Anexann Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2005 Έφτασε ο καιρός μετά την αγορά και τη διαμόρφωση του καινούργιου laptop να αναζητήσω ορισμένα αξεσουάρ τα οποία κρίνονται απαραίτητα για την πλαισίωση των καθημερινών μου εργασιών. Κατ'αρχάς φαίνεται -κάτι το οποίο δε δεχόμουν πριν από λίγο καιρό- πως τσάντα μεταφοράς είναι απαραίτητη. Όχι η προσφορά με δωρεάν τσάντα και mouse δεν ίσχυε με την αγορά που έκανα και αν γινόταν το αντίθετο δε ξέρω αν θα την εκμεταλλευόμουν. Μετά όμως από λίγες μέρες πέρα-δώθε με το κουτί(!) που μου ήρθε το μηχάνημα άλλαξα γνώμη. Έτσι έκανα μια αρκετά εκτενή έρευνα και κατέληξα στα παρακάτω: Case Logic KNC3 Targus CTM300 Targus CNP1 Η σειρά με την οποία τις έχω γράψει είναι τυχαία όλες κοστίζουν γύρω στα ?50. Οι διαστάσεις του laptop μου είναι 36.3x27.8x3.3cm (15.4" TFT) και από ότι έχω παρατηρήσει χωράει σε όλες σύμφωνα με τα στοιχεία του κατασκευαστή. Αυτό που είναι σημαντικό είναι επίσης το βάρος της κάθε μια τσάντας, το οποίο είναι σχετικά σταθερό και στις 3. Ποιές είναι οι εμπειρίες σας με τις τσάντες μεταφοράς laptop και ειδικότερα των προαναφερθέντων 2 εταιριών (Case Logic, Targus); Συνεχίζοντας για δυο κυρίως λόγους ψάχνω επίσης και για ένα BT adaptor και έχω καταλήξει στο Ezurio blue USB adaptor+. Το επέλεξα για το εμφανές του προσόν να επεκτείνει το BT δίκτυο, κάτι που χρειάζομαι για να μην περιορίζομαι όταν μιλάω μέσω VoIP στο Jabra headest. Τέλος, και δεδομένου ότι κάποια τσάντα που θα πάρω θα δίνει και ένα optical mouse δώρο - αν και συνηθίζω όλο και πιο πολύ το touchpad, το μόνο που μένει είναι ένα USB flash memory stick για το οποίο έχω επιλέξει το Kingston DataTraveller 1GB - Migo για το λόγο ότι έχει ένα πολύ έυχρηστο sync software που μου λύνει πραγματικά τα χέρια (το έχω δει να δουλεύει) και έτσι ξεπερνάω άλλα προβλήματα sync (άραγε θυμάται κανείς τα sync nots των Zip disks και παλαιότερα τα λάθος settings συγχονισμού σε Palm με τα οποία έχανες όλα τα στοιχεία σου...) Παρακαλώ τα σχόλια σας για ότι από τα παραπάνω έχει πέσει στα χέρια σας, αλλά και εναλλακτικές λύσεις που πιστεύετε ότι είναι καλύετερες από τα όσα έχω επιλέξει.
dimitris74 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2005 πετυχα στο παλισιο στην μεταμορφωση μια αρκετα καλη της bodyglove ποιο ποιοτικη απο την αντιστοιχη της case logic 43 eyrv αν θυμαμαι καλα, μου εκανε καλη εντυπωση το μαξιλαρακι για τον ωμο και το οτι ειχε μεταλλικα πιαστρακια στο λουρι...
Anexann Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2005 Δεν ξέρω αν αναφέρεσε σε αυτή. Μάλλον όχι, αλλά δεν ενδιαφέρομαι για sleeve cases. Αν δεν είναι αυτή που λες μήπως μπορείς να μου βρεις κάποια photo/URL με την τσάντα που λες; Έκανα μια έρευνα στο site του Πλαίσιου μήπως βρω τι μου λες αλλά δε βρήκα τίποτα και υποθέτω πως αυτή στην οποία αναφέρεσαι πρέπει να είναι υπόλοιπο παλιάς παραγγελίας.
