησει ανοικτο στο internet να κατεβαζει, χωρις να κανω κατι εγω.

Μηπως φταινε οι μνημες που ειναι NONAME?

Αυτο σκεφτηκα πρωτα - πρωτα. Αλλα πως θα ξερω σιγουρα οτι ειναι αυτο.

Αν το ξερω σιγουρα ενταξει να παω να παρω αλλες. Αλλα οχι να τις πληρωσω 120 - 150 ευρω και να μην ειναι αυτο το προβλημα.

Για να ακουσω την γνωμη σας.......

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Δοκίμασε να πάρεις τις μνήμες απο κάποιο φίλο σου αν έχει DDR και να δείς αν παρουσιάζει τα ίδια προβλήματα.

Δημοσ.

File mou ki ego to pathena auto otan pira to Pc prin apo ena mhna kai apo ti eida exoume to idio M/b DFI LANPARTY NF4 ULTRA D. Mou to ekane 1-2 fores ti mera kirios otan epeza pexnidia kai me eixe ekneurisi afantasta. Eixa no name Ram(mexri na paro tis OCZ GX 3500). Den ksero ti akrivos eftege pantos afou pira tis mnimes kai ekana bios update den mou ksanaekane pote restart. Opote kararxas protino na kanis bios upgrate kai na vreis apo kanena filo mnimi na dokimasis. Episis kane oti driver mporesis upgrate opos tis Gpu. Pantos einai oti pio ekneuristiko mporei na sou kanei ena kainourgio PC. :-x

Δημοσ.

Δεν εχω κανενα φιλο που να εχει Pc.

Δεν υπαρχει κανενας τροπος να βρω αν φταινε οι μνημες?

Κανενα προγραμματακι ισως?

Δημοσ.

Tis mnimes se poia slots tis exeis valei giati ego prin paro tis OCZ eixa mia 512 kai otan tin evaza sto 2 (to proto portokali apo pano) pou leei to manual ekane restart kathe fora pou epeza sinexia. Eno otan evala tin 512 sto slot 1 (pano pano to kitriono) ekane 1-2 tin hmera paroolo pou otan kanei boot sou leei na ti valis sto slot 2. Pantos Dokimase na valis ti dio mnimes sta slot 2-4 diladi ta portokali.

Δημοσ.

Mporei h mnhmh na mh ftaiei ki apla na einai asymbath me to board. Tsekare me Bios update ki elekse tous xronismous ths mnhmhs mesa apo to Bios. Isws na th vlepei la8os se syxnothta kai xronismous. Mete dokimase na valeis kapoia pio symbata modules apo Kingston h' Twinmos (an de 8es na fygeis poly pshla se lefta). Efoson to PC sou einai kainourio kai to esthsan aytoi, tote gia thn opoia asymbatothta AYTOI ey8ynontia kai mporeis na to ekmetalleyteis ayto deontos (sthn agora allhs mnhmhs dinontas mono th diafora ;) ).

Δημοσ.

Το πρόβλημά σου κατά 90% είναι μνήμης. Η μητρική σου την οποία έχω και γω δεν είναι συμβατή με τους περισσότερους τύπους Value RAM και γι αυτό μάλλον έχεις restarts. Στη θέση σου θα έκανα οικονομίες για να πάρω 2 καλά dimmakia των 512 MB και να τα βάλω σε Dual Channel. Το θέμα έχει ξανασυζητηθεί στο forum οπότε θα βρείς αρκετά γι αυτό. Υπήρχαν αρκετά άτομα με το προβλημά σου και λύθηκε με αλλαγή RAM.

Δημοσ.

Μνήμες στα slot 2-4 ( ξεκινάς με 1 το κοντικότερο στην CPU ).

Και στο Genie BIOS βάζεις enable την επιλογή Run Memtest.

Αν βγάλει errors, τότε έχεις είτε ελαττωματική μνήμη είτε ασύμβατη μνήμη ( είτε έχεις δώσει τιμές στο setup της μνήμης, και αυτή δεν αντέχει τους συγκεκριμένους χρονισμούς ( timings ) )

Δημοσ.

Εκανα bios update. Αλλαξα τις μνημες και τις εβαλα στα κιτρινα slots. Εκανα run το memtest και εβγαλε χιλιαδες λαθη μεχρι το test 6 (μετα το σταματησα).

Τι να κανω? Να παραγγειλω αλλες μνημες?

Ποιες να παρω?

Δεν θελω να ειναι πολυ ακριβες.

Δημοσ.

Αφου εκανα αυτα που γραφω παραπανω, το προβλημα εγινε μεγαλυτερο. Ο υπολογιστης Εσβηνε σχεδον ανα μιση ωρα.

Τωρα εχω αφησει μονο την μια μνημη στο επανω πορτοκαλι slot και νομιζω οτι ειναι λιγακι καλυτερα. Φυσικα εχω λιγη μνημη.

