The Crow Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Σκέφτομαι να κάνω μια αναβάθμιση στο pc που βλέπεται στην υπογραφή μου.Καταρχήν μπορώ να διαθέσω το πολύ μέχρι 500 ευρώ.Εκείνα που σκέφτομαι να αναβαθμίσω είναι επεξεργαστής, motherboard, RAM, και ψύχτρα επεξεργαστή φυσικά.Η κάρτα γραφικών που έχω είναι agp και θέλω να την κρατήσω γιατί άμα βάλω mobo pci-e τότε θα αναγκαστώ να αλλάξω και κάρτα γραφικών οπότε η τιμή θα εκτιναχθεί στα ύψη!Αυτά που σκέφτομαι εγώ είναι τα εξής: Επεξεργαστής->Intel Pentium 4 820 2.8Ghz Dual Core s775 (263.87ευρώ) Mobo->P5P800 agp (90ευρώ) RAM->Kingston 512mb 400Mhz DDR PC3200 DIMM x 2 (102ευρώ) Βάζω μνήμη 400Mhz γιατί η συγκεκριμένη mobo δεν υποστηρίζει παραπάνω.Οι τιμές που βλέπεται είναι από Πλαίσιο.Οι προτάσεις σας θέλω να αφορούν μόνο με βάση τιμές του Πλαισίου γιατί εκεί θα συναρμολογήσω τον υπολογιστή και πουθενά αλλού.(Παρακαλώ να σεβαστείτε την απόφασή μου και θέλω μόνο σχετικές προτάσεις).Ευχαριστώ!
theobabis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 The Crow, επετρεψε μου μια μαλλον ηλιθια ερωτηση. Η μνήμη που εχεις τωρα ειναι sdram και οχι ddr; Πια mobo εχεις; Ο λογος που ρωταω ειναι οτι ισως εχει νοημα να επαιρνες 512mb να πας στα 1024 ωστε να σε εβγαζε καπως μεχρι να πας σε καποιο amd pci-e και να κρατησεις τα 512 της μνημης.
doctorkostis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Theobabis στην υπογραφη του παιδιου λεει 512MB SDRAM,μητρικη οντως δεν αναφερει... Δυστυχως με AGP οι επιλογες σου ειναι λιγο περιορισμενες πλεον...Κατα τη γνωμη μου η καλυτερη λυση ειναι AMD 3500+(η και 3200+) και pci-e αυτη τη στιγμη,εχουν πολυ καλο value for money.Οι μικροι dual core ειναι ακομα ακριβοι χωρις να κανουν το μπαμ στις επιδοσεις....
theobabis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Για αυτο ακριβως και αποκαλω την ερωτηση μου ηλιθια. Ηθελα ομως να ειμαι σιγουρος, γιατι ειμαι με την μαλλον λανθασμενη φυσικα εντυπωση οτι οι sdram αφορουν τους p3.
The Crow Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2005 Ρε παιδιά σας είπα δεν πάω σε pci-e γιατί δεν έχω τόσα λεφτά να αγοράζω και κάρτα γραφικών!Θέλω μια μέση λύση.Βασικά χάλασε το pc του πατέρα μου και λέω να κάνω αναβάθμιση στο δικό μου και να του δώσω τα δικά μου parts.Η mobo είναι μια Asus agp 4x και δεν υποστηρίζει ddr.Το ανώτερο ποσό που θα διαθέσω είναι το πολύ 500.Αν έχετε κάτι να προτείνετε, προτείνεται υπο αυτές τις συνθήκες!
cirrus Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2005 Motherboard: Δες το A8V-Deluxe στο e-shop (αν έχει μείνει τίποτα από το στοκ τους) με κάπου 95 ευρώ CPU: AMD 3000+ ή 3200+ RAM: 512 MB PC3200 ότι βρεις Νομίζω πως θα σου μείνουν και χρήματα για τίποτα έξτρα Happy buying
billpeppas Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2005 MSI K8N Neo2 Platinum 2x512MB ValueRAM AMD Athlon 64 3000+
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2005 TheCrow epipleon sto arxiko post epele3es kai mobo pou den pairnei Dual Core Pentium giati aploustata den einai me chipset 955 kata ta alla proteinw kai egw ta idia me ton billpeppas
madsc Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2005 Για AMD: ASUS K8V LAN στα 80E με AGP x8 & ddr1 ram ή ASUS K8V SE DELUXE στα 100E με AGP x8 & ddr1 ram Αυτά όμως για Socket 754 επεξεργαστή. Για Intel: ASUS P5P800 στα 90E με AGP x8 & ddr1 ram & Socket 775 cpu. Από αυτές έχω στήσει την τελευταία μητρική σε ανάλογη περίπτωση με έναν INTEL Pentium 4 630 (3,0 GHz) 64bit (s775) στα 184Ε. Με μεγαλύτερη cpu δεν θα δεις τραγική διαφορά για τα χρήματα που θα δώσεις. Αυτός δουλεύει οκ με τη stock ψύχτρα αλλά αν ήταν δικό μου θα έβαζα μια καλύτερη για χαμηλότερες temp/θόρυβο. Από ram δεν συστήνω σε καμία περίπτωση kingston value ram. Οι TRANSCEND 512MB 400MHz DDR PC3200 DIMM στα 47Ε που δίνει το Πλαίσιο δουλεύουν σταθερότερα. Άρα mobo+cpu+ram => 321E με αυτές τις