Προς το περιεχόμενο

Οι χαμηλότερες τιμές βενζίνης στο Internet

grbiz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρίξτε μια ματιά στο http://www.gasprice.gr

Εντοπίστε τιμές βενζίνης και εισάγετε στο site.

Το gasprice.gr εμφανίζει τις χαμηλότερες και τις υψηλότερες.

Καταναλωτές ενωμένοι ενάντια στην ακρίβεια.

Βοήθησε και εσύ :idea:

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

To gasprice.gr βασίζεται στην συμμετοχή χρηστών / καταναλωτών που επιθυμούν να βοηθήσουν στην έγκαιρη ενημέρωση των τιμών από τα πρατήρια της περιοχής τους.

2 τιμές πρατηρίων να εισάγει ένα μέλος την εβδομάδα αρκεί.

Το ypan.gr (υπουργείο ανάπτυξης) περνάει κάποιες τιμές από ένα σύνολο 1200 πρατηρίων πανελλαδικά που ενημερώνονται κάθε 10-15 ημέρες περίπου και αναφέρει τα 3 πιο φθηνά πρατήρια. Το bloka.com απλά παραπέμπει στο ypan.

Τα πλεονεκτήματα του gasprice.gr είναι:

- μπορείς να δεις περισσότερα από 3 φθηνά πρατήρια τουλάχιστον τα 10

- επίσης και τα ακριβότερα

- Η βάση δεδομένων του αυξάνεται καθημερινά ως προς τα πρατήρια.

- Τα μέλη αυξάνονται καθημερινά οπότε και η ενημέρωση θα αυξάνεται καθημερινά.

- Σύντομα θα προστεθούν και χάρτες οπότε θα μπορεί να εντοπίσει κάποιος το επιθυμητό πρατήριο εύκολα αφού η διεύθυνση συνήθως δεν επαρκεί.

- Και υπάρχουν και άλλες πολλές δυνατότητες που με την συμμετοχή του κόσμου μπορεί να υλοποιηθούν.

Το gasprice.gr είναι μια προσπάθεια που είναι προς όφελος όλων για αυτό και πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα περπατήσει.

Δημοσ.

περιληπτικά:

legal advice, disclaimers, registration, email validation, reg with free mails,

search with nomos/city μικρη χρησιμοτητα για Αθηνα,

μαγειρεματα case : "βαλε -10 λεπτα στον χ, βαλε +10 στο γειτονα του"

typical reply (περιπτωση shops vs skroutz) 'εεε, αυτο ηταν η χτεσινη τιμη'

Σχεδον αδυνατο να προσελκυσεις τοσους spotters, σε μια χώρα με μικρο πληθυσμό, λίγους χρηστες ιντερνετ, ελαχιστα καλιεργημενο το "εμεις", και τεράστιο το "εγώ", να ενημερωνουν τοσο τακτικα, για την ψυχη της μάνας τους, ωστε να θεωρήται έγκυρη η τιμη.

Εχεις καποιον άσσο στο μανικι ?

Δημοσ.

Έχεις δίκιο σχεδόν σε όλα προς το παρόν.

Αυτή η φιλοσοφία συμμετοχής του χρήστη / καταναλωτή στην Ελλάδα ακόμη δεν έχει περπατήσει αλλά πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου και χρόνος υπάρχει.

Η εισαγωγή πληροφοριών είναι μια δύσκολη υπόθεση για μια μικρή ομάδα ανθρώπων αλλά όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα. Αυτό θα γίνει σιγά - σιγά για να διορθώνονται τα προβλήματα του site και να βελτιώνεται η πρακτική του.

Το searching στην Αθήνα μπορεί να φαίνεται νομός / πόλη αλλά ως πόλη θεωρείται η περιοχή όπως και στην Θεσσαλονίκη. Δεν ξέρω αν το είδες.

Αν έχεις μια καλύτερη πρόταση αναζήτησης θα την ακούσω.