@byZo Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Στον Γερμανό αγόρασα μια, περίπου σαν αυτές που έχεις στα link, με 35 ευρώ. Δεν χάνεις τίποτα να ρίξεις και εκεί μια ματιά...
dimitris74 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Δεν ξέρω αν αναφέρεσε σε αυτή. Μάλλον όχι' date=' αλλά δεν ενδιαφέρομαι για sleeve cases. Αν δεν είναι αυτή που λες μήπως μπορείς να μου βρεις κάποια photo/URL με την τσάντα που λες; Έκανα μια έρευνα στο site του Πλαίσιου μήπως βρω τι μου λες αλλά δε βρήκα τίποτα και υποθέτω πως αυτή στην οποία αναφέρεσαι πρέπει να είναι υπόλοιπο παλιάς παραγγελίας.[/quote'] δεν ειναι αυτη, ειναι κανονικη με εξωτερικη τσεπη που μπορεις να βαλεις χαρτια, το σιτε δεν την εχει, και εγω για βολτα πηγα να δω τις addison απο κοντα και την ειδα και την τσιμπισα, ειναι παρομοια με αυτες της case logic με εσωτερικη θηκη για το λαπτοπ, τσεπακια και τα σχετικα, http://www.fellowes.com/Fellowes/site/products/ProductDetails.aspx?Id=58431 ayth einai
Anexann Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Μια χαρά μου φαίνεται και αρκετά κομψή. Θα ρίξω μια ματιά αν μπορώ να βρω τσάντες Fellowes να είναι διαθέσιμες σε ελληνικά μαγαζιά. Φαίνονται αρκετά καλής κατασκευής και αξίζουν μια δεύτερη ματιά.
mjmj Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2005 Αυτο που με στενοχωρει ειναι οτι δεν εχουμε αρκετες επιλογες πχ. σε τσαντες μεταφορας. Δηλαδη πχ αν θελω case logic ή fellows ή τελωσπαντων κατι επωνυμο, ποσα μαγαζια πρεπει να ψαξω? Καθε καταστημα εχει λιγες noname και σε οποιον αρεσει. Και ομως. Η τσαντα παιζει το ρολο της. Το βαρος, η ποιοτητα, οι θηκες, ολα εχουν την αξια τους. Αλλα αντε να βρεις επιλογες σε τσαντες. Που να τις βρεις?
joulisg Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Καλημέρα, για ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.plaisio.gr/IWCatSectionView.process?IWAction=Load&Section_Id=1087&Nav_Section_Id=&Catalog_Id=1&Merchant_Id=&pcount=0&sts_cid=&Sort=Product_Name&showThumbs=t και εδώ: http://www.multirama.gr/Multirama/category.aspx?a_id=111&cc_id=BagCasePortable
mjmj Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 To θεμα ειναι να υπηρχε ενα καταστημα ειδικα για τσαντες ή εστω με μεγαλη ποικιλια. Εγω θα ηθελα να τις δω απο κοντα, οχι απλα μια φωτο στο site. Να δω αν ειναι αντοχης, ποσο μεγαλη ειναι κλπ. Ειναι πραγματα που μονο απο κοντα μπορεις να τα δεις. Δεν ειναι cpu που αν σου πουν τι ειναι δεν χρειαζεται να την δεις.
