phovos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Καλη καρτουλα η 6600GT αλλά τελικά δεν αντεξα και της εριξα πόδι για να βάλω στη θέση της μια 7800GT.Ας της ρίξουμε μια ματια.... Συσκευασία Το κουτακι της Point of View μπορω να πω ότι δε με εντυπωσίασε καθόλου...Περίμενα μια τετοια κάρτα να εχει πολύ πιο εντυπωσιακή συσκευασία! Για να το ανοιξουμε να δουμε τι μπορει να εχει μέσα... Περιεχόμενα Χμ....Μα καλα ούτε ένα παιχνιδάκι ρε παιδια???Ουτε Sli bridge????Μηπως καποιος το τσίμπισε στη διαδρομή??[Οποιος καταλαβε καταλαβε...] Απο software η συσκευασία ειχε μονο ενα cd με drivers... Απο καλώδια καλα πάμε όμως... DVI->VGA adaptor TV-out cable VIVO cable RCR cable 6pin power supply adaptor Χαρακτηριστικά Architecture----------------G70 Manufacturing Process------0.11nm Transistor Count------------302M Pixel Pipelines---------------20 Vertex Pipelilines------------7 Core Clock (MHz)-----------400 Fillrate (Megapixels)---------6400 Memory Clock (MHz)--------1000 Memory Interface-----------256bit Memory Bandwidth (GB/s)---32 Memory Size (MB)-----------256 Η κάρτα ειναι μεγάλη...Πολυ μεγάλη! Το cooler ακολουθει το reference design της Nvidia όπως και όλες οι υπολοιπες 7800GT/GTX. Τροφοδοσία Η κάρτα απαιτεί τουλάχιστων 350W τροφοδοτικό και extra τροφοδοσία όπως όλες οι "μεγαλες" της Nvidia αυτη τη φορά όμως χρησιμοποιει 6pin molex αντι του κλασσικου 4pin του τροφοδοτικου. noise Πατώντας το power button διαπίστωσα αμέσως ότι το σχεδόν αθόρυβο pc μου μετατραπηκε σε ελικόπτερο σινουκ... ΟΚ ειμαι λίγο υπερβολικός ,κανει λιγοτερο θόρυβο απο την 6800 και λίγο παραπάνω απο την 6600GT. Θερμοκρασία Τελικά η Nvidia καταφερε να στρωσει λίγο το προβλημα με τις υψηλες θερμοκρασίες της σειρας 6ΧΧΧ. Οι 7αρες δείχνουν πιο ψυχρες...σε idle η θερμοκρασία της κάρτας ειναι 48-50Oc και σε full load δε ξεπαιρνα τους 60oC Επιδόσεις Νομίζω ότι αρκετα σας κουρασα με τη θεωρία...ας περασουμε στις επιδόσεις της καρτούλας:) Δυστηχώς το μονο δυνατο παιχνίδι που έχω αυτη τη στιγμή ειναι το Age of empires III (DEMO) οπότε θα αρκεστουμε σ'αυτο και σε μια μετρηση με 3dmark 2005. system setup athlon64 3200+ [default freq] DFI lan party SLi-DR 2x512Mb OCZ pc4800 platinum Ltd edition Tagan TG480-UO1 WD Raptor 10000rpm 36.7Gb Maxtror 200Gb Sata Audigy 2 ZS AGE OF EMPIRES III DEMO resolution 1280x1024 Full details Drivers 77.77 Με τη βοήθεια του FRAPS μετρησα για ενα χρονικό διαστημα τα FPS του παιχνιδιού εν ώρα μάχης και σε χαλαρή κατασταση όπου απλα εκοβα βόλτες στο χαρτη κι εφτιαχνα σπιτακια Battle Min Fps : 14 Max: Fps :44 Average Fps : 21.732 idle Min Fps: 36 Max Fps: 60 Avg Fps: 44.767 Δε ξερω αν ειναι καλο ή όχι πάντως το AGE III εχει πραγματικά πολύ καλα γραφικά και ζορισε αρκετα την 7800. 3D MARK 2005 Default settings Drivers 77.77 No optimizations Σιγουρα το 3dmark δεν μπορει να μας δώσει τις πραγματικες δυνατότητες μιας VGA αλλά ειναι ειναι πολύ δημοφιλες μετροπρόγραμμα. Score=6724 Αρκετα καλα μπορω να πω...Αλλα απειδή παντα πρεπει να ψαχνουμε το καλυτερο , ειπα να ανεβασω λίγο τα ρολογάκια της στα 460/1100 . score-O/C=7551 Τα συμπερασματα δικά σας... Να προσθέσω επίσης ότι η Nvidia εμαθε καλα το μαθημα της απο τη σειρά 6ΧΧΧ και κλειδωσε τα pipelines της 7800GT οποτε όποια προσπαθεια ξεκλειδωματος με το rivatuner δεν θα αποφέρει καρπους[Κλαψ...] Εντυπώσεις Η κάρτα πραγματικά ειναι διαμάντι. εχει φοβερες επιδόσεις και η τιμή της δεν ειναι απαγορευτική (422 euro) ειδικά αν σκεφτουμε τη τιμή της 6800 Ultra . Τα μόνα μειωνεκτήματα που βρίκα είναι ο θόρυβος και το πολύ φτωχό bundle της POV. Βαθμολογία 9.5/10
