Προς το περιεχόμενο

ATi R520 Previews - Reviews

billpeppas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κοίτα...όταν βρεθεί η XT στην αγορά ( γιατί να λέω κερδίζω...αλλά με προϊόν που το κοινό δεν μπορεί να βρεί για να το αγοράσει ) η ATi θα έχει ένα πλεονέκτημα...

γενικώς:

ATi X1800XT vs nVIDIA 7800GTX:

αν summάρουμε 70 games π.χ., στα 40 θα είναι μπροστά η ATi, και στα 30 η nVIDIA.

Με την πρώτη ευκαιρία θα ρίξω ένα συγκριτικό σε όσα games μπορώ μεταξύ 7800GTX & X1800XT :)

Δημοσ.
(pantws afto to "Pixel Shader Units 16" me xalaei ligo)

Κακώς.

Στην AMD σε χαλάνε τα λιγότερα MHz, αλλά καλύτερες επιδόσεις ? όχι.

Καιρός να το εμπεδώσετε και στις γραφικών.

Όπως στις CPU τα MHz δεν είναι το παν, έτσι και στις γραφικών έχουμε αντίστοιχα...

Δημοσ.
Κακώς.

Στην AMD σε χαλάνε τα λιγότερα MHz' date=' αλλά καλύτερες επιδόσεις ? όχι.

Καιρός να το εμπεδώσετε και στις γραφικών.

Όπως στις CPU τα MHz δεν είναι το παν, έτσι και στις γραφικών έχουμε αντίστοιχα...[/quote']

Nai exeis dikio se afto...Merikes fores koitame noymera kai oxi tis epidoseis se pragmatikes sinthikes...

Edit:Perimenw ti tha mou peis kai tha epileksw min to ksexnas :))

Δημοσ.

Καποιο παιδι εκανε λαθος οταν μου απεκλειε οτι θα bencharoyn με 81.82 αν και επεμενα οτι αυτο θα γινει :)

Μην λεμε κ ονοματα k θιγουμε υποληψεις... (*cough cough) :P

Οι εντυπωσεις μου.

Μια απο τα ιδια...

1. Η Χ1800ΧΤ ειναι no1 σε D3D και παλι ματσακωνεται σε OpenGL. Μου θυμιζει λιγο την ιστορια X800XTPEvs6800Ultra. Μην ξεχναμε ομως οτι ειναι 512mb (και εχει 512 bit ring bus)οποτε μια πιο σωστη συγκριση θα ηταν με μια 512mb 7800gtx. Λογω της καταπληκτικης διαθεσιμοτητας που θα εχει για 1-1.5 μηνα τουλαχιστον(just kiddin :P) η Nvidia μπορει να εχει μεχρι τοτε μια 512mb στην αγορα. Apples to apples.

2.Εχει τρομερα νεα χαρακτηριστικα οπως angle dependancy AF και new adaptive AA καθως κ κατι που θα ηθελα να εχει κ η 7800GTX μου. FP16+AA true HDR οπως μου εξηγησε ο φιλτατος Ailuros... :)

3. Το πιο σημαντικο κομματι της συζητησης ειναι εδω, καθως η συντριπτικη πλειονοτητα των gamers ειναι εδω :) Mainstream performance.. Για μενα η ΑΤΙ το χασε το παιχνιδι ΚΑΙ με αυτη την γενια. Αν αναλογιστει κανεις οτι μια X1800XL εχει ελαφρως κατωτερες επιδοσεις απο μια 7800GT και MSRP πολυ ανωτερο απο την τελευταια τοτε κλαφτα χαραλαμπε... Ελπιζω τουλαχιστον να την δουμε στις 10-12/10 οπως υποσχεθηκαν...

Αυτα.. για αρχη :)

Δημοσ.
Dhmhtrh mhn 3exnas oti h new Radeon exei hardware decode gia H.264 :)

to opoio einai unplayable oti CPU kai na exeis...

Ο Μήτσος έκλεισε μια X1800XT μαζί με τις 2 δικές μου :)

Δημοσ.

ego se ayto pou paredexomoun ths kartes ths ati eine pou dinoun simasia se high quality settings me AA kai AF me apotelesma na exoun kaliteres epidoseis apo ths nvidia otan eine energopoihmena akoma kai se pexnidia pou xoris ayta oi nvidia ta pane kalytera

Δημοσ.
Καποιο παιδι εκανε λαθος οταν μου απεκλειε οτι θα bencharoyn με 81.82 αν και επεμενα οτι αυτο θα γινει :)

Μην λεμε κ ονοματα k θιγουμε υποληψεις... (*cough cough) :P

Oύτε που πρόλαβα να τα διαβάσω όλα' date=' αν και ήξερα αρκετά αποτελέσματα και τάσεις εδώ και αρκετό καιρό. Ποιό site χρησιμοποίησε 81.82;

Εχει τρομερα νεα χαρακτηριστικα οπως angle dependancy AF και new adaptive AA καθως κ κατι που θα ηθελα να εχει κ η 7800GTX μου. FP16+AA true HDR οπως μου εξηγησε ο φιλτατος Ailuros...

