Προς το περιεχόμενο

Pro Evolution Soccer 5 demo

privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το offside έχει εξελιχθεί, ισχύει πλέον ο νέος κανονισμός, δηλαδή ο -αόρατος!- πλάγιος σηκώνει τη σημαία μόλις ο παίκτης που είναι offside ακουμπήσει τη μπάλα. Προφανώς ισχύει και το παθητικό offside.

(edit: )Παρ'ολ'αυτά δεν έμεινα ικανοποιημένος, δε φτάνει που οι αντίπαλοι παίζουν πολύ καλά το τεχνητό offside, πολλές φορές ο διαιτητής σφυράει αν είσαι ακόμα και ελάχιστα χιλιοστά μπροστά από τον αμυντικό. Λες και ο επόπτης χρησιμοποιεί photo-finish για να δει ποιος είναι πιο μπροστά το msec που γίνεται η πάσα.

Επίσης άλλες φορές ισχύει ο νεός κανονισμός, άλλες όχι, δηλαδή σφυράει ακόμα και να μην ακουμπήσει τη μπάλα ο παίκτης.

Άσχετο, αλλά από το http://rapidshare.de/files/5170158/PES5.rar.html μπορείτε να κατεβάσετε ένα αρχείο PES5.exe 2ΜΒ, το οποίο μπαίνει στη θέση του original PES5.exe και ξεκλειδώνει το Options μενού πριν το παιχνίδι, όπου μπορείτε να ορίσετε πόση ώρα θα παίξετε, να απενεργοποιήσετε τραυματισμούς κλπ.

Δυστυχώς αν βάλετε winter season και snow (ναι, θα έχει και τέτοιο το PES5!) κολλάει το παιχνίδι. Όπως και αν δοκιμάσετε να βάλετε άλλη μπάλα κλπ αν και το τελευταίο δεν το έχω δοκιμάσει, ελέγχεται. Θυμηθείτε να βάλετε Off ΚΑΙ τους τραυματισμούς, γιατί αν μεν χτυπήσει κάποιος παίκτης του CPU, γίνεται κανονικά η αλλαγή, αλλά για human player απλώς κολλάει το παιχνίδι και θέλει reset!

ps: Πάρτε το Ronaldo και πατήστε τρεις φορές το R2 μαζί με κατεύθυνση, ορίστε επιτέλους το elastico του Rivelino (τώρα πλέον και του Ronaldinho).

Δημοσ.
adi32 wrote:

kati pou mou arese poly apo ena paliotero fifa kserei kaneis an ginetai sto pes ?

dhladh otan patages ena plhktro o diplanos sou sympaikths efeyge ston keno xwro kai perimene pasa sou

Να διορθώσω κάτι που μόλις ανακάλυψα, το "κόλπο" με την προώθηση του παίκτη υπάρχει και στο PES 5, αρκεί να πατήσετε R2 τη στιγμή που δίνετε πάσα με το X (ή έστω αμέσως πιο πριν). Ο παίκτης στον οποίο πηγαίνει η μπάλα θα κόψει προς την αντίπαλη περιοχή. Τώρα αν αυτό είναι για καλό ή για κακό δεν ξέρω...

Το πραγματικά κακό όμως είναι η ιστορία με τον περίφημο Wolf και το μέλλον των patches του για το PES5. Όπως αρχικά ανακοίνωσε πριν κανα μήνα στο http://www.soccergaming.tv/showthread.php?t=125877, θα σταματήσει να φτιάχνει patches (ή έστω να μαζεύει από δω κι από κει, αφού τα πιο πολλά δεν ήταν φτιαγμένα από τον ίδιο). Αιτία το gameplay του PES5/WE9 που δεν του πολυάρεσε και η κλασική έλλειψη licences από την Konami(λέγεται ότι η εισαγωγή κανονικών εμφανίσεων έχει δυσκολέψει σε σχέση με του 4). Μετά τα γύρισε και είπε ότι ίσως θα ασχοληθεί κάποια στιγμή στο μέλλον. Καταλαβαίνετε πως αντέδρασαν οι απανταχού οπαδοί του PES, μερικοί πήγαν ακόμα και στο αντίπαλο αίσχος (sorry, "στρατόπεδο" εννοούσα) του FIFA, μόνο και μόνο γιατί ο Wolf την έκανε για εκεί. (μάλλον προσωρινά πάντως)

Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα, τα patches που φτιάχνουν οι Wendetta και FCH δεν συγκρίνονται με του Wolf, και με ομάδες/εμφανίσεις/παίκτες κλπ. ό,τι να'ναι, άντε να παίξεις το παιχνίδι...ειδικά τώρα που έχουμε καλομάθει και τα παίρνουμε όλα έτοιμα σε ένα πακέτο και δεν πρέπει να κατεβάζουμε από αλλού μπάλες, από αλλού εμφανίσεις κλπ και να τα βάζουμε χειροκίνητα (θυμηθείτε τι φασαρία ήταν να μπει το greek PES4 patch που έπρεπε να εισαχθούν όλα χειροκίνητα).

Ίδωμεν. Λιγότερο από μήνας έμεινε πλέον.

Δημοσ.

Προσωπικά, το βρίσκω αστείο το να πιστεύουμε ότι θα γίνει κοσμοχαλασμός, επειδή ο Wolf θα βαρεθεί φέτος να κάνει το "ετήσιο κολλάζ" του...

Γιατί, μην τρελαθούμε, εκτός από την εισαγωγική οθόνη με το όνομά του, το παιδί, δεν έκανε τίποτά άλλο, από το να συνδυάζει patches άλλων (με την άδειά τους, εννοείται και μπράβο του στο κάτω-κάτω...)