Το θέμα αξιοπιστίας υπάρχει σε όλα τα ανάλογα sites στην Αμερική αλλά διορθώνεται με τα μέλη. Όσο λιγότερα μέλη τόσο πιο ελεγχόμενη η κατάσταση όσο περισσότερα τόσο μεγάλύτερη διασταύρωση. Προχτές διάβαζα στο PC mag ότι η χρήση του Internet στην Αθήνα έχει φθάσει το 30%!!! είναι θέμα χρόνου.

Στο κάτω κάτω 2 τιμές πρατηρίων την βδομάδα ζητάμε από όλους τους χρήστες και όσο αυξάνονται οι απαιτήσεις θα είναι λιγότερες.

Θα φανεί. Αργά και σταθερά.

Η κριτική σου είναι καλοδεχούμενη όπως και κάθε πρόταση βελτίωσης επίσης.

Δημοσ.

isws na to sikwnan kai mesw AWMN (kai genika gia ta ypoloipa dyktia wireless) pisteuw tha itan mia poly kalh idea + oti ean ginotan kai thema stis eidhseis pisteuw tha eixe megalh antapokrish apo tous xrhstes odhgous + h ananewsh twn timwn tha ginotan kai pio grhgora.

Δημοσ.
Η κριτική σου είναι καλοδεχούμενη όπως και κάθε πρόταση βελτίωσης επίσης.

Καλή επιτυχία, αλλά θα μου επιτρέψεις μια ένσταση: Οσο οι μηχανισμοί ελέγχου είναι τόσο χαλαροί, θα επιμένω να πληρώνω 10 λεπτά ακριβότερα το λίτρο, αντί να ψάχνω τη φτηνότερη τιμή με το ρίσκο νάναι κατά το ήμισυ καθαρό νεράκι.

Δημοσ.
...να ψάχνω τη φτηνότερη τιμή με το ρίσκο νάναι κατά το ήμισυ καθαρό νεράκι.

[offtopic]

Στο ραδιο ακουγα προσφατα οτι απο τους ελεγχους, τα ποσοστά νοθείας δεν δειχνουν πολυ μεγάλη σχεση με το υψος τελικής τιμής.

Νοθεύουν με την ιδια συχνοτητα και οι "ακριβοί".

και γιατι οχι αλλωστε, αφου η λογική "ακριβό αρα καλό" ειναι τοσο διαδεδομένη :)

Απο την μικρη μου εμπειρία η τελική τιμή εξαρτάται κυρίως απο 3 παράγοντες:

1. Εταιρεία. απλα η ταμπέλα του μαγαζιού δηλαδή, δε λεω για το ιδιο το καυσιμο.

τα άκρα: κλασικά Shell, BP γδέρνουν, και EKO, AEGEAN, κλπ ειναι φτηνότερες.

2. Τοποθεσία πρατηρίου: Εθνική οδός, μεγαλες λεωφόροι γδέρνουν.

μεγαλυτερη ζήτηση απο περαστικούς που δεν εχουν το χρονο να μπουν στα στενά, και ακριβότερο το κόστος επιχειρησης, ενοίκιο/γή.

Στα στενά των συνοικιών, οι πρατηριουχοι ζουν με τους κατοίκους/μόνιμους πελάτες, και συγκρατιουνται περισσότερο.

Ν.Σμυρνη: αλλη τιμη στη Βενιζέλου, αλλη σε 100μ "μεσα" στη γειτονιά.

3. αλλοι παράγοντες, που σε καμια περιπτωση δεν μπορεις να ελεγξεις βαζοντας περιστασιακά 2-3 φορες βενζινη απο ενα πρατήριο, παρα μονο αν εισαι μόνιμος πελάτης, και αγοράζεις και αλλα εκτος βενζινης: αν ειναι ιδιόκτητο ή εταιρείας, απληστία ιδιοκτήτη, συμπεριφορά και αριθμός υπαλλήλων, κ.ά.

Οποτε, και μονο ελενχοντας τα 1, 2 σε βαθος χρόνου έχεις μια πολυ σοβαρη οικονομία, σε σχεση με το "γεμίζω όπου κι αν ειμαι μολις μου αναψει το λαμπάκι".