επιλογές. Mε τα υπόλοιπα χρήματα από το όριο των 500Ε που έθεσες συστήνω να τα δώσεις σε psu, ίσως το κυριότερο κομμάτι σε αναβάθμιση. Σαν καλύτερο κόστος απόδοση θα πήγαινα σε PSU Enermax 485W Noisetaker στα 105Ε. Παραπάνω ρεύμα από όσο ίσως χρειάζεσαι αλλά σε καμμία περίπτωση υπερβολή για τη σταθερή & αξιόπιστη λειτουργία του υπολογιστή σου. Μπορείς να το πάρεις από το HAC κ να το πας στο Πλαίσιο για τη συναρμολόγηση. Τώρα ή σταματάς στα ~425Ε κ έχεις ένα αξιόλογο σύστημα, ή αν θέλεις να συνεχίσεις με γνώμονα τις επιδόσεις έχεις 2 επιλογές. Με ακόμα 105Ε στήνεις για boot hd έναν WESTERN DIGITAL 36,7 GB (10.000rpm, 8MB buffer, SATA) με τον οποίο θα έχεις μεγάλη διαφορά σε όποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν hd, όπως κ στο συνολικό local browsing, ξεπερνώντας κατά 30E το όριο των 500Ε που έθεσες ή με 47Ε παίρνεις ακόμα μια 512mb/400 ddr ram για καλύτερο gaming/multitasking. Προσωπικά θα πήγαινα για raptor hd ( 10.000 rpm ) & αργότερα θα πρόσθετα άλλη μια ram που είναι ιδιαίτερα εύκολο. Μην παραλείψεις το στάδιο του τροφοδοτικού κ θυμίσου ότι μετράει πρώτα η μάρκα & μετά τα watt, όχι το αντίθετο /sc
The Crow Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2005 Μπορείτε να μου πείτε ποιες Mobo από Asus που είναι agp μπορούν να πάρουν dual core;Και γενικά αξίζει η αγορά ενός dual core;Θα δω μεγάλη διαφορά από ένα μονοπύρηνο με ΗΤ;Billpeppas μου πρότεινες από ότι βλέπω AMD.Ποτέ μου δεν είχα ιδιαίτερη προτίμηση στους AMD.Πάντα προτιμούσα Intel.Ο αντίστοιχος της Intel ποιος είναι;
The Crow Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2005 Ποιος είναι πιο γρήγορος; http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=1037&Nav_Section_Id=1036&Catalog_Id=1&Product_Id=248609&Merchant_Id=1&sts_cid=3 ή http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=1037&Nav_Section_Id=1036&Catalog_Id=1&Product_Id=264277&Merchant_Id=1&sts_cid=3 Έχουν και κάποια διαφορά στην τιμή.Ο dual core είναι πιο ακριβός.
phovos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2005 Crow εχεις μπερδευτει λίγο και μαλλον δε προσεχεις τι σου γραφουν παραπάνω... Αν θες να κρατησεις τι κάρτα γραφικων σου και να μείνεις σε AGP τότε ξεχνάς την Intel. Ο λόγος: Οι dual core της θελουν 955 chipset και αυτο βγαινει ΜΟΝΟ με pci-express Αν σα βαση κρατήσουμε το DC + AGP τότε πας αναγκαστικά σε AMD και μια μητρική με σε skt 939 οι οποίες δεχονται dual core επεξεργαστες. Με λίγα λόγια αυτο που ζητας ,δηλαδη DC+AGP απο INTEL δεν γινεται!! Για μενα ειναι λαθος να μεινεις σε AGP μονο και μονο γι αυτη τη κάρτα γραφικών[Να ταν καμια 6800GT/ultra να το καταλαβω] και γι αυτο δεν εχω να προτείνω κάτι.
nikos66 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2005 Δεν ξέρω καθόλου τι λέει, αλλά υπάρχει αυτή εδώ η μητρική της asrock: http://www.mgmanager.gr/view.asp?ID=8210 Έχει και AGP και PCI-e και υποστηρίζει και dual core. Αν κάποιος πιο έμπειρος και περισσότερο γνώστης μπορεί να σου πει αν είναι και αξιόπιστη, τότε φαντάζει η καλύτερη λύση για την περίπτωσή σου. Και κρατάς την κάρτα σου και αναβαθμίζεις αργότερα σε Pci-e και σε dual core χωρίς να χρειάζεται αλλαγή μητρικής.
The Crow Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2005 Ο λόγος φίλε phovos που δεν πάω σε Pci-e είναι ότι δεν έχω λεφτά να διαθέσω για κάρτα γραφικών και προτιμώ τα 400-500 ευρώ που θα δώσω να τα επενδύσω σε μνήμη, Mobo και επεξεργαστή κυρίως!Αν πάρω και κάρτα γραφικών τότε η τιμή θα πάει από 600 και πάνω!Και μην ξεχνάμε ότι μπορεί να χρειαστεί να πάρω και καινούριο κουτί καθώς και τροφοδοτικό!Άλλα λεφτά εκεί!Τελικά τι λέτε να προτιμήσω amd μητρική και dual core ή μια λύση της Intel σε agp και pentium 4 3.2ghz HT;;
Acid-Burn Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2005 Εννοείται AMD μητρική και dual core!!!Τι σύγκριση ήταν αυτή!! :P:P
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.