Anexann Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Πραγματικά η αγορά στο συγκεκριμένο χώρο είναι ελλιπής, αν μη τι άλλο, στην Ελλάδα. Δε θέλω να φέρω παραδείγματα στο εξωτερικό γιατί το μόνο που κάνουν είναι να μου θυμίζουν ότι ίσως θα έπρεπε να έμενα έξω. Όπως και να έχουν πάντως τα πράγματα οι εταιρίες οι οποίες επορεύονται τσάντες μεταφοράς φορητών στην Ελλάδα προσφέρουν μια αρκετά καλή ποικιλία. Πιστεύω πως αν επιμείνεις σε επώνυμη τσάντα δε θα έχεις πρόβλημα. Πάντως για τα άλλα accessories που ανέφερα αρχικά δε βλέπω σχόλια. Τόσο πλήρη είναι τα laptops του κόσμου που δεν έχουν ανάγκη από τέτοια μέσα;
gdevil Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Πάντως μην πάρεις την Case Logic KNC3 γιατί αν δεν πρόσεξες είναι μέχρι 15'.
Anexann Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Πάντως μην πάρεις την Case Logic KNC3 γιατί αν δεν πρόσεξες είναι μέχρι 15'. Κοίτα αν παρατηρήσεις πιο κάτω λέει ότι οι διαστάσεις του χώρου του laptop είναι 15.5" x 10" x 3". Αυτό μεταφράζεται σε 39.37cm x 25.4cm x 7.62cm. Αμάν πράγματι δε χωράει στο πλάτος! Thx gdevil. Επανερχόμενος στο θέμα του USB stick, αποφάσισα πως δεν υπάρχει λόγος να πάρω τόσο μεγάλη χωρητικότητα αφού υπάρχουν και τα CD/DVD-R. Άλλωστε ο λόγος που στράφηκα προς μια τέτοια αγορά είναι η μεταφορά αρκετών αρχείων μικρής χωρητικότητας σαν ένα μεγάλο floppy, κάτι σαν το παλιό καλό Zip αλλά πολύ πιο εύχρηστο. Οπότε οι χωρητικότητες στις οποίες κοιτάζω πια είναι τα 128 και 256ΜΒ το μέγιστο. Μόλις βρω κάτι παραγγέλνω και το BT adaptor και είμαστε μια χαρά. Το μόνο που με ανησυχεί είναι το ότι εκ των δυο συστημάτων στα οποία πηγαινοφέρνω αρχεία, το ένα έχει W98 (όχι SE). Ξέρει κανείς αν θα έχω πρόβλημα αναγνώρισης σε αυτό το λειτουργικό σύστημα δεδομένου ότι πολλά Flash memory sticks δίνουν driver για W98;
gdevil Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Εγώ πάντως στην εταιρεία που εργάζομαι είχα πρόβλημα με ένα flash memory 256Mbyte της Lexar όσο είχαμε Win98. Κάθε φορά που το συνέδεα μου ζητούσε CD των Windows για να φορτώσει οδηγούς γιατί το software support team της εταιρείας δεν τους είχε φορτώσει. Το πρόβλημα λύθηκε βάζοντας XP.
dpolal Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Για την καλύτερη ποιότητα και σχετικά καλές τιμές κοίτα καταρχήν για Samsonait kai Delsey σε καλά καταστήματα δερματίνων ειδών... (π.χ. Bag Stories ή κάπως έτσι) Έχουν μεγάλη πολύ μεγάλη ποικιλία, ειδικά σα τσάντες για φορητά... Επίσης θα βρεις και κάποιες άλλες μάρκες (Mandarina Duck, TUMI, Kipling ), πέρα από ότι εισάγουν τα καταστήματα πληροφορικής αλλά συνήθως οι τιμές είναι (εξωφρενικά) τσιμπημένες...
joulisg Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2005 Θα πρότεινα SAMSONITE με κλειστά μάτια. Ειδικά η σειρά από μαλακό αδιάβροχο υλικό (rip-stop) είναι το κάτι άλλο. Και από τιμές μη φανταστείς τίποτα εξωφρενικό. Σου δίνουν και εγγύηση αντικατάστασης 1-2 χρόνια. Ποιότητα κατασκευής και υλικά μακράν τω άλλων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.