Απο οτι ειδα στο site e-shop οπου και πηρα το PC, το συγκεκριμενο M/B δεν υποστηριζει μνήμες Kingston Value Ram και Corsair Value.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.525148

Σκεφτηκα να παρω δυο απο αυτες....

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554653

Ειναι καλες?

Τις υποστηριζει το Μ/Β?

Νομιζω οτι υποστηριζει μονο 184 pin μνημες. Αυτες ειναι ddr2 204 pin.

μηπως να παρω αυτες?

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554651

Τι να κανω???

Δημοσ.

Πάντως αφού οι μνήμες είναι καονούργιες να ζητήσεις αντικατάσταση και κοίτα μήπως στις αλλάξουν με αυτές που θες να πάρεις πληρώννοντας την διαφορά(αν και το δεύτερο είναι λίγο δύσκολο).

Δημοσ.

Απο χθες που το εχω αφησει με την μια μνημη, στο επανω πορτοκαλι slot, μεχρι τωρα το πρωι που ηρθα και το ειδα δεν εχει σβησει το μηχανημα.

Δημοσ.

Φιλε, δεν φταίνε οι μνημες που ειναι NONAME, ή VALUE, ή απο το καλάθι. Μνημες "μαρκες" και υπερτιμιμένες παιρνεις για overclocking, αφου εχεις διαβασει μερικα διπλοσέντονα posts και αρθρα για να ξερεις τα βασικά και γιατι παιζουν ρολο οι μνημες.

Για ενα σταθερό συστημα, χωρις μαϊμουδιές, ειναι κατάλληλες και οι φτηνότερες μνημες, αρκει να περνανε 1 φορά το βασικο μεμτεστ.

Αν ειναι πρόσφατα αγορασμένες, και το προβλημα υπάρχει απο την αρχή, ειναι ελλατωματικά τα/το συγκεκριμένο dimmaki που πηρες. Μετα απο ελενχο με το μεμτεστ το μαγαζι να στις αλλαξει χωρις πολλα-πολλα.

Αν τις ειχες καιρό, και χωρις ν'αλλαξεις τιποτα εμφανιστηκε, χαλασαν για καποιο λόγο : ξαφνικες αλλαγες τασεις (τροφοδοτικό, μητρική ή απλά ΔΕΗ), τις επιασες με στατικο στα χέρια, τις κουνησες εν λειτουργία, κλπ.

Με DDR2 σε AMD δε νομίζω οτι κερδίζεις κάτι. στα 400/3200 θα παιζουν (αν ειναι συμβατες)

εγω αν ειμουν εκτος εγγυησης, θα επαιρνα τη

Πλαισιο TRANSCEND 512MB 400MHz DDR PC3200 DIMM ? 47.01

Aν εχεις εγγυηση, πρεπει να σε καλύψει το eshop.

Δημοσ.
Φιλε' date=' δεν φταίνε οι μνημες που ειναι NONAME, ή VALUE, ή απο το καλάθι. Μνημες "μαρκες" και υπερτιμιμένες παιρνεις για overclocking, αφου εχεις διαβασει μερικα διπλοσέντονα posts και αρθρα για να ξερεις τα βασικά και γιατι παιζουν ρολο οι μνημες.

Για ενα σταθερό συστημα, χωρις μαϊμουδιές, ειναι κατάλληλες και οι φτηνότερες μνημες, αρκει να περνανε 1 φορά το βασικο μεμτεστ.

Αν ειναι πρόσφατα αγορασμένες, και το προβλημα υπάρχει απο την αρχή, ειναι ελλατωματικά τα/το συγκεκριμένο dimmaki που πηρες. Μετα απο ελενχο με το μεμτεστ το μαγαζι να στις αλλαξει χωρις πολλα-πολλα.

Αν τις ειχες καιρό, και χωρις ν'αλλαξεις τιποτα εμφανιστηκε, χαλασαν για καποιο λόγο : ξαφνικες αλλαγες τασεις (τροφοδοτικό, μητρική ή απλά ΔΕΗ), τις επιασες με στατικο στα χέρια, τις κουνησες εν λειτουργία, κλπ.

Με DDR2 σε AMD δε νομίζω οτι κερδίζεις κάτι. στα 400/3200 θα παιζουν (αν ειναι συμβατες)

εγω αν ειμουν εκτος εγγυησης, θα επαιρνα τη

Πλαισιο TRANSCEND 512MB 400MHz DDR PC3200 DIMM ? 47.01

Aν εχεις εγγυηση, πρεπει να σε καλύψει το eshop.[/quote']

Sssh... DDR2 δεν μπαίνουν σε AMD.

Το memtest με 1 loopα δεν σημαίνει ότι είναι ok.

Μπορεί και απλά στο 6 loop να έχουν ζεσταθεί και να πετάνε errors λόγω θερμότητας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...