Απλώς, είμαι σίγουρος ότι όλο και κάποιος(-οι) θα βρεθεί, να κάνει αυτό που έκανε ο Wolf, δεν είναι δα και τόσο δύσκολο, όπως ξέρετε όλοι όσοι έχετε εγκαταστήσει ένα patch-άκι...

Να μου έλεγες ότι εγκαταλείπουν όοοολοι όσοι έφτιαχναν τα κομμάτια του patch, να καταλάβω τη στεναχώρια σου, αλλά όχι και για αυτό...

Όσο για το ότι απογοητεύτηκαν από το gameplay στο PES 5 και θα το γυρίσουν στο FIFA....ΕΛΕΟΣ!!!!

Έχω παίξει τόσο το demo του PES 5 για PC όσο και την πλήρη έκδοση για PS2 και δε μου φάνηκε σε καμία περίπτωση ότι υπάρχουν τόσο κοσμογονικές αλλαγές για να το παρατήσει ένας "φανατικός" οπαδός του...

Αντίστοιχα, έχω παίξει και το demo του FIFA 06 για PS2 και την πλήρη έκδοση για PC, οπότε έχω σφαιρική άποψη και για αυτό και παρόλο που έχουν γίνει πραγματικά σημαντικές βελτιώσεις, δε νομίζω πως θα στραφούν σε αυτό οι φίλοι του PES και θα παρατήσουν το PES (το πολύ-πολύ, να παίζουν και τα δυο...)

@nzeppos, αυτό που λέω για το gameplay, θαρρώ πως μπορείς να το σκεφτείς κι εσύ... Σου φάνηκε το gameplay του PES 5 τόοοοσο πολυ διαφορετικό που θα παρατούσες το παιχνίδι γιατί σε απογοήτευσε???

Πιο φυσιολογικό λοιπόν, μου φαίνεται ο Wolf απλώς να κουράστηκε/βαρέθηκε (πράγμα όχι απίθανο, αφού μπορεί να μην είναι δύσκολο το "κολλάζ", θέλει όμως πολύ χρόνο...), παρά να ισχύουν οι λόγοι που ισχυρίστηκε στο μήνυμα που μας μετέφερες...

Δημοσ.

Τους πραγματικούς λόγους που ο Wolf τα γύρισε δεν τους ξέρω, αυτός μίλησε για κυρίως για gameplay (είχε λιώσει το WE9 jap απ'ότι κατάλαβα και πολλά πράγματα δεν του άρεσαν).

Εγώ όμως δεν πάω να κάνω κρίσεις με το παραπάνω post μου, απλώς έκανα μια σούμα του τι γράφτηκε στις 9 σελίδες του thread στο http:// http://www.soccergaming.tv/showthread.php?t=125877. Αυτά περί "κοσμοχαλασμού" και λοιπών, προφανώς και δεν τα πιστεύω, όλο και κάποιος θα βρεθεί και θα αντικαταστήσει τον Wolf αν δεν γουστάρει. Απλώς μετέφερα το κλίμα που επικρατεί στο παραπάνω forum. Όπως είπα και πριν...ίδωμεν.

(άλλωστε πολύ περισσότερο με ενδιαφέρει τι θα γίνει με το νέο FM2006 παρά με το PES!)

Δημοσ.

Μα, εγώ δεν καταφέρθηκα εναντίον του μηνύματός σου, εναντίον των ασυναρτησιών που λέει ο Wolf και του υπόλοιπου topic καταφέρθηκα...

Sorry αν δημιουργήθηκε λάθος εντύπωση... φυσικά και δεν είπες κάτι λάθος εσύ ούτε και κατέκρινα κάτι από ό,τι έγραψες... ;)

Δημοσ.

Πώς έγινε αυτό βρε παιδιά? Αφού η ίδια η Konami έχει πει ότι στην Ευρώπη θα βγει Παρασκευή 21 Οκτώβρη για XBOX/PS2 και στις 27-28 για PC.

Δημοσ.

Aυτό με το οφσάιντ και το R2 δεν το χω πετύχει ακόμα... Το πάτησα χιλιάδες φορές και κανείς δεν έτρεξε μπροστά. Άλλωστε το R2 έχει και άλλο ρόλο. Ίσως να λειτουργεί υπό πολύ συγκεκριμένες συνθήκες.

Δημοσ.
kirileman wrote:

Aυτό με το οφσάιντ και το R2 δεν το χω πετύχει ακόμα... Το πάτησα χιλιάδες φορές και κανείς δεν έτρεξε μπροστά. Άλλωστε το R2 έχει και άλλο ρόλο. Ίσως να λειτουργεί υπό πολύ συγκεκριμένες συνθήκες.

Αν εννοείς το κόλπο με πάσα+R2 που κόβουν οι παίκτες, κι εγώ καναδυό φορές με το ζόρι το πέτυχα, δεν ήξερα καν ότι γίνεται και το είδα κάπου στο forum του soccergaming.com. Νομίζω ότι τη στιγμή που δίνεις την πάσα με το X πατάς και R2. Αυτός που κάνει την πάσα φαίνεται να κάνει κάτι σαν through-ball αλλά εκείνη ακριβώς την στιγμή κόβει ένας δικός σου και παίρνει τη μπάλα ακριβώς στα πόδια του, όχι όπως με τη through-ball που την κυνηγάει από πίσω. Φυσικά όλα αυτά ελέγχονται, θα το ξανατσεκάρω. Έχει τόσες κινήσεις το παιχνίδι, και πολλές γίνονται μόνο υπό προϋποθέσεις, που ποτέ δεν ξέρεις (εδώ τόσο καιρό έλεγαν ότι το PES4 έχει το elastico).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...