Προς το περιεχόμενο

Ερωτησεις για ασυρματο δυκτιο

GIA_Blackmore

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειπα και γω λοιπον να μπω στο κοσμο του dsl (μιας που σε λιγο θα παιζει και η φοιτητικη συνδεση).

Και ενω ξερω ορισμενα πραματα απο pc,δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα με δικτυα και ζητω την βοηθεια σας.

Ειμαστε 3 ατομα που θελουμε να κανουμε ενα lan.Τα διαμερισματα μας ειναι κολητα (ο ενας απο πανω ,ο αλλος απο διπλα μου), οποτε λεω

να την παω την δουλεια ασυρματα (υπαρχει και ενας περιεργος σπιτονυκοκυρης στη μεση).

Απο μια πρόχειρη ερευνα που εκανα ,βρηκα το In A box plus της forthnet που φαινετε να κανει για την περιπτωση μου.

Βρηκα και ενα guide στο adsl.gr αρκετα αναλυτικο με καποια πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα..παρολαυτα,θα θελα να μαθω κατα ποσο θα μπορεσει

αυτο το router να κανει την δουλεια του.Δηλαδη, να μπορω να δινο 6klb up/down σε καθενα απο τους αλλους 2 , να παιζουμε κανενα counter στο lan,κλπ.

Εχετε να προτείνετε καποιο αλλο router για αυτη τη δουλεια? Μηπως ειναι νωρις ακομα για ασυρματο και ειναι καλυτερα να βαλω καλωδια? τα φωτα σας παρακαλω :)

Δημοσ.

Και εγώ αποφάσισα επιτέλους να βάλω adsl.Θέλω όμως να δίνω σύνδεση και στο δεύτερο pc που υπάρχει στο σπίτι ασύρματα (δεν μπορώ να περάσω καλώδιο) 10 μέτρα μακριά με ένα τοίχο ανάμεσα. Γι αυτό λέω να πάρω το adslinabox με τον ασύρματο router που δίνει, οπότε λογικά είμαι κομπλέ με το πρώτο pc.

Ερώτηση... τα usb sticks ασύρματης δικτύωσης όπως αυτά

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612203

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616012

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616050

θα κάνουν μόνα τους τη δουλειά που θέλω στο δεύτερο pc? Δηλαδή θα παίζουν ασύρματα με το router που δίνει η forhtnet?

Και μια ερώτηση ακόμα... Δυστυχώς η τηλεφωνική μου γραμμή δεν είναι σε φυσικό δίκτυο.Θα έχω πρόβλημα με τη σύνδεση adsl ή δεν παίζει ρόλο όπως άκουσα?

Όποιος μπορεί παιδιά ας με βοηθήσει....

Δημοσ.

GIA_Blackmore αν τα δωματια που θα εχουν οι φιλοι σου τα pc τους, ειναι κολλητα στο δικο σου τοτε δεν εχεις κανενα προβλημα.Δεν ξερω τι modem - router δινει η forthnet αλλα εγω εχω ενα modem - router της 3com και συνδεομαι με τον αδελφο μου που ειναι 2 οροφους πανω απο μενα! Το μονο προβλημα που ισως να εχεις ειναι οτι το bandwith δεν μπορει να μοιραστει σε τρια ισα μερη, οποτε θεωρητικα θα εχει πλεονεκτημα αυτος που 8α εχει το router.Επισης να προτιμησεις να παρεις pci καρτουλες για το ασυρματο δικτυο γιατι εχουν καλυτερο range. Kαι φυσικα για να εισαι σιγουρος αν 8α σου δουλεψει καλο ειναι να κανεις δοκιμες με δανεικο εξοπλισμο, αν μπορεις να βρεις.

Δημοσ.

vasika ta pc ton filon mou tha einai ~7 metra pes makria apo to diko mou.i forthnet dinei to Linksys WAG54G.Kai ti ennoeis de mporei na moirastei se 3 meri to bandwidth? De mporo dld na doso kapoia klb sta alla 2 pc kai na kratiso to upoloipo gia mena?

Δημοσ.

Καλα ειναι τα 7 μετρα αρκει να μην παρεμβαλονται πολοι τοιχοι αναμεσα.

Επισης, απ οτι εχω διαβασει σε διαφορα forum, καλο ειναι και το Linksys .

Φυσικα και μπορεις να δωσεις klb στα αλλα pc απλα δεν μπορεις να καθορισεις το ποσο θα δωσεις.Μια λυση να το κανεις ειναι με το netlimiter, αλλα τα αλλα 2 pc 8α πρεπει να συνδεονται στο δικο σου pc που θα λειτευργει σαν server, και οχι στο router.Αυτο σημαινει οτι για να εχουν internet οι φιλοι σου εσυ 8α πρεπει να εχεις ανοικτο το pc σου.Λυση που δεν νομιζω να συμφερει.

Δημοσ.

Στο δικο μου δεν γινεται και νομιζω ουτε και στο linksys. Εχω την εντυπωση οτι μπορεις να το κανεις με proxy server αλλα δεν κοβω και το κεφαλι μου...

Δημοσ.

Pisteuw oti an exeis Access point i an exeis asyrmato adsl modem de mporeis na moiraseis to bandwidth. An omws baleis asyrmati kartoula pci mporeis na dwseis kapoio sygkekrimeno bandwidth apo ti dsl na pigainei stous ypoloipous. Etsi omws 8a prepei na exeis to pc sou synexeia anoixto.

Δημοσ.

Το 9106 της USROBOTICS έχει QoS settings και μπορείς να δίνει priorities σε services και ips. Συνήθως όμως στο wireless όποιος έχει πολύ καλό σήμα καλύπτει αυτούς που έχουν πολύ αδύναμο. Παίζει και το hidden node...

Δημοσ.

Εγώ δεν έχω καταλάβει τι σχέση έχει η ταχύτητα της ADSL με την ταχύτητα του δικτύου στο οποίο θα παίζετε...

Θα παίζετε όλοι μέσω Ίντερνετ;;; LOL

Αφού στο τοπικό θα παίζετε και θα συνδέεστε πάνω στο router...

Δημοσ.

Sry έδωσα μεγαλύτερη σημασία σ' αυτό που είπες "Θέλω να φτιάξω LAN" κ δεν πρόσεξα ότι θες να δίνεις και 6 kb/s στον καθένα... No offense...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...