Προς το περιεχόμενο

Εγκατασταση Win Xp Pro σε SATA δισκο

John2005

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια θα ηθελα να ρωτησω το εξης: Εχω αγορασει εναν WD SATA raptor και θελω να βαλω WIn Xp σε αυτον.Το ερωτημα μου ειναι αν μπορω να κανω κατα τα γνωστα εγκατασταση win σε αυτον χωρις να κανω χρηση της δισκετας??Το bios μου τον βλεπει κανονικα εγκατεστημενο.To ρωταω αυτο διοτι δεν εχω floppy ωστε να κανω install απο την δισκετα κατα το boot απο το cd του raid driver.Δεν θελω να στεισω καποιο raid απλα να εχω αυτον τον δισκο μονο του με win xp και εναν ide σαν δευτερο.Ειναι απαραιτητος ο driver απο την δισκετα για να δουλευει το μηχανακι κανονικα?Thank u!!!

Δημοσ.

Το αν θα γίνει ή δεν θα γίνει η εγκατάσταση των windows είναι καθαρά θέμα sata controller της μητρικής σου ( σε αυτόν που συνδέεις πάνω τον WD Raptor ),

κ όχι της μάρκας/μοντέλου του δίσκου.

Αν το cd εγκατάστασης των XP έχει τα drivers για τον sata controller της μητρικής θα συνεχίσει κανονικά η εγκατάσταση.

Αν δεν βρεί τον controller το cd εγκατάστασης των XP θα χρειαστεί να περάσεις τα drivers από δισκέτα πατώντας F6 κατά την εγκατάσταση.

Tα drivers του controller δεν έχουν σχέση εδώ με τον όποιο sata δίσκο έχεις συνδέσει επάνω του, όπως δεν έχουν σχέση με το ότι τον έχει δει το bios.

Σε κάθε περίπτωση προτείνεται να φτιάξεις δισκέτα με τα τελευταία drivers του κατασκευαστή.

/sc

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

An einai kanonika kai oxi se raid. Rithmismeno kai se non-raid mode apo to bios,me 3 controlers pou exw dokimasei ta vlepoun ola kanonika ta windows.An rithmiseis sistixia raid apo to bios mallon tha xasei tous diskous to setup ton windows. Episeis! An deis miomenei apodosi stous diskous sou meta to setup (Paratirithike se Raptor 74 kai mobo asus 939-den thimame modelo-) afou mbeis sta windows, pare ta drivers apo to cd tis mobo (gia ata oxi gia raid) kai egatestise ta mesa apo ta win.

Δημοσ.

Ειναι πολυ πιθανο ο δισκος σου να ειναι ρυθμισμενος για SATA II και να μην το υποστηριζει η μητρικη σου... Υπαρχει ενα jumperακι στον δισκο σου που αν του αλλαξεις θεση θα στον κανει SATA I οποτε θα σου συνεργαζεται σιγουρα με την μητρικη σου...

Δημοσ.

Εγώ δεν βρίσκω την επιλογή στο bios για να το ρυθμίσω να μην είναι raid. Πως λέγεται αυτή η επιλογή? Έχω abit NF7-S.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...