Προς το περιεχόμενο

800 Ευρώ για πλήρες PC.Προτάσεις!

gto234

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενας φίλος θέλει να πάρει PC με μια 17" TFT οθόνη και διαθέτει 800Ευρώ.

Τι σύνθεση θα προτείνατε;Το κακό είναι ότι πρέπει να περιοριστούμε στην αγορά του Ηρακλείου μιας και δεν θέλει να τα πάρει από on-line shop.Δηλαδή είμαστε μεταξύ Πλαίσιο-Multirama-Computer City-και μερικά μικρομάγαζα ακόμα.

Τι δεν θα περιλαμβάνει το PC?DVD-ROM,Modem,Mouse,Keyboard διότι αυτά υπάρχουν από το παλιό PC.

Δημοσ.

Θα τα εχει ολα, βεβαι οχι τα καλητερα. Π.χ. καρτα γραφικων δεν ειναι τοσο καλη. Αλιος δεν ειπαρχει προβλημα.

Μπορει να μην εχει και το Windows, σπανια συμβαινει αυτο, δεν πιστευω.

Δημοσ.

Mπορει να βρεις "πληρες" pc με 600 - 800 (για tft) αλλα θα φορτωθεις και mouse, kb, dvd, modem και αδεια χρησης για νόμιμα XP home greek.

Δες τα γνωστα σαιτ στην ενοτητα ετοιμα συστηματα .(ακομα κι αν δεν θελεις ηλεκτρονικη παραγγελια, θα μπορεις να συγκρινεις το τι προσφερουν τα ντοπια μαγαζια να μη σε "κωτσάρουν")

Εγω θα εδινα μια παραγγελία για τα εξαρτηματα που θελεις. χωρις λειτουργικό, και το φτιαχνω μονος μου. Φυσικα το καθε μεμονομενο εξαρτημα θα σου βγει ακριβοτερο (απο το πακετο) αλλα θα μπορεσεις να ενισχυσεις λιγο cpu και vga αντι να δωσεις τσαμπα λεφτα σε πραγματα που ηδη εχεις.

Αλλα ειναι και θεμα δικο σας, ποσο αξιολογεις την προσωπικη δουλεια στο σεταρισμα, ποσο την εγγυηση (για τη συναρμολογηση - αν υπαρχει κατι τετοιο),

Η μεση λυση, δινεις 500-600 αν σε ικανοποιεί στα βασικα η cpu kai vga, για το ποιο φτηνο πακετο, και το εμπλουτιζεις με ευκολες αναβαθμισεις (τα βαζεις εσυ ή το μαγαζι πριν την παράδοση): 2ο σκληρό, εξτρα μνημη για συνολο 1 Gb, κανα tv tuner, joystick, κλπ.

Δημοσ.

Μπα μιλάμε για σύστημα κομματι κομματι που θα στηθεί από εμένα.όχι έτοιμο σύστημα-αυτά είναι σαβούρες και ακριβά.

Δημοσ.

Γεια σου φίλε μου.Λοιπόν μια και μιλάμε ΓΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ έχω να πω τα εξής:

To multirama έχει έτοιμα συστήματα όπου παίρνεις μόνο τη μονάδα και χωρίς λειτουργικό.Το ίδιο και το πλαίσιο.Δείτε τα έτοιμα στους καταλόγους τους.

Δεν θες το σύστημα κομμάτι - κομμάτι αλλά αυτό δεν δημαίνει ότι θα πάρεις και γουρούνι στο σακί.Τόσο στο πλαισιο όσο και στο multirama έχεις τη δυνατότα να παραγγείλεις και να σου στησουν ότι ακριβώς θες.Μαλιστα μπορείς να πάρει τη μονάδα από το ένα (χωρίς λειτουργικό) και την οθόνη από το άλλο.Είχα πάρει συστημα από το πλαίσιο και ο κολλητός μου από το multirama τα οποία μας τα έστησαν όπως ακριβώς τους είπαμε και χωρίς πολλά πολλά αφού τα βάλαμε εμείς μετά.

Θα σου έλεγα να διαλέξετε μια αξιοπρεπή tft αρχικά και να αφαιρεσετε το ποσό από το budget. Η οθόνη εξάλλου θα αναβαθμιστεί τελευταια.

Με ότι απομένει πάτε για μητρική-επεξεργαστή-κάρτα γραφικών- μνήμη-κουτί-τροφοδοτικό (σκληρό δεν έχετε ; ).

Αφού υπάρχει ο περιορισμός του ποσού θα πρέπει να κάνετε συμβιβασμους.

Βαλτε ότι καλύτερο σε τροφοδοτικο-motherboard-επεξεργαστη μπορείτε και κάντε συμβιβασμους σε καρτα γραφικών και μνήμη για να αναβαθμηστουν αργότερα ή φτιάξτε ένα αξιοπρεπές και ισορροπημένο συστημα το οποίο θα παει έτσι για κάμποσο καιρό.

Για επεξεργαστή έχω να πω να δείτε τις πραγματικές σας ανάγκες και να έχετε υπόψιν ότι και τον κορυφαίο να μπορούσατε να βάλετε θα τον κρατουσε πίσω το υπόλοιπο hardware .

Dvd rw μπορείς να μην βάλεις τώρα αλλά μόλις σου περισσεψουν 50-60 ευρώ.

Καντε μερικές δοκιμαστικές συνθέσεις online από τα δυο καταστηματα μέχρι να βρειτε τι θέλετε και μετά στο ταμείο...

EDIT Τα έτοιμα δεν έιναι πιο ακριβά,είναι πιο φθηνά !!! Κάνε το αθροισμα στα κομμάτια ενός έτοιμου και θα δεις πόσο παραπάνω θα σου βγεί.Απλά δεν είναι ισορροπημένα καθόλου.Βάζουν κορυφαια cpu και μάπα όλα τα άλλα ή κορυφαια cpu-gpu-κουτί και του κιλου τα υπόλοιπα ,δινουν και ένα πολυμηχανιμα μαζι και αυτό είναι.Αν διαλέξεις τα κομμάτια και σου το στήσουν αυτοί γλιτώνεις και χρήματα και χρόνο και έχεις και εγγύηση σε όλο το σύστημα μαζι.Βέβαια το να το στήσεις εσύ είναι πραγματικά άλλη κ@βλ@ .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...