Τωρα αν δινεις βαση στο αν καθαριζει καλα το τζάμι, αν περιμένεις λιγο στην ουρά, αν εχει ευκολη πρόσβαση μεσα στην καθημερινή σου πορεία, και αν η εταιρεία "εμπνέει" εμπιστοσύνη (αλήθεια πώς? με το ποσες διαφημησεις της βλεπεις στην τιβι? ..), τότε δεν μιλάς για τιμές.

οτι ζητήσουν δίνεις. Πάς για "ποιότητα".

[/offtopic]

Δημοσ.
Καλή επιτυχία, αλλά θα μου επιτρέψεις μια ένσταση: Οσο οι μηχανισμοί ελέγχου είναι τόσο χαλαροί, θα επιμένω να πληρώνω 10 λεπτά ακριβότερα το λίτρο, αντί να ψάχνω τη φτηνότερη τιμή με το ρίσκο νάναι κατά το ήμισυ καθαρό νεράκι.

Αυτό είναι μεγάλο θέμα. Μπορείς να ξέρεις; Μπορείς όμως να πεις ότι ο τάδε έχει νοθευμένη βενζίνη; Εσύ που αντιμετώπισες πρόβλημα το γνωρίζεις και το λες στους οικείους σου θα έπαιρνες την ευθύνη να το πεις δημόσια και ονομαστικά σε ένα forum? Υπό κάποιες συνθήκες γιατί όχι.

Όπως και να χει ως καταναλωτές πρέπει κάποια στιγμή να αποκτήσουμε καταναλωτική συνείδηση και να ψάχνουμε τις καλύτερες τιμές. Όχι να μιζεριάζουμε αλλά να επιβραβεύουμε αυτούς που προσφέρουν καθαρή και φθηνή βενζίνη και να αποδοκιμάζουμε αυτούς που πουλάνε ακριβά.

Δημοσ.

καθολου δυσκολο εκει που κανεις τις βολτες σου να σημειωνεις 1-2 τιμες και βενζιναδικα η τουλαχιστον καθε φορα που βαζεις βενζινα και ενημερωνεις το σιτε,ετσι θα βοηθας χωρις ευχαριστω ολους τους συνανθρωπους σου,τι πιο καλο και πιο ωραιο απο το απλο (εγω);;Το εμεις!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσ.

geoland αυτό είναι το πνεύμα. Στην Ελλάδα έχει συνολικά περίπου 7500 πρατήρια. Αν βγάλεις τα χωριά που προς το παρόν η πρόσβαση στο Internet είναι μικρή μένουν κοντά στα 6000 πρατήρια μπορεί και λιγότερα. Με 3000 ενεργά μέλη και 2 τιμές πρατηρίων την εβδομάδα έχουμε ικανοποιητική κάλυψη.

Πιστεύω ότι σε βάθος χρόνου κάποιων μηνών θα είναι εφικτό.

Δημοσ.

@random: Δεν διαφωνώ σε τίποτε απολύτως, μια διευκρίνηση μόνο (μια και βλέπω, ότι πράγματι δεν το διατύπωσα καθαρά): Δεν εννοούσα ότι φτηνή τιμή = νοθεία, απλά (αφού κάηκα) έχω εισημάνει 4-5 πρατήρια που τα έλεγξα μαζί μ' ένα σχολαστικό μηχανικό και γεμίζω αποκλειστικά από εκεί.

@grbiz: Η προσπάθεια που είχες την καλωσύνη να μας γνωρίσεις κινείται ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση: Να ενισχυθεί η καταναλωτική συνείδηση. Σας εύχομαι καλή τύχη κι ευχαρίστως να σας ενημερώσω για τα πρατήρια που έχω επισημάνει σαν "καθαρά". Δυστυχώς δεν (είμαι σίγουρος ότι) είναι ανάμεσα στα φθηνότερα. Δεν μου περισσεύουν λεφτά για πέταμα, αλλά δυστυχώς ούτε χρόνος για συνεργεία.

Και πάλι καλή τύχη στην προσπάθειά σας.

Δημοσ.

σοφέ geronta να σαι καλά.

Πολύ σύντομα θα την ανοίξουμε την συζήτηση για τα καλά πρατήρια. Μόνο για τα καλά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...