CarbonFibre Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Ωραίο το μινι review! SLI bridge δεν περιλαμβάνουν οι κάρτες αλλά οι μητρικές.Από το κουτί σου λοίπουν 3 παιχνίδια.Το Splinter Cell Chaos Theory,Far Cry,Thief3.Ρίξε μιά ματιά εδώ και εδώ
Super Moderators paredwse Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Kαλογραμμένο και ωραίο review! Το μόνο που λείπει είναι... η τιμή. :-P
phovos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 paredwse αντε την εβαλα και τη τιμή της για να μη λες :-P carbonfibre μερικές εταιρίες[π.χ gigabyte-albatron] δίνουν και sli bridge μαζί με τη κάρτα.Οσο για τα παιχνιδάκια το ξερω ότι κανονικά θα επρεπε να ειχε αλλά όπως γραφω και στο review μαλλον πεταξαν στη διαδρομή προς το μαγαζί .Το ίδιο είχε γίνει και με το τσιμπιδάκι για τα jumpers της DFI μου....[Μήπως τελικά ειμαι γκαντεμης?? ]
FISHERMAN Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Πολύ όμορφη κάρτα, ακριβή βέβαια.Καλόπαιχτη..να την ξεζουμίσεις και να την χαρείς στο έπακρο.Cool review man!
CarbonFibre Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 paredwse αντε την εβαλα και τη τιμή της για να μη λες :-P carbonfibre μερικές εταιρίες[π.χ gigabyte-albatron] δίνουν και sli bridge μαζί με τη κάρτα.Οσο για τα παιχνιδάκια το ξερω ότι κανονικά θα επρεπε να ειχε αλλά όπως γραφω και στο review μαλλον πεταξαν στη διαδρομή προς το μαγαζί .Το ίδιο είχε γίνει και με το τσιμπιδάκι για τα jumpers της DFI μου....[Μήπως τελικά ειμαι γκαντεμης?? ] Να πάς να διαμαρτηριθείς και να σου την αλλάξουν.Πλήρωσες και σε κλέβουν.Μην το ανεχθείς!
Stratos2004 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Σιγουρα θα εχουμε και εμεις μια 7800GT , αλλα μετα τα Χριστουγεννα (να πουληθουν οσες ειναι να πουληθουν) που θα εχουμε οπως παντα την αναμενωμενη "πτωση" τιμων.
Bigi444444 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Τι λες ρε Φόβε; Να πας και να κάνεις σαματά!Αν όντως τα 3 παιχνίδια είναι για τη συσκευασία αυτή, να πας και να τους το πεις με αυστηρό ύφος!Αυτό να μας βρει...Άντε, γιατί πολύ την έχουν δει όλοι και μόνο το cd με τους οδηγούς κρατάνε στις συσκευασίες! Κατά τα άλλα, καλό λιώσιμο από εμένα!
Stratos2004 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Σιγουρα εγινε "βουτα" στο κουτι της συσκευασιας...
phovos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2005 Οπως λέει και το τραγούδι....Τωρα ειναι αργααααα!! Το ξερω ρε παιδια αλλά όταν πήρα τη κάρτα δεν ειχα ούτε το χρόνο ούτε τη διαθεση να παω στα m...δραμα να τους κανω φασαρία.Ειναι η δευτερη φορά που δεν ανοιγω τη συσκευασία για να δω αν ειναι όλα μέσα κι εκατσε να λοιπουν πραγματα... Εν το μεταξύ με λίγο tweak η καρτα παει ακομα πιο ψηλά... ΝΕW 3dmark score 7680.Με καλύτερη ψυξη ίσως φτασουμε κοντα στα 8000...Να υπενθυμήσω ότι μνημες κι επεξεργαστής ειναι σε default ρυθμίσεις λόγο πρόσφατου format.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.