Kάπου έπρεπε να πάει η πληθώρα των transistors όσων αφορά το φιλτράρισμα. Καλό είναι αλλά δεν πετάγομαι και έξω από τις κάλτσες μου. Λίγο πιο κάτω από τα επίπεδα της NV3x που ήταν ήδη αρκετά χαμηλότερα ποιοτικά από τις NV2x.

Για το HDR τα περισσότερα παιχνίδια στο μέλλον θα το συνδυάζουν με MSAA εντός του παιχνιδιού και εκεί χέστηκες αν το υποστηρίζει η κάρτα ή όχι.

Δημοσ.
Dhmhtrh mhn 3exnas oti h new Radeon exei hardware decode gia H.264 :)

to opoio einai unplayable oti CPU kai na exeis...

Υπάρχουν προγραμματιζόμενοι επεξεργαστές video σε κάρτες γραφικών από πέρισυ την άνοιξη. Και πριν το πεις πρόσεξε το "προγραμματιζόμενοι" δεν είναι τυχαίο που το τονίζω.

Δημοσ.

@ Ailuros:

Το μόνο site που δεν περίμενα να κάτσει να χρησιμοποιήσει 2 driver-sets για την nV...πόσο μάλλον για beta...

DriverHeaven ! [ rofl ]

Δημοσ.
Κοίτα...όταν βρεθεί η XT στην αγορά ( γιατί να λέω κερδίζω...αλλά με προϊόν που το κοινό δεν μπορεί να βρεί για να το αγοράσει ) η ATi θα έχει ένα πλεονέκτημα...

γενικώς:

ATi X1800XT vs nVIDIA 7800GTX:

αν summάρουμε 70 games π.χ.' date=' στα 40 θα είναι μπροστά η ATi, και στα 30 η nVIDIA.

Με την πρώτη ευκαιρία θα ρίξω ένα συγκριτικό σε όσα games μπορώ μεταξύ 7800GTX & X1800XT :)[/quote']

Ο μέσος όρος διαφοράς για την R520 εμένα μου έβγαινε και βγαίνει γύρω στα 5-15% (ανάλογα πως μετράει ο καθένας), αλλά με τους 7Χ.xx-άρηδες οδηγούς.

Γέλασα αρκετά με τα καθοδηγούμενα τεστ με FRAPS σε μια γωνίτσα του FEAR που τα 512ΜΒ μνήμη πράγματι κάνουν διαφορά αλλά όχι στο παιχνίδι σαν σύνολό του. Αναμένονται συγκρίσεις με 512 έναντι 512 και νεότερους οδηγούς και από τις δύο πλευρές.

Για να λέμε του στραβού το δίκιο με την ποσότητα μνήμης και το παραπάνω εύρος μνήμης της R520 περίμενα να της ρίχνει στα αυτιά της 7800 στα 2048, αλλά εδώ ίσως να χρειαστούν νεώτεροι οδηγοί. Αν και δεν έχουν δικαιολογία όσων αφορά τους οδηγούς μιας και το παιδεύουν το καταραμένο για μήνες τώρα.

Είπα και λέω ότι δίνω στην R520 ελαφρό προβάδισμα χάρην γενναιοδωρίας. Το ότι είναι και θα είναι για ένα διάστημα σπάνιο η XT είναι γεγονός. Θα είναι τυχεροί αν φτάσει στην retail αγορά πριν τις γιορτές. Aπομένει δηλαδή σε ουσιαστική διαθεσιμότητα η X1800XL η οποία ίσα που παλεύει την 7800GT.

Πόσο τυχαίο είναι ότι ξεγράψανε τις πωλήσεις από την σειρά Χ1xxx για το 2005;

΄Οσων αφορά την X1600 φοβάμαι ότι ο Βέγγος έχει δίκιο. Η καρτούλα αυτή για παλιότερα παιχνίδια που παίζει ακόμα ρόλο ο ρυθμός πλήρωσης είναι μέτρια λύση. Στα τελευταία και επερχόμενα με αρκετά shaders θα ξεχωρίσει με σιγουριά, αν και προβλέπω η επερχόμενη 7600 να τις κάνει την ζωή τρομερά δύσκολη με αυτά που έχω δει....

Δημοσ.
@ Ailuros:

Το μόνο site που δεν περίμενα να κάτσει να χρησιμοποιήσει 2 driver-sets για την nV...πόσο μάλλον για beta...

DriverHeaven ! [ rofl ]

It's http://www.driverheaven.net you dork LOL....για κάνε κλικ στο http://www.driverheaven.com που έδωσες παλιομασώνε χαχαχαχα.....

Δημοσ.

Δεν μπορώ να ξέρω ποιό timedemo χρησιμοποιεί το driverheaven για το Battlefield2, αλλά με το demo του guruOf3D εγώ μέτρησα άνοδο περίπου στα 20% με τους 81.82.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...